no mne islo o to, ze ... ak sa niekto nemoze klamat s tym, ze je stastny, aj ked vonkajsie okolonsti hovoria opak, preco sa moze klamat ten, ze je bohaty, ked na to nema :) ale to je jedno,
skor som chel napisat toto:
ak sa zadlzil - JEHO PROBLEM, JEHO PODPIS !! tak co teraz place ako babatko :D
ale nechcel som byt prilis krtuy (realisticky)
ale nemyslim ze mas pravdu v tom, ze je to iluzia.. , resp iluzia je uplne vsetko potom :)
pretoze poznam ludi, co su fakt chory, a co teraz? bud sa oklamu, ze co uz, som stastny, resp - ZMIERIA sa s tym :)
poznam ludi, co maju mizerny dochodok, ale su spokojny, ci to stastie je alebo nie je, neviem, ale nestazuju si (obcas ano, ale to je asi v norme, take stazovanie si pri novinach :) )
moja pointa je - vyzeram ja osobne nestastne? co povies?
predpokladam ze vacsina ludi povie, ze ak by mali ist podla tej rovnice "hypoteka, zle vztahy atd" tak podla mojej online nalady na tomto fore, by som mal byt jeden z najbohatsich clenov fora :)
ale ak by to tak bolo, nebol by som online zo slovenska, ale povedzme z tahiti :)
cize moja pointa je - ak sa clovek neviaze na fyzicno, ale fyzicno sa viaze na cloveka, tak sa clovek sam sena z principu neklame. vztahy - to je extramna BABALITA, ja to riesim tak, ze "nepacim sa ti? ok, tvoj problem, dovi dopo" - tj. toto nema absolutne sancu pohnut mojim stastim, kedze svoje stastie nezakladam na nazore ineho jedinca (ani rodiny, podotykam :) )
dalej - hypoteka? no mal som to stastie, ze som si ziadnu nezobral, cize to neriesim, lenze som teraz aktualne bez prace, bez prijmu a mam dlh na kreditke, ale co ?! toto mi ma pokazit naladu? urcite nie :) som si toho vedomi, ze to treba raz splatit, ale ... what ever !!!!! kaslem na to :) kaslem v zmysle,ze ak by moje stastie malo byt merane podla pravitka "ked sa dari, tak som stastny" tak NIKDY V ZIVOTE STASTNY NEBUDEM
a ver mi jedno
na toto som prisiel sam.. vlastnou skusenostou, bolestou a neuspechom.
vzdy som bol extremny v tom, ze "neoddychnem si, pokial nedostanem svoj ciel" tj. nefinisujem projekt do prace atd.
vies kam to viedlo? spal som asi tak 3 hodiny denne :) ano a dlhodobo ... da sa to, bol som hnany 2 vecami - nechcel som nesplnit svoje sny/ciel, a bol som zaroven hnany tym ze to dosiahnem
ale eventualne som si uvedomil, zas stastie, ze to je imbecilita takto to robit.. pretoze moj ciel sa posuval :) ale tak nenapadne, ze som si to ani nevsimol..
cize stastie != uspech, aktualny fyzicky stav clovkea.. aspon nie u mna :)
ja som dnes stastny, pretoze
1. je teplejsie, mozem byt dlhsie voknu so psom.
aj napriek tomu:
1. nemam pracu, prijem
2. musim vela upratovat
3. musim doriesit iste povinnosti co sa tyka minulej prace, co ale uz za odmenu nebude
4. mam alergie, vdaka ktorym sa nemozem ani normalne najest, ale aj napriek tomu som si spravil kolac, ktory ma moze zabit
5. vstal som neskoro, spal som sice vela ale priamo umerne k malemu spanku to pozitok a dobro (energiu) neprinieslo.. cize nic nestiham :)
atd.. tolko negativneho by som este odhalil, ale naco :)
staci ze mam dobru naladu, tj. som relativne stastny, ale neviem preco :) proste niekto hovori (obcas aj ja), ze sa dlhodobo klamem :D moze byt, ak chces to takto nazvat..
ale niekto ma hold taky zivotnys styl, ze mu staci malo, ze mu staci vrabec v hrsti a nie holub na streche, po ktoreho si musi dojst a moze stratit obe..
proste som vrabec :) a som spokojny...
just that simple