Je to anorexia?

Príspevok v téme: Je to anorexia?
Kirsten

Ahojte.Babenky,ktore v tom lietate a rozumiete tomu,prosim Vas o radu,alebo nazor.Mam problem,uz rok a pol.Zacalo to tuzbou po chudnuti,nebudem tu vsetko rozpisovat.Proste nejem,ked zjem,vraciam-musim,nedolzem to udrzat v sebe a prehnane cvicim.Po roku a pol som sa odhodlala.Psycholog mi povedal,ze mam anorexiu.Lenze-tomu neverim,lebo-BMI mam 17,9 a menzes mam stale.A podmienka anorexie je BMI pod 17,5 a strata menzesu,nie???Tak mi to nejak nesedi...Dakujem za odpovede.

Kirsten

Dik baby za nazory.Chcela som si len pozriet iny nazor na vec.Lebo mi to neslo do hlavy,kedze anorexia ma urcite kriteria.A este-ta psychol.povedala,ze liecba je bud terapia,alebo aj lieky,alebo hospitalizacia.A ta hospitaliz.,to musim tiez nejake podmienky splnat?Niekedy to fakt nezvladam,najradsej by som sadla do auta a davaj do nemocnice.Nech ma tam nechaju,ked si neviem pomoct...Ona povedala len tolko,ze liecba je na mne.Ci chcem lieky,terapie atd.Ze ja sa musim rozhodnut.Tak co je asi najlepsie riesenie?

biela mačka

moja, ja tiež som kedysi odmietala jesť, cítila som sa tučná...mala som 57kg pri 170cm a myslela som si, že preto ma nikto nechce...schudla som na 48. Potom som si prečítala článok,že môžu z toho vypadnúť vlasy a tak som sa zľakla, že hned som začala jesť a teraz nemôžem pribrať :-) Najlepšie je mať pohyb a hlavne NEVÁŽIŤ SA. Na Cypre som schudla 3kg za 10 dní a pritom som normálne jedla, aj koláče a sladkosti.

Kirsten

Hej,keby to je tak lahke,prestat.Raz mam sto chuti dat sa zavriet na psychinu,lebo mi to nici zivot,inokedy ma tuzba po stihlosti pohana vpred.A topi hlbsie a hlbsie.A neni tak lahke prestat.Ked aj chcem,neviem to ovplyvnit.

maruska_123

a z coho? chces skoncit so zdravotnymi problemami....? alebo smrtou? sa zobud dievca a nedojeb si zdravie, lebo ti ho nikto nikdy uz nevrati

Kirsten

Dik.Bola som raz u psycholog.,povedala,ze je to anorexia jak vysita.Kedze nevyzeram jak kost a koza,neverila som tomu.Trva to rok a pol.Ja ani neviem,ci sa chcem liecit.Ked nejem,je to v poho.Jem,mam nutkanie,musi to von.Plus to cvicenie,neustale zaoberanie sa jedlom,vazenie sa.Depky,atd.atd.atd.Chcem schudnut strasne...

Maoam

tvoje telo sa za kazdu cenu zachovat si zdravie, este aj MS mas, netyraj sa, chod na terapiu

a jasne, ze mas PPP, ak zvracias, mozes mat aj kombinaciu anorexie a bulimie

chod cim skor na terapiu a snaz sa bojovat o svoje zdravie

drz sa!

a BMI 17,9 je strasne nizke...:-//

blake

to nie su podmienky anorexie.. jedina podmienka anorexie je to, ze ju mas v hlave.. anorexia nie je tabulkova porucha, ale predovsetkym mentalna..

skus zacat jest normalne, nechudnut a jest ako kazdy iny clovek, vykasli sa na hladovanie, vracanie a to vsetko okolo. ak to nepojde- mas ppp...

kazdopadne, drzim ti palce a dufam , ze sa z toho dostanes. cim kratsie v tom lietas, tym lahsie to pojde..