Operácia, čo ma čaká?

gitush67

pokial vsetko prebehne ako ma, tak sa neboj :) hlavne mysli na to, ako sa rychlo uplne uzdravit a aby sa aj rana pekne zhojila... ja som brala wobenzym a aj som mala celkom rychlo zacelenu a jazva skoro ziadna :)

olivienka

vilaamalka, fúha, to máš teda fakt čerstvé zážitky. dúfam, že už si zahojená. ja som bola teda ešte taká všelijaká oťapená ešte pomaly mesiac od operácie, a to bola "len" štítna žľaza.
a tá hanblivosť, to je u mňa extrém (pred cudzími), proste to mám vrodené. nejde o to, či ma niekto videl alebo nie, hanbila som sa už aj ako 5-ročná pred doktorkou, keď som si musela dať dolu tričko - tak som sa hrbila a trubka mi do karty napísala, že mám chybné držanie tela :D alebo napr. EKG mi robili v priebehu posledných 2 rokov aspoň 10x, ale nedá sa povedať, že by som si na to zvykla. akože zas nechytám z toho hysák, ale vždy by som sa najradšej teleportovala niekam preč.
už sa "teším", keď budem tehotná :D

vilaamalka23

a inak ešte k tej hanblivosti, mám 40 takže už ma zopár chlapov videlo holú takže v nemocnici hanba nebola a to pre mna prišli 2 záchrany- učni cca 23 rokov a to so mnou išli do sprchy a držali mi moje hadice čo mi trčali, lebo to bolo na druhý den po operáci ,ked človeka vyženu ,aby chodil, inak sprcha pomohla, človek sa hned citi lepšie, horšie ako hanba bolo vylezenie z postele, nakolko po operacii brušnej časti to nei je bohviečo ,ked sa človek má posadiť a potom vyliezt z postele....a čo už človek prežije hocičo,,,,, ale aspon ma potom nechala sestrička spať...to som prespala 2 dni v kuse,,,samozrejme že som počula ked sa rozpravali príležiace ale ja som bola rada, že sa mi chce od narkozy spať, aspon necítim bolest a rýchlejšie to prejde,,,,, a myslim ,si že kto ide na gynekologicku operáciu hanbu mať už nemôže, lebo hned na prijme ma prijímali 3 doktori v ambulancii....

olivienka

zabudla som, držím palce, Betulita!

a potvrdzujem, čo písala vilaamalka, to vyťahovanie hadičky na drén bolo asi najnepríjemnejšie - mňa to teda veľmi nebolelo, ale nebolo to nič moc. ale zas potom prišla hneď úľava

olivienka

kokšo, ešteže som takúto tému nečítala pred svojou operáciou :) že klistír a cievkovanie, aaa... mne našťastie nič také nerobili (akože ja viem, že to nebolí ani nič, ale mala by som z toho poriadnu traumu, mala som dosť aj z vyzliekania sa donaha pred operáciou :) a druhý raz som mala dosť, keď som sa na pooperačke prezliekala z erárnej košele do pyžama a zrovna vtedy prišiel doktor a ešte sa tak pri mne pristavil, že ako sa cítim :D holt hanblivka...). inak ja si pamätám preberanie z narkózy, to si väčšina spolutrpiacich nepamätala - bolo mi fest zima, aj keď som bola zakrytá paplónom, ale inak som bola stráášne spokojná... riadny oblbovák to anestetikum :) anesteziologička sa pýtala, či už som hore, tak som jej povedala, že hej (v duchu som sa potešila, že mám hlas, to bola totiž operácia štítnej žľazy) a ona že za chvíľu ma prevezú do pooperačky... a ja na to že a veď aj tu sa mi celkom dobre leží :D pamätám si aj prevoz, ako so mnou ujo sanitár netrafil do výťahu a buchol tým lehátkom o dvere. a ako ma potom prehadzovali na posteľ štýlom hej-rup!
na pooperačke som si celý deň podriemkávala, večer už som čítala knihu. vôbec mi nebolo zle, len som bola strašne smädná a nechceli mi dať piť, iba pár hltov. ešte mi potom sestrička nechala čaj na stole, ale tak, že som naňho sama nedočiahla, to bolo normálne týranie :) na wc som bola až na druhý deň ráno, a to normálne sama.

vilaamalka23

no najhoršie je asi vytahovanie hadičky z brucha cca na 4 deň, samozrejme u toho , komu operovali brušnú časť, tak to boli najviac .........a tie strašne tvrdé postele, ale ja som to vyriešila , dala som si pod seba preloženy palon a prikryla som sa županom a bolo to vybavené :-)

Betulita

Ahojte!Ja som dnes na lôžku a operovať ma pôjdu za pol hodinu.Zatiaľ mi robili sono srdca,lebo mi idú operovať srdce.Som napojená na stroje ktoré mi pomáhajú aby som mohla dýchať.Mám choré srdce a včera som chvýľu nedýchala.

gadget3

Taaak už mám za sebou aj anesteziologické vyšetrenie.. budú mi dávať nejaký Dormicum, tak som zvedavá, či ma to fakt upokojí :o) plus ešte dáke medikamenty kvôli alergií.

Aká je to obtiažnosť intubácie II?

Dúfam, že to dobre dopadne.

will51

Ja som prežila už 15 operácií dve boli už na dospelom oddelení dali sa všetky prekonať aj keď je pravda ze pred každou jednou som mala strach ako keby to bola len prvá ale na ďalší deň som už v bola úplne v poriadku a tešila som sa ze to mam za sebou..držím palce