Sex až po svadbe??

Príspevok v téme: Sex až po svadbe??
jeanetty

Zaľúbila som sa do chlapca, ktorý je veriaci, ale to by nebol ten problém. Nedávno sme sa začali baviť o sexe a zistila som, že chce sex až po svadbe. Ani to by nebol problém keby som to rovnako cítila aj ja. Už som mala sex, on ešte nie a niekedy mám pocit ako keby som ho do toho nejak tlačila. Neviem čo mám robiť, sme spolu pár týždňov ale do svadby to asi nevydržím. Veľmi ho ľúbim a sex je pre mňa súčasť normálneho vzťahu, ale on má trochu iný názor. Myslíte, že sa to po čase zmení? Neviem čo mám robiť ...

GiovanniX

jeanetty
ja sa vlastne tomu cudujem najviac,ze akceptoval to,ze uz nie si panna,ked berie ta vazne sex po svadbe...
inak je to kazdeho osobna vec,mozna fakt chce sex po svadbe,mozna ho ma maly,alebo daco ine,nikdy nevies

xdanielax

no, mozno ta prekvapi a poziada o ruku pri najblizsom rande .))

fakt tato praktika sexu po svadbe je v dnesnej dobe absolutne zastaralym zvykom. V poriadku, ked to tak ludia robili kedysi, ked sa brali v 15-ich. Ked si zobrali prveho partnera (zvacsa), s ktorym "chodili", ked sa brali do roka, a ked sa vobec este sobasili...

natalia123

To sa cudujem, ze pred par rokmi este nebol taky...potom tento problem moze byt skor ineho charakteru, ze sa v minulosi sklamal v niekom, ci nie? Podla mna si na dobrej ceste a postupne z neho vytiahnes viac :)
Ja som mala s priatelom prvykrat sex po 2 mesiacoch, ale ja som si sama uvedomila uz ovela skor, ze sex po svadbe nie je najlepsi napad a ze musim tuto krestansku hodnotu trosku zanedbat :)

jeanetty

Tak na začiatku nášho vzťahu mi tvrdil, že pred pár rokmi bol ešte taký, že sex pred svadbou vôbec nebral, ani o tom nerozmýšľal, ale ževraj potom zistil aké sú dnešné ženy a začal uvažovať o tom, že to môže byť aj skôr. Ale keď som sa snažila zistiť viac o tom, tak neviem, či sa zľakol alebo čo a stále len hovorí, že nechce zradiť Boha a že to nedokáže.
Práveže v iných situáciách je úžasný, robí kompromisy, je ústretový, nie je tvrdohlavý.
A ak sa môžem opýtať po akej dobe ste mali s priateľom sex? U teba sa zmenili tie hodnoty?

natalia123

Suhlasim s Magy. Zaujimavo napisane. Ja poznam velmi vela mladych chlapov a zien, ktori su za sex po svadbe, pretoze som takisto veriaca. Mne bolo takisto vstepene, ze sex po svadbe je spravny. Preto je velmi mozne, ze tvojmu priatelovi to bolo vstepovane tiez. Aj ked mam momentalne vztah a sex je takisto sucastou mojho zivota, viem si predstavit, ze su ludia taki, ktori su v tomto skutocne zasadovi.Suhlasim, ze by ste sa na tuto temu mali porozpravat a rozobrat to do hlbky. A najst skutocny dovod tohto jeho rozhodnutia, lebo moze spocivat este aj v niecom inom. Myslim si, ze je to jedine co mozes urobit, lebo zvadzanie a nasledne zburanie jeho hodnot,by sa ti potom mohlo vypomstit.Skutocne si viem predstavit tvoju situaciu a vyzaduje si velmi vela trpezlivosti, lebo mozte sa o tom rozpravat aj cele mesiace a v jeho zmyslani sa v tomto nic nezmeni. A hlavne si vsimaj jeho spravanie v inych situaciach, lebo ked bude aj v inych situaciach nekompromisny a prilis tvrdohlavy, tak sa s nim neopati stracat cas. Ked bude v inych situaciach chapavejsi, ide len o zasadovost a da sa s tym este nieco robit. Prajem vela trpezlivosti :)