Mentálna Anorexia u 8 ročného chlapca?

Príspevok v téme: Mentálna Anorexia u 8 ročného chlapca?
MonikaKE

Som zhrozená a aj ked som si preštudovala podklady k tejto chorobe na internete nejde mi dačo do hlavy.Všetko sedí a mám so synom neskutočné problémi ale nepasuje tam jedno posadnutost váhou.To on nerieši on nemá také stavy.Jemu nechutí a má odpor k jedlu a už aj k pitiu ale to je dieta ! on nerieši že akú váhu má .Tak ako to je vlastne može ma mentálnu anorexiu? dnes mi odporučila pani doktorka aby som ho dala do liečebne na 2 mesiace.Nepristupila som že to ešte skúsim no s ním sa nedá.Bud schováva jedlo ,teraz uz ani nie nemá kde a aj keby bojí sa.Naposledy ked som mu našla skládku jedla zmastila som ho s varechou.Musela som ...odsudzujte ma kolko schcete uz ani ja nevladzem.Nad jedlom sedí hodiny !!! nad jedním rohlikom tak hodinku urcite .Od masa ho napína to neznesie .sladkosti nechce a najnovsie ani pit velmi nie ked 2 hrceky caju za den tak to je uspech.Tak radte lebo uz si pripadám ako sialenec ,policajt nad vlsatnym deckom.Dakujem

mirina51

Dobry den, viem, ze Vas prispevok bol vlozeny uz pred par rokmi, ale mohli by ste mi prosim napisat, ako to s vami dopadlo, resp. ako to dopadlo s jedenim vasho syna. Mam znamu, ktora ma momentalne taky isty problem, uz je tiez zufala, Jej syn ma 5 rokov. Dakujem

Annie2

Ja viem, že je to už staršia téma, ale napíšem sem svoju skúsenosť. Ja keď sa trápim a pociťujem úzkosť alebo stres, tak vôbec nebývam hladná. Kľudne aj niekoľko dní. A pri pomyslení na jedlo si len odgrgnem a zúži sa mi žalúdok. Lenže ja sa snažím jesť aj nasilu, pretože jednak viem, že je to dôležité a jednak sa snažím pribrať. Ale ak by som bola malé dieťa, bolo by mi to šumafuk. Pomyslela by som si, že jednoducho nevládzem jesť, pri pomyslení na jedlo je mi zle, tak to jedlo radšej schovám, alebo sa mu nejak inak vyhnem.

Ale tá celiakia a štítne žľaza je tiež dobrý nápad. Ja som mala hraničné hodnoty štítnej žľazy ako dieťa a teraz idem znova na kontrou. A na celiakiu by som si tiež chcela spraviť test.

Inak nechutenstvo môže jednoducho spôsobovať nedostatok tráviacich enzýmov alebo niečo podobné.

Zuzana RK

Monike KE : Aj ja mám presne taký problém s desať roč. chlapcom. Dosť nám pomohla detská psychologička a hlavne dieťa musí vedieť že v tom nieje samo. Budte mu oporou a velkou. Viem že to nebude lahké, ale má len vás...

lulucokolada

Dostala som sa k tomuto článku až teraz tak dúfam že nebude neskoro na odpoveď. Ja som bola ako dieťa presne taká istá ako váš syn. Je ako moja verná kópia, v dospelosti mi zistili celiakiu a aj štítnu žľazu. Hlavne sedí na príznaky celiakia teraz držím bezlepkovú diétu a je to ok.

Yorick

Ahoj Monika,

To vyriesis, neboj sa! Ale najprv si musis so svojim synom sadnut a porozpravat...daj mu sancu, nech si sam vyberie, co chce jest, lebo odteraz to bude ine...on si moze sam uvarit, a Ty mu budes pomahat. Do nicoho ho nesmies nutit. Uvidis, ze sa aj Tebe ulavi, ked zbadas, aky to ma ucinok. Samozrejme, musis ho predtym zobrat do potravin, sam bude vyberat, co bude varit, a Ty ho budes iba usmernovat. Asi sa Ti ten Tvoj chlapcek tak zatvrdil z Tvojho neustaleho naliehania, ze sa musis najprv ukludnit Ty, to Ta bude stat este "tichych nervov", ale dosiahnes to, krok za krokom sucasne sa obaja vyliecite z tohto zacarovaneho kruhu.

Simonella

ja si skor myslim, ze bude mat nejaky problem v skole.. medzi spoluziakmi. mozno nejaky vysmech az sikana.. to vedie k podobnym problemom.. a ten psycholog co k nemu chodieva z neho nevie nic vytiahnut, ci ako?

D.E

moj brat ked bol maldsi na prvom stupni mal rovnaky problem. nechcel jest. desiate schovaval kade tade. . mal len nechut k jedlu. neislo o to ze chce byt chudy, alebo nechce pribrat. bol to iny psychicky problem. chodil aj k psychologicke. pisal si denniky. a treba sa s nim rozpravat. nech sa vyventiluje. nech sa neboji priznat. ale treba ist na neho pomaly nenut ti ho, lebo tym bude v dalsom strese, ze zas zlyha atd.. drzim palce :)

zuzankaaa

A nemá nejaký iný psychický problém ? Keď píšete, že si myslí, že jedlo je najhorší výmysel ľudstva... Nebude tam úplne všetko v poriadku. Určite je to psychický problém a nie len nejaké tráviace ťažkosti alebo bolesti brucha... Ako sa to začalo ? A teda dva roky to trvá ? Pre Boha, je mi to hrozne ľúto... Viem, musí to byť pre Vás ťažké, ale snažte sa ho nebiť. Možno by mu to liečenie pomohlo. Neviem, nie som odborník. Ale o niečom takom som ešte nepočula.
:-(

Leticia

urcite nema mentalnu anorexiu, co ked ma ine problemy? s travenim, boli ho zaludok? alebo ma strach, ze mu bude zle? skusila si sa s nim porozpravat, preco to nechce? skus varit s nim, nech si uvari "sam" mozno mu zacne chutit. je to este len dieta, v skole sa stravuje ako? a minulosti problemy neboli?