Rozšírené póry - čierne bodky na nose

Príspevok v téme: Rozšírené póry - čierne bodky na nose
Katka54

Ahojte,

chcem sa spýtať, či niekto nemáte účinný prostriedok ako sa zbaviť "čiernych bodiek" na nose. Keď ich mám pod make-upom, tak je to OK, ale keď som odlíčená, tak je to katastrofa. Používam rôzne čistiace gély, čistiace prúžky,... Čierne bodky (už nie v takom rozsahu, ale predsa) mám aj na brade a aj v oblasti medzi obočím. Okrem toho ma trápia aj rozšírené póry pri nose smerom k lícam, brada, čelo.
Keď som chodievala ku kozmetičke, tak tá mi to len rozrýpala a celý týždeň sa mi potom šúpala kožička z nosa. A keď sa mi to konečne po neviem koľkých týždňoch zahojilo, tak bodky tam samozrejme boli opäť..:/

Ako sa toho môžem zbaviť?
Nejaká procedúra? Alebo?

Ďakujem.

L_

Katka54

samozrejme, že je to zásah do pleti. Agresívne by to bolo keby, že to podstupuješ približne každých 1-2 týždne,treba to robiť uvážene samozrejme. Ale šikovná a hlavne skúsená kozmetička ti isto poradí.

delphia

...a este doplnim:
mas Katka pravdu, nie je kozmeticka ako kozmeticka. som zaroven aj zdravotnicka a viem, ako sa plet da aj poskodit, hlavne nedostatocnou hygienou pri praci- prenos jednak bakterialneho ale aj virusoveho infektu, atd.. na samotnom kozmet. kurze som mala moznost co-to vidiet, ale vies, v ramci setrenia sa robi kadejak...
prave z tohoto dovodu som sa este neodhodlala svoju plet zverit do ruk nikomu. co viem, robim si sama ;)

delphia

ano, casto problem je v tom, ze ocakavania su vacsie, ba az nerealne a ked este kozmeticka odporuci zopar cisteni v pravidelnych intervaloch, tak to uz je hotova katastrofa:))
ze vsak co ona chce? ma vyriesit problem jednorazovo a hlavne navzdy! :D
myslim, ze je to logicke, ze to takto nefunguje, kozmeticka nema carovny prutik a zazraky sa nedeju...
koza ma svoju strukturu, fyziologiu a raz ked je na nose a v T zone uhrovita, tak nic nepomoze, len pravidelne hlbkove cistenie. a specialna kozmetika? neexistuje. ak mas kombinovanu plet- t.j. mastnejsia T zona a suchsie lica, tak rada na zmiesanu plet. ma matujuci ucinok, ale nejako extremne nebrzdi tvorbe mazu. na to snad pravidelne a hlavne dlhodobe uzivanie zinku - normalizuje tvorbu mazu. maz sa z mazovych zliaz dostava na povrch pleti mazovymi kanalikmi a mazivo na povrchu pleti jednak sa miesa s prachom a tiez oxiduje a tym padom sa tvoria komedomy. ja ich mam tiez a riesim ich pravidelnym hlbkovym cistenim.

jankaaaaaaaaa

ide aj ot o ako sa stravujes, alebo celkovo aky mas organizmus. pretoze, si mozes cistit plet u kozmeticky, ci pilingom, ale ona sa ti aj tak potom zanesie. lebo ten maz sa tvori zvnutra

Katka54

L_,

ďakujem za radu. Keď to pomôže aspoň z 50%, tak by to bolo fajn, zas by som bola o krôčik ďalej. :) I keď si myslím, že tie, čo sú na nose, keďže ich tam mám XY rokov, tak budú celkom slušne zakorenené. I keď na druhej strane, nie je chem. píling trošku agresívna procedúra na pleť?

jankaaaaaaaa,

no, veď som si aj myslela. :) Jej odpoveď bola priam fundovaná. :)
Dúfam, že som jej remeslo veľmi neurazila, ale tak na svoju obhajobu poviem: "nie je kozmetička ako kozmetička." :)
Ale fakt super, že sa tu ozývajú aj takýto ľudia, ktorí problémom síce netrpia, ale svojimi znalosťami nám rozšíria obzor a skôr sa budeme vedieť rozhodnúť aj v ďalšom riešení nášho problému.. Teraz nemám na mysli len moje čierne bodky na nose.:)

L_

Skús chemický piling u kozmetičky. Tiež trpím týmto istým problémom. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že po tejto procedúre mi celkom zmizli čierne bodky, ktoré nemajú maz. zľazu tak hlboko. Žial tie hlbšie zakorenené to veľmi neodstráni. Ale pleť budeš mať ako bábätko po tomto. Len si zvoľ skúsenú kozmeticku, ktorá je nenarobí viac škody ako osohu.

Katka54

delphia,

ale áno, kozmetička nerýpe, ale vytláča.
Ale keďže očakávania boli väčšie ako skutočnosť, tak som sa na ňu zrejme vyhovorila.. Pravda však je taká, že u kozmetičky som s týmto problémom bola naposledy tak pred 10 rokmi (z môjho pohľadu zlá skúsenosť), a myslím, že aj ona ma len potrela nejakou vodičkou (teraz už viem, že išlo o zmäkčovadlo), vzala vreckovku a vytláčala, vytláčala a vytláčala. Nie som natoľko naivná, aby som si myslela, že po tejto procedúre môžem vyjsť na predvádzacie mólo, ale tiež ma dosť sklamalo, že kožička na nose bola naozaj v dezolátnom stave a dlho sa liečila. Okrem toho tam nastali veľakrát aj rôzne zápalové procesy, takže okrem šúpajúceho nosa som zakrývala aj vriedky..
Delphia, poznáš nejakú dobrú kozmetiku, ktorá by mi pri tomto probléme mohla pomôcť?

delphia

zmakcovadlo je sama chemia. a zdaleka nepripravi plet na cistenie tak, ako obycajne 7-10 minutove naparenie.

katka, kozmeticka nerype, ale vytlaca! a ze sa ti plet supala? ano, je to uplne prirodzena reakcia pleti na to, ze sa s nou nieco dialo. ak ju nebudes pucit, nebude sa ani supat, ale za to nos bude plny zaoxidovaneho mazu v upchatych poroch.

a ze sa bodky vracaju? ano, nakolko vytlacenim sa nelikviduje mazova zliazka a jej vyvod, len sa odstrani stary zaoxidovany tuk, ktory sa samozrejme ze tvori aj po cisteni. takze hlbkove cistenie treba z casu na cas absolvovat znova.

tpch

Kupte si zmakcovadlo na pory, ake pouzivaju kozmeticky pred vytlacanim "bodiek", nebudete mat modriny a pomliazdeniny pleti, pretoze sa komedony lahsie uvolnia a vytlacia.