Cysticka fibroza

RNG

POsuvam este raz
na cysty vseobecne pomahaju extra enzymy a jod a specificky na plucne problemy aj rozne odhlienovace(NAC) a regeneratory tkaniv(antioxidanty, elagicka kyselina specificky, alfa lipoicka kyselina,vitamin C a E, karotenoidy,tiez cordyceps...)
Pridavam: na trhu su dnes silne pankreaticke enzymy balene v enterickych kapsuliach.
Tiez by som radil pouzivat fibrinolyticke enzymy ako nattokinazu a najma serrapaptazu, co rozpustaju fibriny=krvne zrazeniny, zrieduju krv a celkove , teda serrapaptaza cistia telo od roznych bielkovinnych zhlukov a utvarov. Na nattokinazu je davka 3 x 2000 az 4000 FU, na serrapaptazu je dospela davka 3 x 120 000 IU.

tanickat

Ahojte. Volám sa Tánička a mám 11 rokov. Mám CF. 3- krát denne inhalujem. Diagnostikovali mi ju keď som mala 3,5 roka. Mám len pľúcny problém, našťastie zatiaľ nie s pankreasom. Chodíme do BA do Podunajských Biskupíc a máme skvelú pani doktorku. Každé 2 roky chodíme s maminou a s malým 5 ročným bračekom do Vysokých Tatier. Všetko zvládam v poriadku len niekedy som chorá. Brat má bronchitídu. Na telesnej výchove nebežím. Vyhýbam sa plavárniam a stojatým vodám. Baví ma tanec. Všetko zvládam ako hovorím. A verím, že raz sa z tejto choroby vyliečim.

linda zemanova

mam syna ktory ma 6rokov.zijeme vo velkej britanii zhruba3roky.uz od 2rokov v bratislave sme chodili po doktoroch nemocniciach a alergologiu sme tiez navstivili.trpel na priedusky .inhaloval ventolin a potom dostal airus.pobyt vo velkej britanii kde v tom to vlhkom prostredi zijeme som si myslele ze mu pomohol aj ked sme si mysleli ze mu ta vlhkst neurobi dobre ,o rok na to sa mi sebastian nezdal neustaly kasel ,sopliky ,bolesti hlavy a unava to ma snim sprevadzalo na dennom poriadku.takze sme navstevovali neustale doktorov.nechcem byt kriticka ale som velmi nespokojna s doktormi tu v grimsby kde zijeme na vsetko mu pchali ibuprophen,ventolin.az som jednu noc zistila ze moj sebi ma cosi v nse tak sme utekali na pohotovost ,sebi mal polip.cakali sme 5mesiacov km mojho maleho mi niekto da do kopy .bola som rozhodnuta ist s nim na slovensko .nakoniec tu u doktora mr.belliny ktory mi ho aj odoperoval som citila velku oporu .po operacii sebastian krasne dychal ,rozpraval bez huhnania a cisto .spanok bol perfektny este stale je chudacik nauceny dychat iba usami.po operacii navstevujeme stale mr.belliniho ktory mu robil testy na sweat test ,tento test dopadol dobre .z histologie polipu vsak doktor povedal nieco o cistickej fibrooze.som dost vystresovana z toho.neustale ho boli hlava .snazi sa mi mr.belliny hladat pediatra a alergologa pre mojho syna.ventolin sme davno vynechali lebo mu nerobil dobre .uz neaky cas pouziva pulmicort 4krat za den momentalne a ten druhy mame v pripade dusenia bricanyl.do nosa pouzival betanasl a teraz ma nasofan aqueous nasal spray.potrebujm sa poradit ohladom tohto celeho diana co vlastne caka este mna a mojho syna,ci je lepsie ist domov, a co presne je ta cisticka fibrosa aj ked som ju nasla na google som s toho zmetena dakujem.ak mam moze kontaktovat dobry doktor moj mail.linduskaa@zoznam.sk

janka

Ked som mala 7 rokov skamaratila som sa s jednym dievcatom.Stali sa z nas najlepsie kamaratky na cely zivot. Aspon som si to myslela.Mala cysticku fibrozu uz od malicka chodila kazde 4 mesiace na infuzie "na ihlu" ako to volala a k tomu niekolkokrat do dna inhalacie.Aj napriek chorobe srsala humorom a obrovskou chutou do zivota. Planovali sme si zivot, manzelov, datum svadieb, pocet deti atd. Potom sa medzi nami nieco pokazilo neviem mozno sme boli obidve na vine skratka odcudzili sme sa ja som odisla po skole do zahranicia. Nevideli sme sa dlho a jeden vecer ked som chcela vsetko napravit som sa dozvedela, ze vsetky plany, ktore mala sa jej nepodaria uskutocnit pretoze Boh si ju kvoli tajto chorobe zobral z tohoto sveta.Mala iba 21 rokov. Mesiac pred vianocami vyhasol plamienok jej zivota. Uz su to dva roky. Ked toto pisem nedokazem zabranit slzam, ktorymi sa plnia moje oci. Chcem odkazat vsetkym, ktory maju skusenosti s touto chorobou ci uz sami alebo ich okolie aby boli silny viem ze to nani lahke, lebo neviete co od toho mozete cakat.

RNG

na cysty vseobecne pomahaju extra enzymi a jod a specificky na plucne problemy aj rozne odhlienovace(NAC) a regeneratory tkaniv(antioxidanty, elagicka kyselina specificky, alfa lipoicka kyselina,vitamin C a E, karotenoidy,tiez cordyceps...)

eurozdravlje

In the US alone, over 30,000 children and young adults are affected. Most of them will die prematurely from lung damage caused by the build-up of thick mucus, which becomes the host of chronic infections. In the last few decades scientific advances have been made, increasing median life expectancy from 10 years in 1968 to almost 30 years two decades later.
Tb® specifically appears to repair the molecular disorder, created by the CF gene mutation.

Since 1998, clinical studies, using Tb® as the active ingredient, have been ongoing, to further the development of a safe and effective cure for Cystic Fibrosis. According to Scientists, Tb represents one of the most remarkable potentials yet in Cystic Fibrosis.

Tb® works as a chaperone for a protein called "The Cystic Fibrosis Transmembrane Conductance Regulator"(CFTR). The gene should ideally "write" instructions for the cell to produce the CFTR proteins. The protein itself is there to create a "channel" in the cell membrane to allow chloride ions to "exit" the cell. These channels through the cell membrane are crucial for the cell to function properly, through which chloride, sodium, calcium, as well as other substances move in and out of the cell, maintaining a proper balance.
Specifically in the lungs, this balance is crucial to maintain a mucus of proper composition, to be able to carry away congestion. Ideally the wet and thin mucus is easily removed by the cilia on the outside of the cells. On the other hand, without the proper transport in and out of the cell, the mucus becomes thick and sticky, and accumulates. As a result of this imbalance, bacteria invade the mucus, promoting infections and interfering with breathing.Order: gym7keto@spray.se
Because of the gene mutation, the protein is not assembled correctly, and is unable to do its proper function. The cell rejects the disabled CFTR, and as a result not enough channels are created, for chloride transportation out of the cell. Sodium, on the other hand, flows into the cell through its own channels, accumulates and upsets the balance in the cells.