Rozšírené póry - čierne bodky na nose

Príspevok v téme: Rozšírené póry - čierne bodky na nose
Katka54

Ahojte,

chcem sa spýtať, či niekto nemáte účinný prostriedok ako sa zbaviť "čiernych bodiek" na nose. Keď ich mám pod make-upom, tak je to OK, ale keď som odlíčená, tak je to katastrofa. Používam rôzne čistiace gély, čistiace prúžky,... Čierne bodky (už nie v takom rozsahu, ale predsa) mám aj na brade a aj v oblasti medzi obočím. Okrem toho ma trápia aj rozšírené póry pri nose smerom k lícam, brada, čelo.
Keď som chodievala ku kozmetičke, tak tá mi to len rozrýpala a celý týždeň sa mi potom šúpala kožička z nosa. A keď sa mi to konečne po neviem koľkých týždňoch zahojilo, tak bodky tam samozrejme boli opäť..:/

Ako sa toho môžem zbaviť?
Nejaká procedúra? Alebo?

Ďakujem.

delphia

ok, celkom kludne. si vitana :)

rozdiel je jednak v technike a dalej v tom, kto vykon vykonava. vpichovanie kys. hyalur., alebo vitamin. koktailov lekarom, alebo aplikacia pripravku kozmetickou za pomoci dermarolleru.
co sa tyka samotneho vykonu- samozrejme ze ak sa do pleti aplikuje latka, ktora jej prospieva, tak preco nie?! ale treba brat do uvahy, ze aj v jednom aj v druhom pripade si to invazivne vykony, pri ktorych sa narusi kozny povrch a je tu riziko infekcie. kym predpokladam, ze koziari si menia pouzite jednorazove ihly, v pripade dermarolleru je dolezite, aby kazda kliemtka mala svoj vlastny !!! dermaroller a nie jednym vykonavat mezoterapiu kazdej klientke!

Katka54

delphia,

z KE? Tak to si trošku viac ako len za rohom..:))) Ja som z NR.
Aaaale, keď budem mať plánovanú cestu do KE, tak mail tu máš, tuším sa u Teba potom objednám.. ;))

Mezoterapia - ja som počula a videla v telke len ten valček-derma roller. Je aj v tom rozdiel?

Katka54

jankaaaa,

ja som mala od LRP ten Effaclar Duo, ale čo ja viem, no, neviem. Asi nič moc. Druhý krát som si ho totiž už nekúpila..
Ja mám pocit, že síce sa moja pleť v T-zóne viac mastí, ale ako keby bola taká dehydrovaná, mdlá.. A ten Effaclar Duo mi ju tuším už dosť vysušoval..
A čo sa týka stravy, tak stravujem sa relatívne v pohode, pitný režim ako-tak dodržiavam (ako-tak znamená cca 2l denne minimálne)..
Ale presne ako píšeš, kozmetičku na kolene viem robiť aj ja, chce to oko a prsty odborníčky. :)

Katka54

L_,

no, ten chemický píling by bodol na tie moje pigmentové škvrny, ktoré sa mi vytvorili po reakcii slnka na antikoncepciu nad hornou perou. :/
Ešte trošku pozbieram informácie a uvidím.. Ale ďakujem za každé info :), nikdy som sa nad mojimi pórami takto nezamýšľala a tie uhry som asi naozaj aj trošku zanedbala. Už teraz viem, že prúžky na ne jednoducho nestačia..zázraky na počkanie sa nekonajú.

Vidíš, delphia, učím sa.. :))

jankaaaaaaaaa

tak presne, odporucam kozmeticku, ktora ma aj nejake vzdelanie ci uz ako zdrav. sestra, alebo je vystudovana kozmeticka.. pretoze dnes su kozmeticky vseliake zeny, ktore si spravia niekolkotyzdnovy kurz a uz sa hrabu v pleti.. ja by som sa takej kozmeticke nezverila

Katka54

delphia,

kde pôsobíš ako kozmetička? Keby si bola tu za rohom, tak si už zajednávam termín..:)))

Ten zinok vyskúšam a asi sa naozaj objednám na čistenie pleti. Keď si už budem vyberať kozmetičku, je naozaj jedno s akou kozmetikou robí?

A presne ako si napísala - mám zmiešanú pleť, T-zóna. Používam kozmetiku Bioderma (pleť. voda Sébium), čistiaci gél La Roche Posay (Effaclar), krém mám teraz Nivea denný/nočný s Q10 (používala som rôzne značky, ale najviac sa mi aj tak osvedčila Doliva a Nivea + mám jeden skvelý hydratačný krém z Avene). Z času na čas si urobím píling, dám masku.. Ale fakt je ten, že kozmetička by bodla - relax a starostlivosť v jednom. :) V mojich 30-tich rokoch si to už tá pleť asi aj zaslúži, no nie? ;)

Ozaj, a čo hovoríš na mezoterapiu?