ako boli porod?

annddyxxl

nieje to az tak zle samozrejme nieje to prechadzka ruzovou zahradou ale da sa prezit ked porodis za 2,5hodiny ako ja.ked ti prinesu to male uz ani nevies ze ta daco bolelo..ten pocit ked ho mas na rukach..uzasne nieco..

lulu22

jahodka, hovoríš mi z duše... tiež som chcela že cisarák, už aj kolegyňa tak rodila, v pohode v BA. Ale čo viem skúsenosti v nemocnici napr. v SI a MY, hrozný prístup sestričiek a už tu zopár mamičiek vykrvácalo.. neviem, ale asi by som radsej mala väčšie bolesti po cisaráku ako tam dole potrhané a zašívané... :( síce som žena, ale príde mi to nechutné. I keď jasné, veeeeela žien to zažilo a ja musím tiež.

jahodka123

A viete čoho sa ešte bojím? Taká úmrtnosť žien a detí, čo je v dnešnej dobe u nás, neni hádam ani možné... A z toho mám tiež strach, že tam vypustím dušu

Ivka 1

Dievčatá nebojte sa :) zvládlo to toľko žien pred vami,aj vy to určite zvládnete. Ste predsa nejaké ženy, či nie ? Odvahu !!!

jahodka123

lulu22 - ja som na tom tak isto. S priatelom by sme už aj chceli bábätko, ale ja mám z toho strašnú paniku. Tiež som videla video, aj mamka mi hovorila, kamošky atď.. No fakt mám z toho strašný strach. Spoliehala som sa na epidurálku, ale údajne keď neprídeš včas, už ti ju nepichnú a si v... Tak som chcela cisársky rez, ale ten ti vraj tiež nespravia len tak a že po cisárskom sú ešte väčšie bolesti, jak pri klasickom pôrode. No mna budú museť zviazať, lebo ja tam tých doktorov asi zabijem :DDD

LETICIA

aj ja sa podelim o moju skusenost, bola to bolest riadne krce do brucha, do krizov a tlak na zadok a potom uz neviem aka to je bolest, dala som si pichnut epidural a nebolelo nic, porod som presmiala, bolelo az potom ked vsetko zo mna vyslo, ako keby mi niekto so ziletkou tam rezal, kazda zena inac preziva porod, su zeny, co po porode maju traumu a viac deti uz nechcu.

watermelon

ked som bola mala tiez som videla kopec filmov kde zeny strasne vrieskali a vrylo sa mi to do pamate, potom som sa strasne bala porodu a chcela len cisarsky rez. Ale ked som otehotnela, chcela som pre dieta to najlepsie, a tak som rodila prirodzene, strasne to bolelo, myslim ze to bolo preto, lebo som to mala vsepene, ze to musi boliet, toto v inych kulturach nie je. Skratka, ked ti nevstepuju cely zivot, ze to bude boliet, tak to nebude boliet. Ak sa toho strasne bojis, skus hypnoporod, funguje to skvele, je to porod pod hypnozou bez bolesti. Keby som vedela, ze to existuje tak tak rodim urcite.