zjedla som cibulu toxicku

myopinion

RNG, je mi luto, ze sa tu do teba tak pustili, lebo mas pravdu. a najviac sa mi lubi argumentacia Marosa, ktory to s tou oxidaciou a susenim cibule nepochopil :D normalne mu logika dneska chyba
a ja jem veeeelmi vela surovej cibule, aj cesnaku a praveze sa po nich citim super, nie opacne. ale prekrojenu cibulu by som na druhy den nejedla, nie kvoli "toxicite" ale mi taka strane nechuti, je taka nasladla a skratka pre mna nechutna

RNG

Ja nemam ziadne "svoje americke napodobneniny" a cibula z USA je rovnaka , ako slovenska. Podobne, ako telo americana je rovnake ako Slovaka. Takze platia nan rovnake zasady.
A pokial viem uviedol som tu len argumentaciu a clanky proti rozsirovanym famam okolo toxickej 2 dennej cibule a "nasavaniu " mikroorganizmov do cibule.
Ja sam si robim pravidelne rybaci salat, do ktoreho davam 2 velke cibule, lyzicu zltej horcice a 2 lyzice kecupu, 2 lyzice smotany a librovu (454)gramov) konzervu lososa.
V ladnicke za den dva sa ta jemno nakrajana cibula v octe z kecupu a horcice jemne "uvari" tj zmakne a je menej stiplava. Ale to je mozno aj pre to, ze pouzivam najma sladku cibulu, Vidalia, pestovanu na pode s nizkym obsahom siry.
Inac dost na tejto teme, povedal som co som chcel, uviedol ze sa jedna o sirene lzi a hnusi sa mi dalej citat utoky ludi osobne proti mne a mojej vlasti,pre absenciu akychkolvek dokazov na podporu, hoci ja sem chodim na ukor mojho vzacneho casu pomahat krajanom, ktori su v tomto poli doplnkov este hodne pozadu.

bingham

Zuzulko...ja nechapem ako mozes jest rozkrojenu cibulu po 2 dnoch ????, ved to sa musi jest cerstve..., pride mi to velmi zvlastne, to aj ked z jablka zjes polovicu tak tu dalsiu zjes o 2 dni ??? asi nie :)

zuzulko

divoká diskusia cela skoro od veci. RNG presadzuje svoje americké napodobeniny, ktoré s cibulov a jej účinkami nemajú nič spoločné. nikdy ma nenapadlo a prvý krát skutočne dnes som si prečítala na tej českej stranke že mierne toxická. neviem my konzumujeme cibulu vela a často sa mi stane že ak je velká a nepotrebujem tolko odložím ale obyčajne len na 1 -2 dni a ked ju idem použiť trošku skrojim kraj. a nikdy nam nič nebolo. problém mohol byť aj s inej príčiny a cibula bola prvá. čo sa týka jej účinkov v liečiteľstve má široké použitie a ak sa tomu nevenujete a nič o tom neviete, nevysmievajte sa, nikdy nemôžete vedieť kedy vám môže pomôsť. sú ludia precitlivelý alebo majú problém zo žlčníkom, tam treba opatrne.

RNG

Zemiaky, ktorych je vyse 500 druhov , patria medzi solanacae, a mnozstvo z nich obsahuje jedovate alkaloidy. Z nich si europania vybrali take, co maju najmenej jedu a jedovate su len zelene skvny na nich.
To ale nema s cibulou nic spolocne, cibula neobsahuje ziadne jedovate latky, len drazdive.

Maros75

RNG- si nesmierne zaslepeny.Vidis len to co chces vidiet a druha strana podla teba nikdy mat pravdu nebude..No coment.

RNG

Zrejme ta blbost obehla cely svet(ako blbosti obvykle, rtozumne veci treba hladat sdo zvacsujucim sklom, blbosti sa mnozia ako najate)
Tu je napr jeden clanok co tento sireny mytus adresuje
www.hoax-slayer.com
Vobec, na potraviny a potravinove doplnky sa cez internet siri hromada lzi o skodlivosti, obavam sa , ze je za tym najma farmacia, kedze prakticky kazdy jej patentovany chemicky vyrobok je aj skodlivy zdraviu, tak sa snazia vsetko ostatne ociernit, aby sa nevideli tak zli.

RNG

Maros opakujes tu blbosti, ktore nejaky somar napisal, bez akehokolvek dokazu a druhi, co si veci neoveria to odpapagajovali . A ty tiez.
Az mi uvedies akukolvek vedecku studiu na to, tak ti uverim, inac je to len papagajovanie.
Keby sa cibula stala toxicka oxidaciou, tak by musela byt toxicka aj susena cibula, ktoru susia na slnku pokrajanu. Potom ju ususenu melu na prasok alebo cibulove vlocky.
A keby bola takato toxicka , alebo len pre niekoho drazdiva, tak by ju nemohli predavat.
To iste plati na cesnak, to je pribuzna rastlina, z radu alium(cibulovite).