Moja mama ma už prestala mať rada

Príspevok v téme: Moja mama ma už prestala mať rada
Steve14

Začínam si myslieť že mama ma už vobec nemá rada.Teda ja si to nemyslím ja to viem.Ona mi to totiž aj sama hovorí.S mojou mamou už skoro vobec nevychádzame ustavične sa len hádame a hádame.Ona mi nadáva otrasnými nadávkami typu špina kok.a pod.Mám len 15 a viem že ja tiež niesom bez viny.Vždy keď sa hádame jej povravím aj ja škaredé veci ale ja to proste nezvládnem byť ticho a niekde v kútiku počúvať jej otrasné nádavky.Dokonca mi neraz povedala aj pupuš a pritom som jej na to nedal žiaden dovod.Vždy po hádke si hovorím ako ju neznášam lebo si pomyslím že ona ma neznáša tiež a vždy si hovorím že ja toto nikdy nedopustím že ja sa nikdy so svojimi deťmi nebudem rozprávať takto.Mama nieje na tom finančne dobre a otcovi to nechce hovoriť lebo vie že on by jej ešte za to aj vinadal že nevie šetriť.Tak si dokonca požičala peniaze aj od mojho mladšieho brata.A pritom viem ako jej je to ľúto a potom je to ľúto aj mne.Vždy sa mi tlačia slzy do očí keď si spomeniem na to čo mi povedala babka ako to bolo kedysi všetko inak aká bola mila a dobra a mala ma rada.Škoda že ja si to už nepamatám pamatám si ju len takúto.Dokonca už premýšľam čoraz častejšie aj o smrti.Už fakt neviem čo budem robiť. :(

Leela333

Pani, neopovažuj sa ospravedlňovať takéto správanie stresom v práci. Zažila som si, čo to je, keď si na tebe rodičia vybíjajú zlosť, lebo si len bezbranné decko, ich hračka, s ktorou si môžu robiť, čo chcú.

Ak nevieš zvládať stres, nemaj deti a neodvažuj sa ešte vravieť, že to majú tie deti brať s humorom. Úplne si ma tým vytočila.

Čo keby som ťa zmlátila ako žito, lebo v práci som mala ťažký deň a potom ti ešte poviem, aby si to brala s humorom, veď sa nič nestalo, to sa zahojí. Spamätaj sa.

Leela333

Takto to dopadá, keď podobní otravní moralisti ako sú tu na fóre vypisujú mladým babám, čo nechcene otehotneli: "nechaj si to dieťa! to je hriech ísť na potrat! je to zázrak a budúci život" a bla bla bla atď.

Samé kecy. Radšej nech idú na potrat akoby z nich mali byť TAKÉTO matky. Úplne mi je zle, keď čítam tuto 11 - 12 ročné deti písať, či ich mama nechcela. Tiež som mávala často tieto pocity. Akurát, že ja som bola chcená, až príliš dokonca, tak fakt neviem, čím to bolo. Proste si niektorí ľudia neuvedomujú, že dieťa nie je ich majetok ani hračka a má svoju vlastnú osobnosť a nemôž sa k nemu správať ako oni chcú len preto, lebo ho splodili a porodili. To im ešte nedáva právo nárokovať si na to dieťa ako na nejakú vec, ktorá sa má správať presne podľa ich predstáv. Je mi z toho zle.

Mirojaro

Ja to už dávno tvrdím ľudia predtým než splodia decko by mali podstúpiť psychologické testy. Kto by neprešiel decko by nemal. O koľko týraných deti by bol svet ľahší. Veľa ľudí nieje stavaných na materstvo a otcovstvo. Mnohí to zistia keď je neskoro.

prudky

ten kto siahne na dieta psychicky alebo fyzicky je slabomyselni,nevyrovnany,arogantny idiot,ktoreho by mali zavriet do klietky!za svoju neschopnost vyrovnat sa zo vzniknutymi zivotnymi situaciami by mal prinajmensom sediet zatvoreny v ustave pod dohladom psychiatrov a v zivote sa ku ziadnemu dietatu nepriblizit!!!mozno by pochopil,a ked nie aj tak dobre.

