Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nikdy uz nezjem mäso!

Príspevok v téme: Nikdy uz nezjem mäso!
Deria

Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.

Lumik

neviete niekto nahodou ci sa dokazu hrat aj ine zivocichy, napr. hmyz, ryby, vtaky ( tie asi aj hej aj ked neviem), plazy..?

- mira

Zaujalo ma pár príspevkov.
Ľudia si nevedia dať fakty do súvislostí. Utrpenie zvierat a agresivita ľudí spolu súvisia viac ako sa to navonok zdá. K zabitiu zvieraťa je potrebná agresivita. Tá vzniká práve z jedenia mäsa. Všetci vieme, koľko agresivity majú v sebe ľudožrúti. Iste, nevzniká zo dňa na deň, ale stupňuje sa s množstvom a rastie z generácie na generáciu. Sú pozorovania z podávania bezmäsitej stravy vo väzniciach, ktoré poukazujú na pokles agresivity u ľudí, ktorí sa ich zúčastnili.
Dlhodobý vegetarián nemá potrebu týrať zvieratá ani ľudí.

Lumik

co sa rozmyslania ziverat tyka, tak podla mna rozmyslaju, v niektorych oblastiach ako logika a rec su na nizsej urovni, osobne si predstavujem rozmyslanie vecsiny vacsich cicavcov ( pes, prasa, krava...) asi na urovni cloveka v soku kedy sa nezmoze ani na slovo. Aj psy maju roznu inteligenciu, ten moj napr. ak dam na dno misky trochu masa a zasipem granulami, tak sa najskor prepracuje k tomu masu az potom zozere tie granule na ktore sa inokedy vrhne priamo. Rovnako na voditku (bez toho aby som ho to niekedy ucil) pri obchadzani prekazok sa snazi predvidat z ktorej strany tu prekazku obist aby sa to voditko nezamotalo. A ak nakoniec idem druhou stranou tak sa rychlo vrati a odmota to este skor ako sa to nasponuje. Bez voditka ide ako sa mu zachce. Taktiez sa vsetky spomenute zvierata dokazu hrat, na co treba urcitu urove abstraktneho myslenia. Aj koza alebo krava na pasienku je schopna vyvadzat ako male stena. Hrat nahanacku, skovavat sa za prekazkami a pod.

lost

No tak ale clovek je ten najsaminteligentnejsi tvor nie? :)

Tak nech si pomoze sam :D

PS: zvierata cloveku pomahali odjakziva, napr kone, tavy, slony.. (ale myslim ze aj pes, urcite sa s nim lahsie lovilo ako bez neho).
ehm a vodiaci pes, pes co detekuje rakovinu, znizuje depresiu, hladaju nas v lavine, delfin ako sekuritak, zaby-hady-atd znizuju pocet komarov a inej havede.. postove holuby, kanarik bo pouzity na varovanie banikov pred plynom, zaba/bobor moze byt ako indikator znecistenia prostredia, nespocetne vela krat pes/zviera zachranil cloveka v neskutocnej zime, osipane nam moze vyrabat palivo (metan), vtactvo extremne pomohlo v lietani a aerodynamike,
a v neposlednom rade, "ochotne" sa obetuju na testovanie v medicine a kozmetike

Konieckoncov, myslim si ze clovek je sucastov zivocisnej rise - cize je tiez len zviera. (ano ano, najvzacnejsie a najinteligentnejsie, ale predsa len je zviera - rasa clovek :D )

Ja neviem, ale ja osobne sa nestazujem ked je zle, ved som svojpravny trulo, ktory by sa mal vediet o seba postarat, aj bez nastrkania ruk pre pomoc, alebo snad nie? Teraz na nic nenarazam, ale v spolocnosti to vyzera casto naopak, ked sa ludia drzia davovo (napr investuju vsetci do fondov, lebo je to "IN" a ked padnu, tak placu, ze neeee ale vec seeecii tam maliii peniiizee, neeeee...)

Ale porovnavat zviera s clovekom sa neda, to je ako porovnavat pevny lad a tekutu vodu..

ajajja

Slobodna, s týmto osobne nesúhlasím: " Každý človek, ktorý má zlé skúsenosti s ľuďmi, dáva prednosť zvieratám pred ľuďmi. " Ako som písala nižšie, so zvieratami vyrastám od detstva a napriek tomu, že mám veľmi zlé skúsenosti s ľuďmi či pracovne ale bohužiaľ aj z vlastného života, tak nedávam prednosť zvieratám. Nemôžeš predsa všetkých ľudí kvôli pár hajzlom posudzovať rovnako ...

ajajja

m25, to nejde takto všeobecne povedať, že " mám rada ľudí ". Ale určite ani nepoviem, že mám radšej zvieratá ako ľudí. Nehádžem zas všetkých do jedného vreca.
Zvieratá mám veľmi rada, doma mám už druhého psíka. Vyrastala som v dome s mačkami, zajacami, sliepkami :) Skôr som to myslela, že sú dôležitejšie veci na svete, práve kvôli tým ľudským sviniam čo tu behajú okolo nás :( Zvieratá v chovoch sú určené na to na čo sú určené :))

Slobodna

No vidíš Maros75 ale na základe tvojho vyjadrenia by o tebe povedali toto, tak ako si to povedal ty, na základe vyjadrenia tej pani. Vieš, niektorí osamelí starí ľudia majú len toho psa, pretože ľudia sa o nich už ani neobzrú. Každý človek, ktorý má zlé skúsenosti s ľuďmi, dáva prednosť zvieratám pred ľuďmi.