Moja mama ma už prestala mať rada

Príspevok v téme: Moja mama ma už prestala mať rada
Steve14

Začínam si myslieť že mama ma už vobec nemá rada.Teda ja si to nemyslím ja to viem.Ona mi to totiž aj sama hovorí.S mojou mamou už skoro vobec nevychádzame ustavične sa len hádame a hádame.Ona mi nadáva otrasnými nadávkami typu špina kok.a pod.Mám len 15 a viem že ja tiež niesom bez viny.Vždy keď sa hádame jej povravím aj ja škaredé veci ale ja to proste nezvládnem byť ticho a niekde v kútiku počúvať jej otrasné nádavky.Dokonca mi neraz povedala aj pupuš a pritom som jej na to nedal žiaden dovod.Vždy po hádke si hovorím ako ju neznášam lebo si pomyslím že ona ma neznáša tiež a vždy si hovorím že ja toto nikdy nedopustím že ja sa nikdy so svojimi deťmi nebudem rozprávať takto.Mama nieje na tom finančne dobre a otcovi to nechce hovoriť lebo vie že on by jej ešte za to aj vinadal že nevie šetriť.Tak si dokonca požičala peniaze aj od mojho mladšieho brata.A pritom viem ako jej je to ľúto a potom je to ľúto aj mne.Vždy sa mi tlačia slzy do očí keď si spomeniem na to čo mi povedala babka ako to bolo kedysi všetko inak aká bola mila a dobra a mala ma rada.Škoda že ja si to už nepamatám pamatám si ju len takúto.Dokonca už premýšľam čoraz častejšie aj o smrti.Už fakt neviem čo budem robiť. :(

Karin***

Čo mam robiť keď moj oco je neslušny a furt na mňa nadava a s mojou mamou sa hada aj niekedy so mnou aj mojej mame to vadi karin10 rokou keď je to smiešne tak si to nevšimajťe

864

ak si veriaca, vyspovedať sa z toho
ak nie si, tak asi len oľutovať
v oboch prípadoch sa rozhodni, že už to nebudeš opakovať

Katkakaka

Ahojte..viem že je to také hlúpe čo sem napíšem,a viem aj to že niektorí sa mi tu budú smiať ale...dnes som sa pochytila s mamkou a povedala som na ňu škaredú nadávku ona to ale nepočula.No mne sa rozležalo v hlave čo som na ňu povedala teraz ma to hrozne mrzí :( čo mám robiť??

[zruseny35]

steve14...."mala ťa rada"- píšeš.A verím tomu,že stále má.Problemy dospelých ked sa neriešia,tak to niekde "praskne" a tvoja mamina je toho dokazom.Je len "vykolajená" zo všetkeho ,lebo je to stály problém, nevyriešený a naozaj vážny.Nieje to len zlá nalada pre hluposť,je podráždená.
Druhá vec ,že ty si v puberte a možno si to neuvedomuješ,ale treskneš z ust určite "všeličo".Skus urážky a vulgarizmy jednoducho vynechať.(ona si vsimne,že ostala jediná "mimo" )
Všimny si kedy/za čo ti nadava (a splniť to ) Skus jej nedávať dovody sa rozčuliť.
Ak si nenasiel dovody,je to len jej problem.Proste sa už nedokáže asi ovladať,nezvláda to s peniazmi-ale tvoja vina to vtedy nebude.Vtedy si tie urážky ani nevšímaj.Pusti to jedným uchom dnu-druhým von.
PS: krásne si to napísal,že ty sa so svojimi detmi takto rozprávat nikdy nebudeš.K dobremu tatkovi už mas nasmerovane.

bella21

biológia, Tvoja mama robí zlé veci, ak Ti tak nepekne nadáva a bije Ťa. Aj keby si sa zle učila, nemala by právo toto robiť. Ku každému človeku sa máme správať s úctou a je smutné, ak na to zabúdajú rodičia vo vzťahu k svojim deťom. Mama má určite svoje problémy, s ktorými si nevie poradiť, je z toho nervózna a napätá a bohužiaľ to posúva na Teba. Snaž sa tie nepekné nadávky púšťať druhým uchom von, tie slová Ti nepatria, sú len znakom maminej bezmocnosti. Ak sa dá, skús na takto na to všetko pozerať. Ak si veriaca, modli sa za svoju mamu. Verím, že raz jej bude ľúto všetkého, čím Ti ubližuje.

Máš otca, súrodencov?

MultiLevel

Biologia, zver sa s tymto niekomu - babke, otcovi ak s nim teda zijete, ucitelke v skole, alebo skolskemu poradcovi. Najma ucitelka alebo poradca by ti naozaj mali pomoct a nenechat to len tak....

biológia

Moja mama mi nadáva a bije aj ked jej nič nerobím nadáva mi do p***e ... A potom si dá dole papuču a začne má ňou bit ja už neviem co mám robiť už rozmýšľam o smrti ale aj o úteku .
Minule mi povedala že za každú zlu známku má zbije a pritom sa učím na čiste 1 mám len 10 rokov. A tieto Vianoce boli pre mna tie najhoršie

Jessi_1111

Určite nie smrť! Skús sa svojej mame ospravedlniť ty prvý, aj keď asi nemôžeš za všetko. Ak bude aj naďalej na teba útočiť, tak obráť na nejakú pomoc, trebárs aj na linku pomoci.

olinka156

Moja mama ma nenavidi us mi dokonca povedla abi. Som zdochla kvoly tomu ze som jej zjedla tvaroch alebo kvoly uplnej sprostisti stale na mna krici a nadava my hnusne bije ma aj ked jej nic nerobin. Ale bo aj ked povies svoj nazor tak krici po mne a ras som jej aj ja ram hnusne vinadala ze ju nenavidim lebo ma tak zbila ze som mala.po celom tebe modriny jedine kto ma chale je oco oca mam najracej a mama chodii do roboty do zahranicia tak sa tak tesim ked ide het ale us ked pride ua mam doma peklo teras su pri nas bratranci. A ani.ma ties.biju a ja som kricala na mamu tak ona este na mna kricala a mna dobilaa.aj s nima prosimm ak my mate.niejako pomoc prosim tak pomozte

kafe

simmo, skús sa mame ráno vyhýbať, ak sa dá, odíď do školy skôr, aby ste sa ráno nestretli. Ak ti nadáva i cez deň, odíď do izby a zapchaj si uši, alebo choď von, preč z jej blízkosti. Povedz jej, že TOTO počúvať nebudeš, daj jej najavo, že sú isté hranice, ktoré už prekročila. Správaj sa k nej slušne, rob si ďalej svoje povinnosti doma i v škole. To že ti nadáva, to vôbec nesúvisí s tým, že by si niečo robil zle. Ona si nevie poradiť sama so sebou, nechaj ju tak a čo povie, keď je nahnevaná, púšťaj jedným uchom dnu a druhým von, neber to vážne. Proste keď má nervy ju ber ako "chorého" človeka. Nedovoľ, aby ťa to zraňovalo a už vôbec sa nesprávaj ako ona. To sa radšej pripravuj na odchod od nej.