včera som bola cvičit a mám neskutočnú svalovku, ledva si sadnem na záchod, zajtra je cvičenie zase a vraj aj ked má človek svalovku má ist cvičit. Viete mi poradit niečo čo mi ju trošku upokojí?
Co na svalovku?
Veď Arnold by Vás hneď vysmial.... Keď chcete cvičiť, a to už v akejkoľvek forme, najskôr poriadne študuj o tom niečo, lebo si zbytočne ublížiš... Svalovka nieje nahromadenie kyseliny mliečnej (fáma z rokov 90tych). Je to potrhanie tých najmenších svalových vlákien a pojiv. Kedy vznikajú v týchto malých trhlinkach zápaly. Načo teda sportujete, keď sa potom dopujete jedmi?? Isto Vám potom nejde ani o zdravie ani o progres. Svalovka je luxus, ktorý si zaslúžiš iba keď dáš telu poriadny stimul... a ty to zabijes jedom... Svalovka znamená, že máš zničený daný sval, takze ísť cvičiť o dva dni tu istú partiu je podľa mna nerozvážne, môžeš sval poškodiť, pretože nieje zregenerovany. Jednoznačne je pozitívny pohyb, ale úplne iný, akým si daný sval rozbil a určite s minimálnou agresiou. Uplna špička podľa mna je plávanie v studenej vode...
Veď Arnold by Vás hneď vysmial.... Keď chcete cvičiť, a to už v akejkoľvek forme, najskôr poriadne študuj o tom niečo, lebo si zbytočne ublížiš... Svalovka nieje nahromadenie kyseliny mliečnej (fáma z rokov 90tych). Je to potrhanie tých najmenších svalových vlákien a pojiv. Kedy vznikajú v týchto malých trhlinkach zápaly. Načo teda sportujete, keď sa potom dopujete jedmi?? Isto Vám potom nejde ani o zdravie ani o progres. Svalovka je luxus, ktorý si zaslúžiš iba keď dáš telu poriadny stimul... a ty to zabijes jedom... Svalovka znamená, že máš zničený daný sval, takze ísť cvičiť o dva dni tu istú partiu je podľa mna nerozvážne, môžeš sval poškodiť, pretože nieje zregenerovany. Jednoznačne je pozitívny pohyb, ale úplne iný, akým si daný sval rozbil a určite s minimálnou agresiou. Uplna špička podľa mna je plávanie v studenej vode...
ja ti radim neist cvicit par dni, lebo si poskodis svaly a ty musis mat obrovsku svalovku, ked si nevies sadnut na zachod. Par dni odpocivaj, kym sa ti odbura kys. mliecna, svaly sa zregeneruju a potom chod cvicit, par dni vydrzis a bude vladat ako drak a svalovka sa uz nebude opakovat v takejto intenzite. Mne to radili vo fitness.
suhlasim si RNG, teplý kúpeľ musí byť, hoci niekto tu písal, že si dáva studenú sprchu vraj to pomáha.
rng - 38 az 38??? to je zaujimvae :))))
Nuz mne po celodennom vylete v horach pomoze len sediet aspon hodinu v horucej vode,38 az 38 stupnov celzia.
To mam mnohoraz oskusane(V kanadskych skalistych horach, kam chodime casto do Banfu je obidvoje k dispozicii, po ture zaparkujem v mineralnych bazenoch) a ked to nespravim, na druhy den sa pohybujem ako olovenny panak, cely strpnuty.
Samozrejme pitie vody a ovocno-zeleninovych stiav tiez pomoze sa telu zregenerovat a zbavit splodin, ktore sa vytvorili v svaloch.
Pomoze si aj zriedit krv nattokinazou, lepsia cirkulacia=lepsie odstranovanie splodin.
doubledog - zrejme tu tvoju si nezaplatila ziadna farmaceuticka firma :-))
ja si davam paralen na svalovicu len veeeelmi vynimocne, lebo uz som ani nemala dlho svalovicu a viem ze treba natahovat a spravne cvicit. len som chcela vediet, že prečo nie je dobry ten paralen. dakujem za vysvetlenie :)