Zaľúbila som sa do chlapca, ktorý je veriaci, ale to by nebol ten problém. Nedávno sme sa začali baviť o sexe a zistila som, že chce sex až po svadbe. Ani to by nebol problém keby som to rovnako cítila aj ja. Už som mala sex, on ešte nie a niekedy mám pocit ako keby som ho do toho nejak tlačila. Neviem čo mám robiť, sme spolu pár týždňov ale do svadby to asi nevydržím. Veľmi ho ľúbim a sex je pre mňa súčasť normálneho vzťahu, ale on má trochu iný názor. Myslíte, že sa to po čase zmení? Neviem čo mám robiť ...
Sex až po svadbe??
Magy - ďakujem za vyčerpávajúce rady, názory, vážim si to.
To intímne zbližovanie - niečo som už skúsila a myslím, že to nebol problém, aj som sa ho pýtala a povedal, že je to super, že sa mu to páči, ale mám pocit ako keby mal nejaký blok len so samotným sexom.
Samozrejme, že sme sa o tom rozprávali a povedala som mu aký názor mám na to ja, že to vnímam ako normálnu prirodzenú súčasť vzťahu a on to aj berie, len akokeby ten rebríček máme každý na inom mieste. Dokonca mi povedal, že nech nestrácam čas s niekým kto chce až tak dlho čakať, ale to je hlúposť ja ho neopustím ani nepodvediem a on to vie.
Tiež som sa zaujímala viac o jeho vieru, čo si o tom myslí atď. ale stále som sa dostala len k tomu, že chce žiť v súlade s bibliou a že pred svadbou to asi nedokáže.
Oplatí sa mi počkať, či nie?
Ked nebude sex pred svadbou, nemusi byt ani po svadbe. Vy ste tu vsetci blazni. V biblii sa nikde nepise ze boh zakazal sex pred svadbou. Na prvom rande sa to mozno nepatri, ale ak chlap nechce sex tak nema zaujem o zenu. Ste cvoci.
jeanetty - myslim ze dalsie intimne zblizovanie s umyslom ho dostat do postele by narobilo len viac skody. Mozno by si ho do tej postele nakoniec dostala, ale tym ho aj zaroven navzdy stratila. Je absolutne nepredvidatelne, ako sa po takom zlome zmeni. Z jeho pohladu, ak takto porusi svoje zasady a fakticky to, v co veri celym srdcom, urcite bude mat velke vycitky a dovolim si tvrdit, ze by bola velka sanca, ze vztah ukonci alebo nezvladne.
V extremnom pripade by to mozno prekusol a tvaril sa, ze mu to ani velmi nevadi, ale hlboko v jeho dusi by si bola ty ta zla. Diablova ruka, ktora ho pokusala k hriechu a zviedla, necista zena... Aky postoj by si k tebe casom vyvinul, tazko predvidat. Potom by si tiez mala velku sancu, ze pri nejakej ostrejsej hadke alebo nedorozumeni by to uz v sebe neudrzal a vykrical by ti to sposobom, ktory by ta veeelmi bolel. (Napr. aka si bola hnusna a sebecka, ze si myslela len na svoje potreby a nestitila si sa mu nicit jeho idealy a vieru atd.) Rozhodne by si to trpko olutovala, ze si nebola trosku trpezlivejsia.
Rozhodne by som teda netlacil na pilu. Mozes sa mu pokusit vysvetlit svoju situaciu a nazory, prip. zistit, aky nazor ma na sex a sexualne praktiky vseobecne. V tvojom pripade je pomerne dolezite ziskat istotu, ze ak ma taku podmienku, tak aj po svatbe nebude jeho sexualny zaujem len vlazny a nebudes vo vztahu trpiet nedostatkom sexu - ako kvantity, tak aj kvality. Nie je nic zle na tom, ze jednou z tvojich priorit je sulad s partnerom aj po intimnej stranke. Tak mu to musis vylozit, zdovodnit ze si osoba, ktora zije aktivnym sexualnym zivotom a sex. abstinencia, pripadne odmietanie ci nedostatok z partnerovej strany je pre teba velmi podstatna prekazka pri partnerskom zivote a nerobilo by to medzi vami dobru krv.
Znova opakujem, nie je na tom nic zle, ak uspokojivy sexualny zivot stavias pomerne vysoko v rebricku svojich hodnot. To z teba este k*rvu ani opovrhnutiahodnu osobu nerobi. Pokial si to niekto mysli, je to jeho smutny problem, ale zijeme v inej dobe, nie v stredoveku.
Laska je totiz aj o kompromisoch a vychadzani v ustrety partnerovi z oboch stran.
Este ma napadla taka "malickost". Pises, ze sice nechodi do kostola, napriek tomu ma takto silne zakorenenu urcitu fixnu ideu, ze predmanzelsky sex je zradou. Mozes prejavit zaujem o tuto tematiku a rozobrat to s nim do uplnych podrobnosti, a potom bud pochopis lepsie partnerovo myslenie a akceptujes jeho volbu, alebo on sam pride na to, ze taketo tvrdohlave lipnutie na sex. abstinencii pred svatbou velky zmysel nema a ziadna hypoteticka zrada by sa vlastne nekonala.
Ani ja som nemyslela, že taký ľudia ešte sú (a v takom mladom veku), ale je to tak a ľúbim ho. Nechcem ho do toho nútiť. Myslíte, že postupné, pomalé dotyky na intímnych miestach (pretože to mu nevadí) ho nabudia alebo niečo podobné?
nechapem ze este v dnesnej dobe takto ludia rozmyslaju...ako pochopil by som keby chcel mat sex po 2-3 mesiacoch...aby ste sa najprv lepsie spoznali...(ale az po svadbe - lebo by zradil Boha)...to neni dobre myslenie(moj nazor)
Práveže nie je fanatik, skoro ani do kostola nechodí, ale vraví, že je to akoby zradiť Boha, že pred svadbou to nedokáže. A tým že ešte nemal sex, to chce dať tej pravej tej čo s ním bude až do konca života. Ale môže zmeniť názor, nie?
Aj môj priateľ je veriaci, ale s milovaním problém nemá:-) Ten tvoj je buď nejaký fanatik alebo sa len bojí (hanbí) prvého milovania, keďže je neskúsený