Rozšírené póry - čierne bodky na nose

Príspevok v téme: Rozšírené póry - čierne bodky na nose
Katka54

Ahojte,

chcem sa spýtať, či niekto nemáte účinný prostriedok ako sa zbaviť "čiernych bodiek" na nose. Keď ich mám pod make-upom, tak je to OK, ale keď som odlíčená, tak je to katastrofa. Používam rôzne čistiace gély, čistiace prúžky,... Čierne bodky (už nie v takom rozsahu, ale predsa) mám aj na brade a aj v oblasti medzi obočím. Okrem toho ma trápia aj rozšírené póry pri nose smerom k lícam, brada, čelo.
Keď som chodievala ku kozmetičke, tak tá mi to len rozrýpala a celý týždeň sa mi potom šúpala kožička z nosa. A keď sa mi to konečne po neviem koľkých týždňoch zahojilo, tak bodky tam samozrejme boli opäť..:/

Ako sa toho môžem zbaviť?
Nejaká procedúra? Alebo?

Ďakujem.

winki

tú amicu majú gáfrovú v dmke. Ale na čierne bodky ti toho veľa nepomôže. Jedine pravidelné čistenie ti to zmierni. A samozrejme mne vždy pomáha morské slnko a voda. Cez leto pri mori nemám po akné a čiernych bodkách ani stopy.

invisible

Ja som zvykla používať pleťovú vodu s gáfrom od AB. Bola fajn, ale zrazu som na ňu dostala alergiu - svrbela ma z nej pokožka. Inú s gáfrom som zatiaľ nenašla.

A medzi zarastenými nohami a čiernymi bodkami je rozdiel :) Nehovorím, že sa vôbec nemáš starať, len sa kvôli tomu zbytočne nestresuj. Alebo... Možno buď rada, že ťa netrápia vážnejšie veci ;)

Katka54

Kedysi som si tuším kupovala takú gáfrovú pleťovú vodu, vyrábala to Amica. A tá veru sťahovala tie póry. Ale to bolo asi aj pred 15timi rokmi, neviem, či sa to ešte vyrába. :) Skúsim tú kozmetičku, nejakú pleťovú masku, vodu a možno vyskúšam mezoterapiu, možno to tomu pomôže..
Ale už som pozerala aj na iných fórach, toto je asi neverending story s týmito uhrami. Škoda, inak akné nemávam skoro vôbec (len pred menzesom, aj to len niekedy jeden-dva vriedky).

Invisible,

do istej miery máš pravdu, ale ak sú nejaké možnosti na zlepšenie stavu pleti, tak sa budem snažiť určite si dopomôcť. Čo a ako príroda nadelila - tak s tým sa môžeme aj vyrovnať a byť spokojné, alebo sa pokúsiť to vylepšiť.. To vieš, mne babka kedysi tiež hovorila, že aby som si nohy neholila, že "kde je chlp, tam je chuť", ale bez ohľadu na rozdielnosť jej a môjho videnia mňa samej som sa predsalen tie nohy rozhodla oholiť. :)))

invisible

Kozmetika je síce dobrá, aby odstránila maz a nečistoty, ale nie čierne bodky, aj keď toho nasľubovali už skutočne veľa. Ja vidím riešenie iba v návšteve kozmetičky, ale tiež som si tým prešla, takže viem aké to je nepríjemné. Tvár som mala ešte tri dni po tom červenú, zapálili sa mi všelijaké vyrážky a mala som aj modriny dokonca. Takisto sa mi šúpala, ale asi mi to trochu pomohlo. Čistiace prúžky mne nepomáhajú vôbec. Neviem ako je na tom chemický peeling, či ten by to dokázal vyriešiť, s tým skúsenosti nemám.

Takže ti zostáva pleť ďalej čistiť -ja som spokojná s L´Oreal, s čistiacim gélom s tou kefkou.

Aj keď som ti nijako nemohla, ale nie si sama :) Osobne si myslím, že čierne bodky nie sú až taká katastrofa. Má ich veľa ľudí, nikto nemá dokonalú pleť. A ver mi, že to nikto to nerieši na tebe tak, ako ty sama. Som toho názoru, že ľudia sa vždy vidia horšie ako to v skutočnosti je.