Priateľ chce odísť do zahraničia

Príspevok v téme: Priateľ chce odísť do zahraničia
Zufala123

Mám 20 rokov a 1 a 1/2 ročný vzťah. Som prváčka na výške a môj priateľ je štvrták na strednej, čiže sa rozhoduje kam na výšku. Bohužiaľ už dlhšie plánuje zahraničie. Stále som si myslela, že to nemyslí úplne vážne. NIE dnes si dal 4 prihlášky. a to pekne ďaleko až do Škótska. Neviem sa z toho spamätať stále myslím na to, že odíde a nehá ma tu samú. Ako sa mám zachovať? mám ho v tom podporovať?Prehovárať by som ho asi nemala, lebo je to jeho život. Asi aj tak nič nepomôže.. Neuvedomuje si aké je to ísť do zahraničia úplne sám, nejde tam nik z jeho kamarátov.. Som strašne nahnevaná prečo práve on takto vymýšľa. Mohli sme byť na univerzitách v jednom meste. Mama mi na to hovorí že je to odo mňa sebecké že on si môže robiť čo chce. Ale prečo sme potom SPOLU? Keby som vedela, že idem do vzťahu ktorý nemá budúcnosť. Niesom za také vzťahy.Čo by ste robili vy? Pokračovali vo vzťahu na takú diaľku (2x za rok by sme sa videli) alebo to ukončili.
Poznámka: ešte ho neprijali! Nič nieje isté. Ale učí sa od začiatku septembra, čítala som všade, že tie príjimačky niesú ťažké, vraj je to len angličtina, takže, asi je to reálne, že sa dostane!!

natusa42

pravy huhu a akože kde by na to nabrala peniaze ?za čo by tam šla,za milý úsmev ???

zufala ...ja som si povedala,že už v živote vzťah na diľky a snažím sa tomu vyvarovať,proste .---nikdy Už,lebo ma to zabíjalo...a nakoniec som to skončila sama,bolo to obrovské trápenie ...a chápem,čo myslíš všetko ..je to o ničom celý vzťah ..a inak ty ked mu toto všetko vylíčiš,tak on aký má dôvod tam ísť ?vzdelanie je dobré i tu i v cechách,nemusí ísť do Škotska ,preboha to čo za odpal dal :D:D mi je do smiechu prepáč..i ked tebe asi nie :(

zufala132

natusa42 takže aj ty máš zo vzťahu na diaľku zlé skúsenosti.No verím tomu.Ja bývam tento polrok s priaateľom tak raz za dva týždne,a to je ešte zvládnuteľné.A aj tak mi nehorázne chýba, keby je to dlhšie ako si to mala ty tiež by som to dlho nevydržala.. nie to raz za polrok.. a dajme tomu :D trošku od veci ale sexuálny život.. nie z mojej strany ale z jeho.. Ja neviem obávala by som sa podvodu... diskotéky.. pol roka bez ženy..

zufala123

pravy huhu ..nie už som tu teraz večer písala, že som mala hrozný deň, bola som sama doma, prišla na mňa depka..Neovládla som ten smútok, čo som si predstavila keď odíde, aký by to bol hrozný rozchod.Ten predsa veľmi bolí. Potrebovala som sa upokojiť tým že bude všetko v poriadku.Z týchto príspevkov mi bolo čoraz horšie, že mám búchať šampanské od radosti, akého mám priateľa.. ďakujem pekne to som vyhrala.. To akože nebola žiadna pomoc..PRAVDA cez internet sa pomoc hľadať nedá..len ráno som sa musela rozpísať a dostať ten strach zo mňa

natusa42

as tie keci nepocuvaj,ze si budete vzacnejsi ,ked sa uvidite dvakrat za rok,alebo trikrat ..lebo to je obrovska somarina,ktoru kedf pocujem tak sa mi nozik vo vacku otvara ..mala som vztah na dialku raź -400 km,a videli sme sa dvakrat do mesiaca !!!!!! a bolo to nepopisatelne strasne ,preto sme to vydfrzali obaja len 3 mesiace,bolo to hrozne ani vztah to nebol,to sa neda pokladat za vztah ...proste to je priserne na dialku nieco...pass uplne

natusa42

a čo je magor ?až do Škotska ???ved sem chce chodiť raz za rok ?alebo dva ??mu prepína ?ved tu má teba !!!! ...pána....by som takého kopla kade ľahšie ...

zufala123

poussine .. no veď toto .. sme mladí, tá diaľka tomu vzťahu asi nemá ako pomôcť.možno aj pár mesiacov je tá vzácnosť veľká, zdá sa to krásne keď sa po dlhom čase dvaja uvidia, ale potom, tam musí byť naozaj silná povaha z obidvoch strán.To si preneho naozaj veľa obetovala, také dlhé cestovanie tak často..ďakujem ti..zachvíľu príde,porozprávame sa..tak by som ti dala vedieť teda aj cez ten email... zajtra.. ešte raz dakujem :)

pravy huhu

zufala,

a co chces teda poradit. Bud zostanes doma, alebo pojdes s nim. Zavisi na tebe, ako sa rozhodnes. Alebo sa mame rozhodnut za teba?