priatel

wmds

vieš jarda, poznam chlapov asi az prilis dobre, ako mlada som mala iste ciele a popri zamestnani, som brigadne robila casnicku... no a tam spoznas strasne vela, tiez ako mlada som bola parkrat v kupeloch, a tam vidis tiez vselico, len asi nie moc to najlepsie... k tomu to moje "uzasne" manzelstvo, ... a kopec dalsich situacii, v ktorych som sa presvedcila, ze normalnych chlapov pre normalny vztah je mizive percento, a to mam pocit, ze je uz vychytane... takze som dosla k zaveru, ze by som asi hladala ako ihlu v kope sena... no a dalsia vec, ja mam dceru a ten clovek by musel lubit nie len mna, ale aj ju a to uz vidim uplne nerealne... takze asi tu sa straca moja odvaha a celkova chut...

xio

xio ma pravdu...mate 2 moznosti- bud ho musite strasne podporowat a zarowen mu dat najawo ze to myslite vazne ze sa s nim rozidete ak neprestane alebo sa s nim naozaj rozist!! moj otec je abstinujuci alkoholik uz 12 rokov, ale predtym to bolo hrozne!! matka si myslela ze po svadbe sa secko zmeni-nie. az ked sa s nim rozviedla prestal pit. podarilo sa mu to teras je uplne fain a uspesny chirurg. chce to ale velmi vela sil z oboch stran!!

milli

V tomto vam musim dat za pravdu; dobre zvazte, koho si do manzelskeho zvazku beriete, je to na cely zivot. A ked su mozno aj taki, ktori sa po svadbe zmenia, ale vacsinou si myslim, ze skor k horsiemu ako lepsiemu. Keby to uz muselo byt, asi by som postavil partnera pred jasne rozhodnutie: prestat (resp.liecit sa) - alebo rozchod. Ale aj tak si nemoze byt clovek0 isty...

jarda

chceš povedať že bývalý ti zničil doterajší život a aj budúcnosť? A to mu dovolíš? Vzchop sa, druhý pokus už s terajšími skúsenosťami určite dopadne lepšie.

wmds

jarda, len skoda, ze som tieto skusenosti nemala v 18-tich.... teraz su mi uz na nic, mam 33, 10-rocne dieta a ani kusok odvahy a chuti na to, aby som este nieco pre nejaky normalny vztah urobila.... som sama, co mi vo velkej miere vyhovuje, no predsa sa vyskytnu situacie (Vianoce,....) ked je cloveku trosicku clivo, a uvazuje, ze nebyt vlastnej hluposti, tak mozno mohlo byt vsetko uplne inac....

jarda

wmds mas 100 % pravdu s tými radami na konci, dobre si to napisala. Výber partnera je nesmierne dôležitý, a ešte ani jedno manželstvo s alkoholikom alebo žiarlivcom nedopadlo dobre, tobôž v kombinácii oboch

jarda

nerozmyslala si nad tým prečo ta izoluje, nechce aby ti dal niekto rozum, aby nemal svedkov na to ako ti ublizuje. Je to chorý človek laska sa prejavuje inak nie žiarlivostnými scenami. Najlepšie urobíš ak sa s ním rozídeš, čím neskôr, tým to bude ťažšie

wmds

dievčatá, alebo zenicky.... z alkoholu sa dostane malokto, ak aj ano, tak len na určitý čas - z alkoholizmu sa nevyliečil nikto, ak alkoholik prestane piť, tak nie je vyliečený, ide iba o dočasnú "absenciu".....TO JE MOJ NAZOR A SKUSENOSTI NIEKOLKYCH ZIEN OKOLO MNA
a druha vec ziarlivost - tu som si vyskusala a je to strasne.... casom to prerastlo do stavu, ze som uplne stracala svojpravnost, nemohla som ani zdvihat domacu pevnu linku, ked sme boli spolu doma....
takze treba zvazit, ale Vase terajsie problemiky su len uvodom tych velkych.
A JEDNA RADA: PO SVADBE SA ZIADNY CHLAP NEZMENI K LEPSIEMU, ANI PO NARODENI DIETATA, V TOTO NIKDY NEDUFAJTE... drzim Vam palce a prajem, aby ste sa casom nezaradili do skupiny, v ktorej som sa ocitla aj ja... a to je skupina ROZVEDENYCH... prajem krasny vecer