ahojte, tento prispevok pisem najma pre tych ktorí s tym maju osobnu skusenost. Mam strasnu socialnu fobiu. Ked mam ist na pohovor do prace cela sa roztrasiem, srdce mi bije ako o zivot, neviem sa nadychnut. Tieto probleny som mala aj na VS ked som mala ustne skusky. Proste nezvladam taketo vypata situacie. Cela sa citim paralyzovana. Toto nieje normlany strach, ktory sa da prekonat, je to fobia. STrasne ma ubija a nici ma. Pri tom som mile dievca ktore rada pokeca s ludmi, ale ked sa mi toto stava mam chut sa vzdat. A stane sa mi to zakazdym, neda sa s tym bojovat, ze si nieco poviem a budem si nahovarat. Precitala som uz kopec kniha tie mi pomohli sa na svet pozerat inak, ale ako nahle prisla na tazka situacia mozem si ja hovorit co chcem...BUM a triaska je tu a ani sa nedokazem na cloveka pozriet a mam strasne napatu celu tvar a neviem ovladat mimiku a aj hlabva sa mi trasie, lebo ten sval na krku nedokazem ovladat, taku je napaty. Je to strasne ponizujuce. A chcem povedat, ze som chodila ku psychologicke. Uplne to teoreticky ovladam, len v praxi sa to nedaa uskutocnit. Chodila som aj k psychiatricke brala som lieky 2 roky, ale ani to mi nepomohlo. A teraz uz fakt neviem ako to mam riesit. Ci to ma este zmysel. Lebo lieky mi nepomahali vo fobii, skor ma robili lahkovaznejsiou v zivote. A to veru nechcem byt. Jedine co sa mi overilo, aj na spolocenskych udalostiach je to ze mne staci stvrt deci frtana a viem to ovladnut. Pocitujem strach, ale uz nie fobiu. Proste to dokazem ovladnut.
Prosim Vas potrebujem nadej a preto sa pytam: Poznate niekoho kto sa z toho naozaj dostal? Ak ano tak ako? dakujem
Socialna fobia, ktora ma nici!
moznotopomoze: ja na minule zivoty neverim ,takze u mna by to asi nemalo zmysel. A ja som to zdedila, takze asi by to neplatilo u mna :)
presne suhlasim s tym co emanuela napisala.. atm ked uz pises o placebo efekte, tak snad vies, ze placebo efekt ma ucinnost aj vyssiu nez niektore lieky.. boli pripady ked sa ludia vyliecili z rakoviny len cez placebo efekt.. a co teraz ako ?! budes im ty tvrdit ze sa predsa NEMOHLI vyliecit lebo to bola len blba pilulka cukru ?! je to UPLNE JEDNO ci je to placebo efekt alebo nie, dolezite je to, ze to pomoze..
tomas nenapises sem svoj email ? hoci aj fiktivny.. a ja ti napisem..
moznozepomoze: a kde mozem najst tvoj email, nezobrazuje mi ho..
atm a prečo by jej to nemohlo pomôcť? ved aj keby to bol len placebo efekt je podstatné to že teraz ten problém už nemá a že je s tým stotožnená niekedy stačí ked človek dostane zo seba von pocity ktoré nedokáže len tak niekomu otvorene povedať...a ked to dokáže pri tejto terapii tak prečo by to nevyužil? ved psychika je zložitý proces a každý sme iný...druhá strana mince je že to niektorý ludia naozaj zneužívajú a za nič v podstate pýtajú horibilné sumy...ale to je na každom ako sa rozhodne,,,
ad moznopomoze,
vies, len ty si taky isty pripad, ako ludia ktori chodia za vesticami, psychotronikmi a podobnymi blbcami s presvedcenim, ze im to pomaha a su si tym skalopevne isty. clovek im moze vysvetlovat kolko chce, ze je to totalny podvod, ale oni maju "svoju skusenost"... len keby tieto bludy o "svojej skusenosti" aspon nesirili dalej ako nejaki svedkovia jehovovi... pevne verim, ze raz sa taketo "terapie", vratane "ludoveho liecitelstva" zakazu zakonom, lebo ludom z toho uz dost drbka
ano, pomohla som si "ja sama" tym ze som tie emocie spracovala. ale nebyt regresnej terapie, tak sa do toho nikdy nedostanem a sama by som si nepomohla.
nechapem takych ludi ako ty, ze skalopevne tvrdia ze nieco nemoze existovat, len preto ze to sami nezazili a ze to nechapu. nebud taka obmedzena. ale rozpravaj si co chces, mne to pomohlo, tak som to tu napisala lebo to mozno pomoze aj niekomu inemu. uz nech si kazdy vyberie sam ci sa na to da alebo nie. je to jedna z moznych ciest. ale verim tomu ze clovek ktory uz vsetko vyskusal (psychologa,lieky atd) a je zufaly, sa musi citit hrozne.
je milion ludi ktorym regresna terapia pomohla....
ak ti nieco pomohlo, tak si to bola jedine ty sama. cela regresna terapia je jeden velky blud urceny na zarabanie penazi. ako ludia, nebudte taki naivni, na milion % vam to NEMOZE POMOCT
jedno sedenie... nechcem tu verejne rozpravat co mi bolo...ked chces napis mi tvoj mail a ja ti napisem..trpela som asi 7-8 rokov.. a jedna regresna terapia to vyriesila... jedna hodina terapie !!! tak nech mi nikto nevravi ze to je sprostost...
regreska pomaha aj na socialnu fobie aj ine fobie, na hocijaky strach a kopu inych veci..ved si nieco o tom precitajte
moznozepomoze: kolko sedeni ti pomohlo? bolo mozne spozorovat zmeny uz po prvom sedeni? mohla by si to blizsie popisat.. resp. aky bol tvoj problem a presne v com ti to pomohlo, velmi by si mi v tom pomohla.:)
somarina... keby som si vedela pomoct sama tak si sama aj pomozem ! ale ziadny psycholog ani lieky ani nic mi nepomohlo. az regreska... ale nech si kazdy vytvori nazor sam.. tebe sa to lahko hovori, ale ja som trpela dost a toto bolo jedine co mi pomohlo