Ake vitaminy pred otehotnenim a pocas tehotenstva.....

Príspevok v téme: Ake vitaminy pred otehotnenim a pocas tehotenstva.....
milada1111

ahojte.niesom tehotna,ale planujem tak cca o 3 mesiace byt,ale co sa chcem spytat,kedy mam zacat brat tu kyselinu listovu?viete mi poradit aku znacku si mam kupit s akou ste boli spokojne?dakujem velmi pekne.viem,ze najlepsie su vitaminy z prirodnej databaze,ale nejem ju kazdy den,tak nechcem mat obavy,ze mam nedostatok kyseliny listovej,tak mi prosim poradte,dakujem

medovnicek

milada, ak si v uk, kup si kludne vitaminy a mineraly pre tehotne, zvycajne sa odporucaju aj pre tie zeny, ktore sa chystaju otehotniet. ale na zaciatok ti uplne v poho staci ta kyselina listova. ja som brala kyselinu listovu od zaciatku snazenia az do 12.teho tyzdna, potom som zacla brat vitaminy a mineraly pre tehotne, kedze bez nich som mavala krce v lytkach a aj nevolnosti. a brala som ich takmer az do porodu.
co sa tyka hmotnosti dietata a vitaminov, brala som ich rovnako v dvoch tehu, a jedno baby malo 2 kila a druhe 3 kila. takze podla mna je to dost blbost, ze by to malo az taky vplyv.
milada, skusim kuknut znacky, ake som brala ja a este napisem.

RNG

Nuz mnozstva jednotlivych zloziek a ich formy su verlmi dolezite, mozes brat doplnok so zlymi formami alebo rimalymi davkami a to ti tak akurat uspokoji tvoje svedomie, ale nepomoze dokopy ani stipku.

anamarie

Ide hlavne o to, aby to boli prenatal multivitamins.
Moje obsahuju toto:
Vitamin A
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Thiamin
Riboflavin
Niacin
Vitamin B6
Folic Acid
Vitamin B12
Biotin
Pantothenic Acid
Calcium
Iron
Iodine
Magnesium
Zinc

Nehovor mi, ze v Anglicku nemaju prenanatlne multaky...

milada1111

kupila som si konecne vitaminy v anglicku.sice ta znacka je nic moc,ale myslim ze na to ani nezalezi.je tam kys.listova,vitam.D3,E,K,C,B1,B2,NIACIN,B6,B12,MAGNEZUIM,ZELEZO,ZINOK,SELENIUM,MED,BETA CAROTEN tak asi mi to bude stacit ci?

anamarie

Prenatalne multivitaminy/mineraly obsahuju vsetko, co treba pre mamicku (aj snazilku) a pre dieta. Samozrejme, je to len doplnok pestrej stravy.

milada1111

asi nemozem kombinovat viacero vitaminov dokopy ze?ja proste neviem ako si to porozdelovat,pretoze chcem papat aj zeleninu a ovocie ale bojim sa ze budem mat malo mnozstva v sebe,preto chcem si doplnovat tabletkami,len sa bojim aby toho nebolo vela,lebo ako sa vravi vsetkemu vela skodi tak co mam teda robit?

milada1111

hm zaujimave.najlepsie by bolo keby vyrabali jednu tabletku kde by boli vsetky potrebne ziviny pre dieta a i pre mna.ked ja tie ryby akosik nemozem,teda mam ich rada,ale nie stale jest a tym ze ako vravi rng ze je potrebny este viac ako kyseli.tak ja neviem teda na com mam slapat :-D a to zijem v anglicku,tak som zvedava ci nieco take aj najdem tu,ale asi ano,ale bohvie z akeho vyberu :-(

delphia

mozem len potvrdit slova RNG. ja pocas tehotenstva som ziadne doplnky neuzivala (pred 22 rokmi sme tu nemali o nich skoro ziadne info) a po porode som skoncila s poporodnou depresiou v rukach odbornika na antidepresivach. velmi nerada si spominam na to obdobie, pretoze som si vtedy presla svojim peklom a v podstate sme sa nakoniec rozhodli ze druhe tehotenstvo uz radsej neriskneme......:(

RNG

Ani jeden z uvedenych neobsahuje mineraly na kosti, ako vapnik horcik draslik, stroncium, zinok a bor
.Ani DHA a kyseliny listovej neobsahuju dost.Co mozes ocakavat od farmaceutickych vyrobkov...
Ale aj nieco je lepsie, ako nic.
Ja odporucam prirodne rybacie alebo este lepsie krill oleje, neznicene chemiou a vytazovanim, a doplnky mineralov specificky navrhnute na vysoku absorbciu spravne vzajomne pomery a vazby a vysoke zabudovanie do tela, samozrejme s obsahom nevyhnutnymi vitaminmi na to D-3 a K-2, a brat ich napr s gramom spiruliny na zlepsenu absorbciu a zabudovanie do kostry, oboch, matky aj dietata.

sandraaaaa

Ja tiež plánujem tehot. a ja som začala brať CALIBRUM BABYPLAN chcela som FEMIBION 800, ale v lekárni mi povedali že to je dosť silné že stači buť ten calibrum alebo len kyselina listova, lebo som to hlavne pre kys. lis. chcela.