dobrý deň chcela by som sa opýtať ako trávite dni s priateľom lebo ja uz vazne neviem co mozme robit...kam chodite?
dakujem
Príjemný deň s priateľom...
henten zakon je ale retardovany.. musim prisposobovat schopnostiam , ale zaroven ma nudi MPR.. (zaspavam, nemozem za to.. hlavne ak idem stovky KM, tak to je nanic)
ale zakon sa zameriava nie na nehodovy usek, ale na 5 metrov za tabulou OBEC..
cize tolko k tomu, inac je to pravidlo "schopnosti" OK, ale musela by byt vozocka perfektna, inak by som bol zvedavy, co by povedal vodic, co toto obhajuje, ak by som prednim isiel 40kmh na sirokej ceste 1cm od strednej ciary, lebo "prisposobujem svojim schopnostiam!!!"
ked uz, som za anarchiu - nekonecna rychlost, len odporucana (take ako sudnes, tj. 85ty percentil zhruba), avsak akonahle niekto spravi nehodu nad - extremny trest, basa natvrdo, ziadna poistka, vsetko sam do konca zivota platit.. konieckoncov, jazdim "ako blazon" ale riadim sa podla takehoto pravidla.. (tak ako na okruhu, co rozbijes, to zaplatis, ziadne ine pravidla :D )
neznasam, ked napr niekto spravi nehodu, lebo bola cesta zla (neposolena, rozbita) a strhlo mu to volant a "debil neprisposobil rychlost blablabla"
kazdopadne R1 je sialena cesta ... zabavna, ale smrtonostna :D resp. u nas asi nie su dialnice na nekonecnu rychlost, niekedy je 130 az az - proste zle dialnice, mozno 10km roviniek atd.. ale zalezi od vkusu.. urcite to nie je relaxacna jazda, nie ako v nemecku, ze rovinka rovinka 250kmh - relax...
ja to prisposobujem svojim schonostiam :)
ale snazim sa neist rychlejsie ako 200.. +- (su tma rovinky,ale dnes som sa takmer raz zabil tam v 4 zakrutach.. ale tak o tom to je :) pacilo sa mi ze tam nikto nebol.. )
ale isiel som aj pomaly, tka 100kmh, bez radia a pocuval som tie pneumatiky a hej bolo to zaujimave :) uplne hladke atd (i ked ja mam tie nove pneu uz asi znicene, kedze mam taky styl jazdy ako mam)
a fakt ako vegas :D i ked nemohol som casto dialkove mat, lebo oproti isli auta atd..
skoda ale ze bolo -5C na vozovke, paci sa mi ako to tam upozornuje :D (len keby som na to pocuval)
so msa z TT otocil niekde pri zarnovici tusim, tam to bolo uz extremne.. a hold, cela nadrz v kybli :D este to musim vyuzit, lebo dnes som videl, ze medzi SC > TT davali radar.. :((((( co uz .. sloboda sa konci...
aspon vidim o co prichadzam, kedze tomu nenakladam. :) koncom februara budem asi zase mat prilezitost ist tym smerom, tak sa budem snazit si vsimat ten prejazd, ak ma prave posadka nebude zabavat a prehliadnem ho. :)
vo vyhlaske to je inak sikovne sformulovane, ze mas prisposobit jazdu svojim schopnostiam a moznostiam a situacii na ceste. ist v noci 130km/h je pre mna nepochopitelne, pretoze vtedy ti uz svetla nesvietia "dostatocne daleko" a s ohladom na reakcny cas v tej rychlosti nemas sancu bezpecne zastavit, ak nesvietis stale dialkovymi.
wreck, to je uplne super..
ale vies co je šok ?
ked z tej novej clovek prejde zrazu na stsaru, citi sa ako keby ho vsetko chcelo zabit :D a doslova ako keby som jazdil na vodnom skutri.. (neskutocne zla ta r1, dovtedy mi to prislo ako standart :D )
inac, dufam ze tam nie je ziadny fotoaparat s radarom.. ale nechce sa mi verit ze je tam v zime povolenych 130kmh, ved o je sialene..
smajliqa, no neverila by si, aky zazitok moze byt nova kvalitna cesta. :)
lost, hej, myslel som tu novootvorenu, medzi nitrou a tekovskymi nemcami. treba to vyuzit, kym tam nebudu vyjazdene kolaje a na odrazkach prach. :)
sakra, dnes som sa na R1 zhodou okolnosti zabaval, ale nedostal som sa tak daleko (mal som len 1/2 hodinu tam a spat a start - centrum TT)
No ale mne sa paci (i ked ta stara R1) len pre tie neskutocne zabijacke zakruty :P teda TT-NR to je vrazebna cesta .. to nie je 130kmh urcite nie :)
(ale existuju horsie rychlostne cesty, resp dialnice, ktore maju tak brutalne zakruty, ze 110 je tam na bezne slovenske auta az az.. nie 130 :) (tusim niekde na severe, pred ZA ? neviem ci poznas)
a suhlasim, ak je cesta ticha a krajinka krasna, radsej idem 100kmh + mozno aj nejaku pesnicku relaxacnu do toho :) tak by som vedel ist hodiny a hodiny :P
(narozdiel od TT-NR, tam sa clovek dost zapoti, kym a ak vobec do NR pride)
cize ta fajnova R1 je za NR ?
a hovoris ze vecer? hmm.. nejak sa nam ztmieva :D
wreck :D
este som nikdy nepocula aby niekto hovoril tak pekne o ,,ceste,, :D:D:D:D
ale dobree :D
r1 je rychlostna cesta z trnavy do bystrice. na jesen 2011 otvorili novy usek v okoli nitry a je to krasa, naozaj na vysokej urovni cesta.
lost, nejde o karu. nechcem pisat konkretne kvoli identifikacii. ide o cestu samotnu, nie ze sa tadial musis prehnat 160km/h. uplne staci mat dobre vyvazene disky, aby si vedel, ze ta cesta je skvela. potom tam mas nocny zazitok, ked das dialkove - svieti to tam ako vegas. navestia krasne citatelne, vysoko reflexne, zdrsnene biele vodiace ciary, odrazky, asfalt tichucky aj na zimnych gumach... :) isiel som tade zaciatkom decembra uz za tmy a je to jednoducho naaaadhera. cesta na vysokej kvalitativnej urovni. praveze mas chut tam ist pomaly, aby si si to mohol vsetko pozriet. pripadas si tam ako na simulatore.
krasna cesta.