nechcem zaplatit pokutu podniku MHD pretoze:

Príspevok v téme: nechcem zaplatit pokutu podniku MHD pretoze:
mamproblem

tak prva vec je, ze takto som isla druhykrat v zivote na zlavneny listok ale zabudla ku čipovej karte prvykrat nahodou ma prvykrat kontrolovali ked som mala aj cipovu- cize vsetko vporiadku... idem si takto druhykrat v zivote no zabudla som si cipovu co som nevedela. kontrolovala ma revizorka vraj pokuta ked nemam k tomu cipovu pytala sa ma ci som student co uz niesom a povedala mi ze mam dolozit doklad a zaplatit za to dolozenie.. Tam mi povedali, ze im oznamenie este nedoslo ,ale ze cipovu mam aktivovanu. tak idem na dalsi den zrazu mam VRAJ zaplatit 40e lebo niesom student a nemam narok na zlavnene listky.... pritom ako som pisala vyssie uz ma tak v MHD raz kontrolovali a bolo vsetko v poriadku, student som uz nebola.. Pritom cigani a bezdomovci sa vozia zadarmo a vedia ze pokutu im nedaju a nevyriesia to ani policajti!!! A slusny clovek ktory vlastne nacierno ani nesiel, iba sa pomylil a ani nie vlastnou vinou ale revizorkinou musi zaplatit 40e... Staznost som napisala, ale ta nevyriesi nic.. a napadlo ma este udat tu revizorku alebo dopravny podnik, neviem ako dalej ale niesom ochotna platit za taketo nieco 40e mne peniaze z neba nepadaju.. podla mna to normalne nieje, ale nemam ani ziadny dokaz... neexistuje ziadna upomienka, ale hned pokuta 40eur... Poradte mi ako postupovat, zajtra ju mam ist zaplatit mam na to posledny den.. myslite, ze s tym mozem ist aj na policiu, mam udat revizorku,vyriesi sa tym nieco?? poradte mi ako postupovat ked nechcem zaplatit tu pokutu PRE NIČ to je ako keby som 40e vyhodila do smeti...nikdy nechodim nacierno a malokedy idem mhd... strasne ma to rozculuje

tpch1

Ja som tiez este nevidela revizora, ktory by obisiel bezdomovca alebo cigana. Zatial, ak nejaky taky isiel nacierno, tak samozrejme nemal prachy, tak bola zavolana policia a cierny pasazier vystupil s celou suitou revizorov a policajtov.

[zruseny1]

lost povedala som na 5 riadkov :D nie 5na druhu riadkov :D ach jaaaaaj, to mam teda citat? no ok, tak mi daj minutu :)

lost

K teme, ano pokutu zaplat a az potom sa sud, nikdy nie naopak - exekutor sa s tebou parat nebude..

MIMO TEMY!! jaaaj konecne :D

Inkognito
takze:

MHD chce vybrat (lebo ma fixny naklad a chce zisk):
1 000 000 000 eur za rok,
vypocita, ze za 1 rok sa prevezie nieco okolo 1,2 miliardy ludi (opakovane, cize nie unikatnych ludi)
cize cena listku jedneho moze stanovit na 80centov.
LENZE
vie ze tych 200 milionov zvezeni bude od ciganov a bezdomovcov, ale zisk ma byt 1 miliarda
cize namiesto 80 centov bude listok stat 100 centov, lebo tak ci tak student pojde MHD atd.. resp mozno 110, lebo 10% ludi moze odradit zdrazenie.

A teda otazka:
ty neplatis 80, ale 100-110 centov, nie? :)

takto funguje vzsetko, od vody, cez plyn az to MHD

vodarne maju FIXNY naklad (vody nekonecno, zariadenie treba opravovat a ludi platit)
ked ludia zacnu SETRIT, aby usetrili, usetria cisla na meracoch, lebo:

ak vodaren ma fixny naklad 1 miliardu eur, a 1 kubik stoji 1euro, tak musi sa precerpat 1 miliarda kubikov, co je OK
lenze ludia usetria POLOVICU a uz sa precerpa len 500 mil. kubikov.
kde na to zoberu prachy?
MUSIA zvysit cenu na dvojnasobok, aby ziskali svoju miliardu.

Takto to proste na tomto svete funguje, aj keby chceli, neexustuje aby sa setrenim vody znizovala cena, neexistuje, lebo chudaci voradi a inzinieri budu robit zadarmo? nie..

preto je trochu sialene, ak mi niekto povie "setri" tam, kde je setrit bezpredmetne..

(v realite je tam este 50% prirazka - vypalne, monopoliticke, ci cokolvek, chapes, zisky :) treba kazdy mesiac nove BMW veeniu), preto nenavidim neumerne zisky, vodarne by mal mat STAT! a nikto iny.. ziadny investor sakra..

tpch1

bingham, ked jej pride domov exekutor, tak s argumentom s bezdomovcom si moze akurat tak vytriet svoju ctenu rit.
Ked sa ti nepaci, ze bezdomovci neplatia, tak mozes vyvinut nejaku aktivitu smerom k dopravnemu podniku, aby tie prachy vymahali. Alebo sa tam rovno zamestnaj a vymahaj osobne. Nema to nijaku suvislost s pripadom zakladatelky temy, ktora isla na studentsky listok, ked studentkou nebola.
Vsjo.

[zruseny1]

bingham polož si otazku inak, tak aby to vyhovovalo väčšine a nie len tebe:
"Prečo by si NEMAL platiť, keď platím JA?" hm? prečo by si nemal? a odpoveď s bezdomovcom ti neobstojí, nechytaj sa najslabšieho článku pokým máš trochu súdnosti

jankaaaaaaaaa

bingham: ja som nikde nenapisala ze je to v pohode ze jeden plati a druhy platit nemusi. myslis ze mne nevadi ked revizori v buse nekontroluju bezdomovcov alebo ciganov? a ostatnych ano? vadi mi to, nastastie som sa s tym este nestretla, pretoze doposial co som stretla revizorov v buse tak kontrolovali aj ciganov aj bezdomovcov (a dostali pokuty) ak by tomu tak nebolo, urcite sa ozvem hned v buse a to by som isto nebola sama

[zruseny1]

tpch ale chapes tomu? to kde sme..chcu velmi spravodlivost a poriadok a sami skor k tomu neporiadku inklinuju :D
ja som strasne neprijemne prekvapena, lost nie tebou :) (za to prizivovanie sa omluvam, ja som to pochopila tak ze ty tou mhd chodis pravidelne a nie iba vynimocne)

bingham

jankaaaa neverim ze prave ty to pises...ja som si naozaj myslel ze takyto ludia ziju len v rozpravke, alebo su vymysleni...a ono to tak nie je....oni naozaj existuju

este raz...preco by jeden mal platit tolko...a druhy nemusi platit vobec....ak tvrdite ze toto je spravne...tak neni o com...

fakt na ludskej sprostosti sa da neskutocne zarobit...a este z toho ma ten clovek dobry pocit...ja tomu neverim :D