Kam dávate deti počas prázdnin?

tpch

Maoam, ja som sa neucila, ja som si vsetko pamatala z hodiny a pred dalsou hodinou som si to cez prestavku precitala a bolo naucene..
Kedze som do 1.triedy nastupovala s rychlostou citania 70 slov za minutu a mala na konte cca 10 precitanych detskych knih, nebol s tym ziadny problem...

Maoam

ja som sa na ZS ucit musela, nebola som ziadny genius :-DD, ale boli predmety, ktore ma bavili, jazyky, prirodopis, chemia, to bolo super

Maoam

tpch: tak nejak to bolo u nas, pomoc s ulohami a skolou nula bodov, ale vyzadovali sa perfektne vysledky, takze tlak bol a riadny :-D, ale ucit sme sa museli veru sami a vzdy, aj neskor

s nami sa nikto nemaznal a nikto nam nic neulahcoval

ale tak zasa na druhej strane pozitivna stranka tohoto pristupu bola ta, ze sme sa skoro naucili zodpovednosti a tomu, ze spolah len na seba

tpch, ty si uz ako decko chodila na FR, wow cooool :-DDD

jajka001_

ja som sa vobec neucila na zakladnej. mala som same jednotky. ale mama so mnou sedavala a ucila som sa pekne pisat. ked som nieco chcela vediet, vysvetlila mi to. ked som bola starsia, pisali sme po veceroch spolu diktaty.
ale deti to teraz maju narocnejsie ako kedysi. a treba sa im aj venovat. ano, maly si sadne a napise, co ma, ale potrebuje nejaku tu oporu a podporu. ja sa za neho nic nenaucim, nauci sa to sam.
poznala som decka, ktorym to teda moc nemyslelo a urcite sa s nimi museli rodicia doma drvit, aby nemali zle znamky. a nemuseli byt sprosti ani chodit do pomocnej skoly. su aj deti s poruchami sustredenia. aj decka s dyslexiou.

xy:)

marko, prepac, ja sa musim normalne smiat. no samozrejme, ze sa pisu diktaty a cele vety v prvej triede. ty si chodila do akej skoly, prosim ta?

tpch

Moji rodicia ani nevedeli, ze chodim do nejakej skoly. Akurat ked bolo treba nieco zaplatit a podpisat jednotky v ziackej.
Maoam-v tretej triede som dostala prvu dvojku z odpovede-z vlastivedy :-DD Cez prestavku pred "vlastiprdkou" (tiez ste to tak hlupo volali?) som zabudla prevratit stranu v stati o Krkonosiach a sudruzka ma vyvolala :-DDD
jajka, ja som sa ani nemala kedy ucit, lebo som musela stihat plavanie, vytvarnu, francuzstinu a atletiku...

marko01

deti treba trošku do toho učenia aj dotlačiť a hlavne mať s nimi trpezlivosť,každé má predsa bunky na niečo iné,niekomu ide matika inému čítanie atď.Môj matiku robí sám,ale písať a čítať to trošku trvá,ale dá sa.Ináč,už známkujú prvákov z diktátov,normálne celé vety musia vedieť napísať a bez chyby.Podľa mňa je to na nich trochu zhurta.