chcela by som sa spytat ze aky je rozdiel medzi okuliarmi z cinaka a z optiky. tie v optike maju urcite uv filter aky je na nich napisany ale co s tymi co predavaju u cinaka? je na nich sice napisane ze maju uv filter ale je to pravda? dakujem
Slnecne okuliare
Ahojte, ja mám tiež veľmi dobrú skúsenosť s ray banami. Už mám druhý model od nich, a nedá sa to ani opísať slovami aký je to rozdiel s okuliarmi, čo som mal. Odporúčam -www.eyess.sk
Do očí sa oplatí investovať. Pritom asi moja odpoveď na vašu otázku znie jednoznačne, Žiadny číňaň s UV filtrom a neviem čo! Okuliare za 10 euro vám predsa len nemôžu chrániť zrak! :) Okrem toho možno dáte teraz 10 euro, ale časom keď sa vám pokazí zrak, budeme musieť investovať do dioptrických alebo do laserovej operácii očí, čo vás v podstate výjde oveľa drahšie. Preto by som si rozmyslela, keď už okuliare to už radšej žiadne! Ja nakupujem iba značka RAY BAN, pri nich však pozor na faky, 100% originalitu zaručuje stránka - www.eyess.sk. ČIže za mňa určite žiadne okuliare od číňana alebo z pofiderných optík.
Skus ist na trznicu a vyberat si okuliare a skus ist normalne do optiky a riesit túto vec s profesionalom, myslim ze rychlo pochopis aky je rozdiel. Okuliare z trznice si urcite nekupuj..
Tak ako píšu nižšie tak hlavný rozdiel medzi lacnymi a drahsimi modelmi je hlavne v kvalite spracovania a pouziti materialov. Celkom dobry pomer ceny ku kvalite ponúka optikaexclusiv.sk skús sa tam pozrieť a prečítať pár informácii určite pochopíš :)
ako bolo napisane, kazde okuliare do EU by mali mat CE certifikat a UV filter. Rozdiel medzi lacnymi a drahsimi modelmi je hlavne v kvalite spracovania a pouziti materialov. Celkom dobry pomer cena-kvalita som nasiel na okuliarewayfarer.sk. Na znackove modely odporucam www.brandstore.sk
nie je medzi nimi rozdiel, platíš hlavne za značku napr. ray ban atď. Sklá a UV filter a je vždy rovnaký ak tak použitý materiál pri ráme atď sa môže meniť. Ja som si v minulosti kúpil wayfarer ray ban z ich obchodu za 70€ a som si na ne potom sadol a rozpadli sa mi, potom som si kúpil obyčajné wayfarer, ktore nie sú od ray banu a držia mi doteraz a kúpil som ich za 5e www.letnyhit.sk
Ja som si kupil tieto a som velmi spokojny. www.stylershop.sk V podstate vsetky okuliuare dovazane do EU musia mat UV filter. Potom ako druhorade riesim cenu a tu som nasiel najlacnejsie uz len preto, ze maju postovne zadarmo.
minule som videla jednu relaciu a tam si presne rozoberali aky ej v tom rozdiel.a nenasli v podstate ziandy rozdiel.ide skor o to ze bud narazis na tie co maju dobri filter alebo nie.
Tak ja mam dvoje, jedny na bezne nosenie z optiky a jedny "smejdy" - F&F z Tesca, ktore nosim na bicykel. Na tie smejdy som si uz x krat sadla, x krat mi padli na zem, vzdy som zobrala klieste a vyrovnala ich :D a sluzia dalej :D Takze niekedy cena nezodpoveda kvalite v dobrom aj v zlom zmysle slova. V optike vacsinou platime aj za "znacku" :) a ja osobne som v optike nevidela tolko vychytaviek ako niekde na trhu :)
Toto som našiel. Sú tam vysvetlené slnečné okuliare podrobne vrátane porovnania tých údajne "šmejdových" a tých úžasne drahých. Tie značkové majú totiž častokrát len "bonusové" funkcie, ktoré sú v článku popísané, UV filter - žiadny rozdiel