Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako prekonat strach zo šoférovania?

Príspevok v téme: Ako prekonat strach zo šoférovania?
ne-šoférka

Vodičák mám 3 roky, ale aj ten som si spravila nasilu, naši mi vraveli, že dnes je velmi potrebný v čom majú pravdu. Ja sa však velmi bojím šoférovania a ani mi to nejde, ale však velmi túžim šoférovat a aj to potrebujem. Problém je v tom, že nemám s kým chodit cvičit- otec je velký nervák na všetko, pri nom by som mala ešte vačší strach, brat si pri mne zakrýva oči, tak sa to nedá. Bol niekto v podobnej situácii a prekonal ten strach a teraz jazdí v pohode?

??!!??

1 a 1/2 roka mám vodičák...moje prvé jazdy...alebo skor mesiace boli horšie ako pôrod. podotíkam že som jazdila dennodenne do práce autom. inak by som si vodičák ani nerobila nebiť auta. resp. vodičák som išla robiť s tým že keď vodičák tak aj auto musím mať jazdiť. ale denno denne ako som si sadala za volant čo ako som si sadala. 2 hopdiny pred tým ako som šla z práce mi bolo na grcanie z toho že musím šoferovať...ale nevzdala som sa a dnes proste jazdenie milujem. stačí keď rpáde víkend a ja nikam nejdem a normálen uvažujem že by som šla niekam len aby som šoferovala....milujem to. :-)
a ešte jedna vec: ako náhle idem na miest kde som ešte nebola alebo ešte tade nešla ...hneď ma chytá taká istá panika.....myslím že je to len o zvyku...neviem síce čoho sa bojím lebo cestu si vždy aj 10 x na mape pozriem :-) alesi že zablúdim ....ja neviem to si vždy poviem že šak keď zle odbočím tak sa otočím....
ono to prejde časom ....snáď
a sesternica má cca 2 roky a od vtedy nesadla tiež za volant ...lebo sa bojí
druhá kamoška detto

Milky

Mozno si o tom pocula, ale existuje nieco ako kondicne jazdy..
A nic ti mozno nebrani zohnat si zopar kuzelov a skusat na velkom parkovisku techniku. Trenovat, trenovat, iba prax ta nauci.

eam

Nie každý si dokáže priznať, že na to nemá.Netreba to podceňovať, lebo v dnešnej dobe je hrozná premávka a život, zdravie je len jedno. Ak sa aspoň trochu na to cítiš, tak je len jedna rada, jazdiť, jazdiť a to najskôr s niekym a keď budeš mať prax tak to bude rutina. Takže ak vaši chcú aby si jazdila a chcú ťa živú nech majú s tebou strpenie.

Laurina22

Ono chce to len prax ja uz po BA beham ako dabel,s parkovanim cuvanim som aj mala problemy ale proste prax prax a pojde to

ne-šoférka

no sama sa velmi bojím, nechcú mi auto ani samej dat, cúvat a parkovat neviem vobec, keby nastala situácia, že treba rýchlo vycúvat, tak neviem čo by som robila. Myslím si, že nemám rýchle reflexy a že niekoho zrazím, + neviem odhadnút vzdialenost.

Laurina22

Ja som mala naozaj velky strach.

Ale potom som proste musela zacat a zacala som SAMA.To je najlepsia skola.Auto tvoje kiksy znesie a ty sa aspon na vlastnych chybach naucis

Dolezite je,JAZDIT