Vodičák mám 3 roky, ale aj ten som si spravila nasilu, naši mi vraveli, že dnes je velmi potrebný v čom majú pravdu. Ja sa však velmi bojím šoférovania a ani mi to nejde, ale však velmi túžim šoférovat a aj to potrebujem. Problém je v tom, že nemám s kým chodit cvičit- otec je velký nervák na všetko, pri nom by som mala ešte vačší strach, brat si pri mne zakrýva oči, tak sa to nedá. Bol niekto v podobnej situácii a prekonal ten strach a teraz jazdí v pohode?
Ako prekonat strach zo šoférovania?
Ludia ja fakt neviem coho sa bojite. A uz fakt nechapem preco sa bojite v autoskole. Ved instruktor zasiahne, na to tam je. Mne vzdy brzdil uz aj ked som bola o milimeter tam kde som nemala byt. A ani trocha som sa nebala lebo som vedela ze je so mnou.
Ked som vysla z autoskoky mali sme stare auto kde nesla dobre jednotka zaradit takze som sa musela rozbiehat na dvojke a len dufam aby sim pridala tolko plynu aby neskapalo. O zaradeni spiatocky ani nehovorim.. lenze my na nove nemame peniaze. Tak fakt neviem coho sa bojite, mate nove auta dokonca mozno automaty.. ked si nebudete isti tak predsa zabrzdite a no a čo ze spomalite toho sa vami. Ved divam sa dopredu a sledujem situaciu. Fakt nechapem co je na tom tazke. Vy sa len bojite ale v podstate ani neviete coho. Nikto tu nenapisal coho sa konrektne boji. Toho ze niekoho zrazite? Tak soferujte len cez den a oci mate pane boze ved ked niekoho vidite na ceste tak pouzijete ten pedál v strede. Ked obiehate cyklistu a oproti ide auto tak hoci aj zastavte a pockajte a az potom ho obehnite. Sledujte znacky, dobre sa naucte krizovatky, kupte si automat.. fakt zbytocne si robite stresy a potim fakt niekomu ublizite. Ano, stat sa moze, niesme vsemocni lenze na to nesmiete mysliet. Takisto iny vam moze ublizit..
Este dodam ze ak sa bojite tak prosim vas nedovolte nech niekto (nevodič) sedi s vami pretože chudak sa bude bat aj on. To je ako kebt idete zubarovi a on sa bojí, trasú sa mu ruky a zle vám vyvrta kaz...
Je nacase uvedomit si ze ked na nieco nemam tak na to jednoducho nemam.
A niekto tu radil ze kupit si traktor a jazdit na poli. Tak to je pekna blbost. Na poli niesu znacky a krizovatky a ani ziadne nebezpecenstvo. Mozno tak rozseka zajaca ale to je asi vsetko :D
Môj príbeh : vodičák som si robil na strednej, nechcel som ale kamarát na mňa tlačil a bola možnosť za dobrú cenu. Nejak som to po 10 - 20 € splácal z roznášky novín pre Regionpress. Na jazdách som veľmi stresoval a dosť som sa bál šoférovania. Vodičák som úspešne dokončil a asi 2 roky vôbec nejazdil, nebolo na čom. Potom som nastúpil do práce kde veľa jazdím. Pamätám na prvú jazdu, triasol som sa šiel som kŕčovito, všetci trúbili a všetko v aute lietalo ale dal som to. Postupom času som si zvykal. Každou jazdou to bolo lepšie a strach a stres ustupoval. Teraz jazdím, nafta, benzín, automat, manuál, elektro, dodávka , všetko čo príde úplne bez problémov. vo veľkomestách sem tam robím zmätky ale GPS a idem hocikde.
Cele je to len o treningu. Pokial by si dostatocne jazdila, nie len ze by ti to slo lepsie, no strach by sa stratil a tomu mozes na plno verit
Treba sa namotivovať, uvedomiť si prečo je šoférovanie pre mňa také dôležité
A co tak si zaplatit instruktora a s nim si dat zopar jazd?
Tomas, ty si bud debil, alebo 5rocne decko. Volat predny ochranny rám " narazitko" a radit, ze si ma dotycna kupit velke terenne auto a namontovat nan este narazitko, aby sa citila bezpecne, tak to prezradza o tvojej mentalnej, ci skor dementalnej urovni naozaj vsetko....
Ako ma vyzerat uroven tohto fora, ked don mozes prispievat aj ty a tebe podobni........... nema si dotycna este predplatit aj funebrakov aby za nou zberali mrtvoly ? Chuj.
Tomas
a tie tvoje odpovede nie si kompletný! rovnako ako tvoja znalosť technická.. " ty "narazitko"
ked je hlava chorá trpí celé telo , že??
to "narazitko" čiže rám jej nepomože ked je lavá...
mne nejde matematika, takze Einstein zo mna nebude !
neuberam sa tym smerom...
nech chodí radšej pešo, busom, vlakom, bikom... nie na aute!
alebo teba asi ešte žiaden debil za volantom nezrazil na priechode, ani ti nerozbil auto že??? tak bud rád...
Kto sa boji ten za volant nepatri. Doktor ktory sa boji operovat, verili by ste mu? Nebali by ste sa?
Uvedom si ze ohrozujes aj ostatnych. Ked mame strach robime blbosti. Bohuzial na to nemas tak ako ja nemam na parkovanie. Lenze parkovanim nikoho nezabijem a parkujem co najdalej od aut..
ked na to nemáte nesadajte za volant... auto je zbraň, v rukách človeka ktorý s ním nevie manipulovať je auto nebezpečný vrah..
čo sa týka materiálnych vecí ked so svojou felíciou rozbiješ nejaké luxusné auto čo iba jeden blatník má väčšiu hodnotu ako tvoja felicia...
tak to teda naserie!
ked niekto nechápe dopravne značky, nevie čo je to dať prednosť v jazde, nechápe čo je to prikázaný smer... atd...
taký človek je nebezpečný pre seba a aj pre iných... a najhoršie je to že taký magor nerozhoduje len za seba ale aj za iných životy, ked magor ktorý na to nemá sadá za volant..