uz asi 3 roky mam melir ale teraz si chcem dat blond farbu no mama je proti(sa jej necudujem)viem ze sa farbenim poskodzuju vlasy no ak by som pravidelne pouzivala napriklad sampon dixi,pravidelne sa o nich starala s regenaracnimi samponmi tak by som ich podla vas mala az na tolko znicene a o 5-10 rokov by vyzerali az tak katastrofalne?a vlasy by som chcela farbit asi tak kazdy mesiac u kadernicky.dakujem za nazory hlavne od tych co sa pravidelne farbia uz niekolko rokov a napiste v akom stave su vase vlasky :) dakujem
Chcem si farbit vlasy od 15 na blond. Budem mat poskodene vlasy?
nerob to :D ja som si farbila vlasy len tmavymi oddienmi tiez v 14-15 cca :D a teraz lutujem preco som to robila :( a to som farbila len par krat :(:(:( vlasy mam do teraz znicene a to uz ich nefarbim asi 4 roky len hennujem...
kde žijete ???? teraz si farbia hlavu uz aj 13 rocne detvaky a este rovno na čierno to hodia ech je to skveleee:/:D
tiez som si odfarbovala vlasy na blond, starala som sa o ne ukazkovo..a ajtak som mala slamu na hlave..otrasne vlasy, poskodene..teraz mam farbu skoro ako svoju prirodzenu, pouzivam sice hnede farby, ale tie ani zdaleka nenicia tak vlasy ako tie blond s vela peroxidom..a kadernicka mi minule povedala, ze uz davno som nemala take uzasne vlasy, ze vyzeraju strasne zdravo..a to k nej chodim uz 10 rokov, cize ona na mne videla uz asi vsetko
a 15 rocnej by som blond farbu ani nedovolila...
ked ma niekto riedke a jemne vlasy,je jasne ze po melire to bude katastrofa. moje prirodzene vlasy su spinavy blond, skratak nevyrazna farba,ktora mi nepristane,ale ten lesk,to uznavam. lenze ich mam vdakabohu huste a tazke,takze melir mi vlasy neposkodil,pouzivam prirodne veci,zacala som s kokosovym olejom,vyzivne sampony,masky,a nemozem povedat ze by som ich mala znicene,vyzeraju lepsie. samozrejme,ako hovori adoree, ked niekto nakyda farbu uz na raz odmelirovane vlasy,nie len na odrasty,je jasne ze vlasy to ponici,takze na to bacha.
farbenie vlasov na blond je trocha poblematicke v domacich podmienkach.
Vlasy ale v ziadnom pripade nemusia zostat poskodene! Pri dofarbovani totiz nemozete dat farbu, ktora obsahuje minimalne 9% peroxidu vodika, na uz predtym zosvetlovane vlasy! Vzdy sa dofarbuju LEN korienky a to musi by aplikovane co najpresnejsie. Snazit sa naniest farbu len na odrasty. Akonahle ju date na uz zosvetlene vlasy, tak ich tym oslabujete a potom sa mozu zacat lamat a vysusovat. Cim su jemnejsie tym viac.
Po skonceni doby posobenia treba farbu preemulgovat s vodou, cize date na vlasy trocha vody po celej ploceh a premasirujete. Pigment ktory farba obsahuje sa dostane aj do dlzok (pozor na prilis zosvetlene-biele alebo melirovane vlasy, tam to nedavat, pretoze mozu chytit do modra, seda a podobne. Potom to treba zmyt samponom a osetrit podla stavu vlasov vhodnou maskou.
A zehlit si vlasy s teplotou 230 stupnov, tak to je velmi vela. Tato teplota je vhodna a africke vlasy, nie na europske. Ak su velmi hrube, muslim ze 180-maximalne 200 je akurat. Na jemne okolo 160 do 180. Ak je ovsem kvalitna zehlicka a pouzivate aj pripravky pod zehlicku.
Blond farbene ci melirovane vlasy vyzaduju vo vseobecnosti trocha vyzivnejsie prostriedky na starostlivost.
Celkove presvetlenie melirom nie je vhodne na jemne vlasy. A tym duplom, ked pouzivate nie velmi kvalitne vyrobky.
V neposlednom rade, kvalitna farba je prvy odlezity krok k peknym blond zosvetlenym vlasom. Takisto nie kazdy kadernik je zarukou zdravych vlasov.
no ja by som svojmu decku v 15tich urcite nedovolila vlasy nafarbit.. a este na blond.. to co ma byt? v 15maju mat dievcata ine starosti a nie rozmyslat ci si odfarbia celu hlavu alebo nie.. smutna doba a to dost..
inac vies kolko stoji farbenie vlasov u kadernicky? asi 30e. to mas kazdy mesiac tolko penazi v 15tich ze si mozes dovolit vyhadzovat 30e na kadernicku?
Tak zlata moja budes, ja si farbim vlasy pol roka u kadernicky na blond, aznicili sa mi teda dost,samozrejme to zavisi aj od tvojej kvality vlasov, pouzivam sampony a masky od matrixu a tigi a nepomaha nic, vraciam sa spat k svojej povodnej farbe a meliru, vela stastia a mamu pocuvaj :)
Nieeeee však budeš mať na hlave chemlon... Ja som si asi pred troma rokmi odfarbovala vlasy na blond, potom som ich farbila na tmavo a teraz už rok a pol vlasy nefarbím a stále sa z toho spamätávajú... kiežby ma vtedy niekto upozornil aby som to nerobila, nuž čo, poučila som sa a farby na vlasy už u mňa aspoň kým nebudem mať šediny nehrozia :-D
daj si pozor z ktorého nicku píšeš :DD no tak radšej nevymýšľaj lebo teraz máš dobré vlasy tak špekuluješ a ked si ich dojebeš tak budeš tu nám vyplakávať že si to nemala spraviť a bla bla bla ..ak chceš daj sa na blond ale si uvedom možné riziká a nebud potom z toho prekvapená ..však nemusíš si dávať totáálne peroxidovú ..
Izabelka_MT ja viem co znamena husty melir ten mam prave na hlave preto drzi 6 mesiacov :) kamoske robila ta ista kadernicka a po par mesiacoch jej nic nevidno..prave s touto alternativou husteho meliru prisla moja mama ja som 2x suhlasila ale fakt to nieje ono mne sa melir proste uz nepaci a 1krat ma na melir donutila moja mama :D a to myslim vazne