Ahojte holky a všetci návšetvníci tohoto fóra. Mám už 3 detičky,na ceste je štvrté . a mám dilemu s menami, pretože všetky čo sa mi páčia už nosia moje deti. Mám dvojičky synčekov Matej a Jakub(5), a dcéru Paulínu(1). ďalšie bábo príde na svet asi v septembri tak na meno je ešte čas, a veríém že vy mitrošku pomožete s tým ako by sa malo dieťatko volať, ešte nevieme že či to bude chlapec, alebo dievčatko,tak vás prosím o mená pre obe pohlavia, chceli by sme aby sa mená podobali aspoň trošku tým čo už naše detičky nosia. ďakujem
Meno pre Bábätko
ja mam dcerku vivien,keby to bol chlapec volal by sa andrej...chceli sme lauru,ale kedze sa narodila v juni,nechceli sme aby mala v jeden mesiac narodeniny aj meniny...
ahoj hula,jeej maroško a jakubko, maroško je velmi pekne meno, ale jakubka som vždy chcela je to krásne meno, a mateja tiež, nevedela som odolať menu matej,a teraz už ani na meno branko nedám dopustiť. a samozrejme na paulínku moju princeznú,.. je to naazaj take milé že my rodičia vyberáme deťom meno- to čo ich bude sprevádzať celý život :-)
Ahoj Romanka,ako sa máte?Ja mám tiež dvojičky-Jakubko a Maroško,ináč väčšina chlapcov dvojičiek v mojom okolí sa volajú Jakubko a Matej,Jakubko a Matúš.Jakubko sa veľmi často vyskytuje.Dievčatko sa mi páči Andrejka a Lívia.A chlapčenské Maxim.
Ja nemám ešte detičky ale pracuje sa na tom :D a páčia sa mi tieto:
dievčenské - Karin, Rebeka, Ema, Dominika, Dianka, Michaela
chlapčenské - Jakub, Juraj, Damián, Dominik, Denis, Adrián, Kristián, Matej
Budem mať ťažký výber :D inak mne sa páčia skoro všetky, toto bol len výber tých naj :D
pre stanka pierko- no máš krasne mená detičiek, kráľovské naozaj, kráľ dávid, a i kráľ matej - korvín bol tuším, a julinke o júlii neviem, ale naozaj pekné mená, ja čakám už piate dieťa ppri malemu dieťatku ktoré s anám narodilo v septembri, takže si užívame doma detskú radosť, naozaj je to super,tera uvažujem nad další menom no neviem, neporadíš mi k mojim trom deťo sa pridal v septembri branko - branislav, už to meno sa ťažko vyberalo, a teraz pre piate dieťa -hmmmm. davidkom sanechám možno inšpirovať,len to je také obdobie že všetky mená sa nám páčia. :-)
Tak ja by som urcite nedavala zahranicne mena svojim detom. nepaci sa mi kombinacia slovenskeho priezviska a zahranicneho mena. No,ale kazdemu sa paci nieco ine. Ja by som dcerke dala meno Lucia, Tamara, Lenka, Katka mozno Miriam. A chlapec by bol jednoznacne po ockovi- Tomasko.:-)
mna by len tak zo zvedavosti zaujimalo, co maju za uzasne mena prispievatelia, ktori vravia ze Marta a Alzbeta su skarede mena..xixi..ja som mala zasa v rocniku Nikol, kladla vzdy take "vysoko intelignetne"otazky a vsetci ju volali blba Nikol..ale nemozem podla toho sudit vsetky nositelky tohto mena..na gympli som mala spoluziacky, Alzbety, na obe vzdy sedelo domace meno Beta..ani jednu sme nikdy nevolali Betka..zato na ine(dcerku a kamaratky) by som Beta nikdy nepovedala.Katarinu tiez poznam taku trubku, na inu nedam dopustit, Barbora obdobne..Ivanu takisto..poznam aj taku, co mne nebyhovuje, aj taku, ktora je moja najlepsia kamoska..nemozeme vsetkych rovnakeho mena hadzat do jedneho vreca..zato ze jeden je taky, nemusi byt ten druhy taky isty len zato, ze ma rovnake meno..
sixxx :-))ja mam zasa pocit ze vacsina erik su sialene:-))))
Marta bola patkarka na zakladnej a Alzbeta (Betka, aby sme boli presni, kedze kazdy povie betka, nie Alzbetka) bola moja triedna:(((( Mne sa paci Elena.