Dôverujete?

Príspevok v téme: Dôverujete?
teenage

Moja otazka znie ci skutocne doverujete svojmu partnerovi, ci by ste za nho dali ruku do ohna, nielen co sa tyka napriklad nevery ale aj toho ze v spolocnosti kamaratov ci inych ludi o vas nehovori inak ako pred vami, ci sa celkove nechova inak ked nie je s vami, ako to vobec poznat ci ste vo vztahu s dobrou hereckou/hercom alebo fakt fungujucom partnerstve? dovod mojej otazky je ten ze som kadeco pozistoval o mojej priatelke a som z toho pomerne paf, a to nie som naivny, je to podla vas normalne ak maju partneri medzi sebou tajomstva alebo si taja neveru ci ine veci? pocul som aj nazory ze vztah so 100% doverou je nuda ked dvaja vsetko o sebe vedia, zaujima ma vas nazor vdaka

User_37597

no dobre davas velmi zaujmave priklady :D
pes a clovek je nieco ine.jemu prikazem a mal by posluchnut.v opacnom pripade je to moja chyba ze som si ho nevycvicila a teraz serie nie len na chodniky ale aj na mna ;)
kdezto cloveku ked prikazem som diktator a bezcitny clovek.na druhu stranu ten clovek moze posluchnut zo strachu no nemusi a budem taka ako som uz pisala vyssie.
takze toto neni moc dobry priklad preco doverovat.
uprimne nechodim na hory s pocitom co ked ma hodi tamten zo skaly.stat sa moze cokolvek.taky breivik.kolko ludi mu verilo?a co sa stalo?to je proste o tom ze nikdy nevies ako co moze vypalit a kde sa ti moze nieco stat.
zijem v strachu?nemusim ale mozem..mozno mi to je proste jedno.mozno sa tym vobec nezaoberam.mozno ma to tak strasi ze mam vo svojich 22 rokoch celu hlavu sedivu a mozno.....chapes?
1 logicky dovod?
mala predpriprava na mozne sklamanie.urcite to clovek berie menej tragicky ked s tym rata dopredu ze co ak sa moze take nieco stat.

jednym prikladom je ze jedno dievca chceli znasilnit.dokonca dva krat.no ona sa nad tym zamyslala uz skor ako sa to malo udiat.premyslal co by asi v tej situacii spravila.a tak co myslis ako to dopadlo vdaka tomu zamyslaniu sa pred danou situaciou? :)

Magy

co sa tyka vztahu a niektorych veci v nom (dovera, sukromie, tajomstva, dohody, zvyky) - je to vzdy individualne. Tak ako mozu (a funguju) partnerstva, kde si obaja bezvyhradne doveruju, tak existuju a bezproblemovo funguju partnerstva, kde maju obaja urcitu mieru volnosti, sukromia, tajnosti pred partnerom, resp. urcite uzemie, kam ich partner nemoze. Je to VZDY o vzajomnej dohode. A ide len o to, ci sa dohoda dodrzi, alebo nie. Ak ju jeden z partnerov porusi, nevyhnutne nastava rozchod, trest, pripadne ina forma reakcie, dohodnutej vopred partnermi pre takyto pripad. takze aj bibisa nedoveruje, lebo jednoducho nevidi dovod doverovat, je to vylucne vec jej a jej partnera. Bohuzial ale nemoze svoj postoj prezentovat ako jediny spravny. Kazdy moze mat na tu istu vec odlisny nazor a vsetky, aj protichodne nazory, mozu byt spravne. A nemusia. Takze teenage - dovera je dolezita - ale rovnako dolezite je stanovit si urcite pravidla, podmienky. Vzajomna harmonia oboch partnerov je individualna, moze byt zalozena na absolutnej dovere a otvorenosti, ked obaja z partnerov vedia o tom druhom absolutne vsetko, ale moze byt tiez zalozena na roznej forme volnosti. Nemusis vediet o nej vsetko. Ale dohodnete si urcite hranice. Ak za ne zajde, musi pocitat napr. s rozchodom. je na tebe, ako si poriesis situaciu. na nikom inom.

lost

bibisa, no teoreticky, bez doveri clovek teoreticky zije stale v strachu, ci nie? :)
ak neverim svojmu psovi, ze posluchne na prikaz .. tak mam strach ho pustit na ulici bez voditka..
ak neverim clovekovi, s ktorym by som isiel na hory (napr horolezectvo, alebo cokolvek kde sa na niekoho musim spolahnut), tak bol by som idiot, ak by som s nim isiel :) to uz rovno mozem ist sam.. ked sa mu neda doverovat..

i ked je to o nieco ine zase :D

a bibisa, mas 1 logicky dovod, preco NEdoverovat? :P

000000000000

doveruj ale preveruj.....lenze v momente ked zacnes preverovat tak prestavas doverovat..... a ci doverujem?? snazim sa (: