ahojte, tento prispevok pisem najma pre tych ktorí s tym maju osobnu skusenost. Mam strasnu socialnu fobiu. Ked mam ist na pohovor do prace cela sa roztrasiem, srdce mi bije ako o zivot, neviem sa nadychnut. Tieto probleny som mala aj na VS ked som mala ustne skusky. Proste nezvladam taketo vypata situacie. Cela sa citim paralyzovana. Toto nieje normlany strach, ktory sa da prekonat, je to fobia. STrasne ma ubija a nici ma. Pri tom som mile dievca ktore rada pokeca s ludmi, ale ked sa mi toto stava mam chut sa vzdat. A stane sa mi to zakazdym, neda sa s tym bojovat, ze si nieco poviem a budem si nahovarat. Precitala som uz kopec kniha tie mi pomohli sa na svet pozerat inak, ale ako nahle prisla na tazka situacia mozem si ja hovorit co chcem...BUM a triaska je tu a ani sa nedokazem na cloveka pozriet a mam strasne napatu celu tvar a neviem ovladat mimiku a aj hlabva sa mi trasie, lebo ten sval na krku nedokazem ovladat, taku je napaty. Je to strasne ponizujuce. A chcem povedat, ze som chodila ku psychologicke. Uplne to teoreticky ovladam, len v praxi sa to nedaa uskutocnit. Chodila som aj k psychiatricke brala som lieky 2 roky, ale ani to mi nepomohlo. A teraz uz fakt neviem ako to mam riesit. Ci to ma este zmysel. Lebo lieky mi nepomahali vo fobii, skor ma robili lahkovaznejsiou v zivote. A to veru nechcem byt. Jedine co sa mi overilo, aj na spolocenskych udalostiach je to ze mne staci stvrt deci frtana a viem to ovladnut. Pocitujem strach, ale uz nie fobiu. Proste to dokazem ovladnut.
Prosim Vas potrebujem nadej a preto sa pytam: Poznate niekoho kto sa z toho naozaj dostal? Ak ano tak ako? dakujem
Socialna fobia, ktora ma nici!
niekto kto sa chce poradit a vymenit si nazory? :)
Smutna vila chodis sem este? tiez mam SF..hladam kamosku s podobným problemom..kosice su blizko :)
Uh oh, tak som to tu cele precital a musim suhlasit s atm. A to nehovorim len tak, ja sam trpim tazkou socialnou fobiou, myslim ze som na tom este horsie ako smutna vila, ale to teraz neni podstatne. Podla mna jedina cesta je zaroven aj ta najtazsia. Proste socialna fobia sa neda obist, nejakou jednou terapiou alebo liekom. Musime sa tomu postavit priamo a skusat az dokym to nezacne postupne ochabovat. Nie kazdy to zvladne.. ja som sa k niecomu takemu zatial neodhodlal a neviem ci sa niekedy vobec odhodlam (a to uz je najvyssi cas). Po lekaroch/psychologoch behat nemienim, podla mna je to zbytocne.... Nech sa Ti dari smutna vila
...navrhujem skupinovu terapiu.tam sa stretnes aj s ludmi s podobnymi problemami...vlastna skusenost.
no s platenim skoly by mohol byt problem, aj ked myslim, ze by to mohlo pomoct, pripadne mozno by slo skusit nejake dobrovolnictvo.
ste tu niekto?
moznozepomoze: tak tuna je moj mail: barcelona42@zoznam.sk , napis mi nan, dakujem:)
nie nemam peniaze na to aby som si platila skolu. Chcem uz pracovat. Studovala som na Technickej univerzite, taky manazersky odbor. Nechcem byt konkretna, lebo by som odhlalila svoju anonymitu :) Ale v buducnosti sa takemu niecomu urcite nechcem venovat. Chcem nieco administrativne.
Smutna vila: a tak mozes iste este na jednu, nemusis ju dokoncit. Ozaj co si studovala ?