Sisi111

Pani: temperament ok ale nie vybíjať nervy na svojich deťoch! Naši sa rozviedli, otec sa poriadne neozýval a mama tá striedala partnerov rovnako rýchlo ako aj zamestnania, brala moje peniaze z brigád lebo nemala pre svojich ,,miláčikov", čokoľvek sa stalo len ja som bola na vine, neustále ma obviňovala že som jej zobrala toto a tamto... Raz keď sa nahnevala (kvôli úplnej blbosti) začala ma mlátiť veľkou kefou na vlasy, inštinktívne som si pred hlavu do ktorej ma udierala dala ruky a skončilo to tak že mi ju rozlámala na rukách a jeden prst na ruke nikdy poriadne nezohnem. Neustále mi nadávala do j.bnutých kráv, neskôr do k.riev Myslíš že takú mamu mám rešpektovať a chápať? V súčasnosti som s ňou v kontakte, ale iba sporadicky prípadne ak sa stretneme u zvyšnej rodiny s ktorou mám super vzťah. Ale na to čo mi mama robila proste zabudnúť neviem

TinaM

Pani: to nemyslis vazne, ze viac trpezlivosti s rodicmi? Nasi sa rozviedli, ked som mala 7, zila som len s mamou. Pocas 5 rokov vystriedala asi 5 zamestnani (a to ma vystudovanu vysoku skolu), ale bohuzial, vsade sa prepustalo uz vtedy, nemali sme peniaze casto ani na jedlo. A najlepsie na tom je, ze som si to vsetko uvedomila az ked som dospela. Moja mama, nech bola na tom akokolvek zle, nikdy si to nevybijala na mne, nikdy som dokonca ani nepocitila, ze sme mali naozaj malo penazi. Vzdy pri mne stala, vychovala ma uplne skvelo. A nejaky nezmyselny krik a nadavky? To kde ste videli, ze sa to ma tolerovat? Temperament je jedna vec, ale ucta a respekt voci najblizsim by mal byt kazdopadne na prvom mieste. To je moj nazor.

Pani

vasi rodicia maju kopu starosti,problemov a stresu,vynadat sefom v robote sa neda,je velka nezamestnanost,nova praca sa tazko hlada a z niecoho sa musi zit,no a na slovensku su male platy a ceny rovnako vysoke ako v zahranici,tak isto aj naroky deti su coraz vyssie,tak sa deti necudujte,ze vasi rodicia su nervozni,podrazdeni a najcastejsie si to zliznu ludia v najblizsiom okoli,len skoda,ze to padne casto na vas,aj ja niekedy kricim a hnevam sa,no moja rodina vie,ze som temperamentna a milujem ich najviac na svete,asi by som si mala viac davat pozor na svoje spravanie,ale ked nieco nepekne poviem,tak sa ma len opytaju,ze co sa mi nepodarilo a spolocne sa na tom aj casto zasmejeme,tak to neberte az tak vazne,majte trochu viac trpezlivosti nad svojimi rodicmi a nevsimajte si to,kazda burka raz prehrmi,niekedy to trva chvilu,inokedy dlhsie a niekto je len taka nestastne povaha a bude frflat cely zivot vzdy a na vsetko,mozno je to vasa mama,otec alebo aj niekto z vas,tak si to nevsimajte a berte to s humorom :D

GoFruit

Boze ludia to su hrozne pribehy. Taki rodicia by nemali mat vobec deti. Pred otehotnenim by sa mali robit psychicke testy a tie matky by mali mat zakazane robit deti.

simmo

Prosím mohli by ste mi poradiť z mojou mamou mám len 12 rokou a už mi nadáva do ko***ov, debilov a každé ráno ked sa chistám do školi na mňa len kričí za každú maličkosť a vždy mi zobere pc alebo tv :(
A pri tom ja jej nič nerobím učím sa na dvojky a ked mi nadáva tak jej skoro vôbec nič nepoviem lebo nechem aby sa ešte viac naštvala, už rozmíšlam aj o tom že ked budem večší jej to budem tiež robiť alebo že odídem niekam daleko od nej.