ako boli porod?

lost

Sice som este nerodil (a asi ani nebudem :D ) ale pocul som v dakom dokumente, ze telo "vypne" bolest do istej urovne pri porode, pretoze by to bolo neunostne a hlavne - zeny by po prvom porode prestali rodit, tj. ludska rasa by nemal sancu prezit :)

Otazne len je, ako presny su s tym vyrokom v dokumente v porovnani s realitou :)

Lulu2011

watermelon to presne vystihla, ked pridu zaverecne tlaky, to neovplyvnite, priroda presne vie co robi a ked je nutkanie tlacit, tak budete tlacit a hlavne dychat nech vladzete :))

bolí to otrasne, ale miliony zien to na svete zvladlo aj zvlada, ked ma niekto neprirodzeny strach z porodu, da sa to riesit cisarskym rezom, na odporucanie psychologa

Dada8

Ja som to vyhrala :-) uspali ma, spravili cisarsky rez, zobudila som s a dieťa bolo vonku. Potom boli trošku bolesti v reze ale podla mne to bolo nič akokeby som mala rodiť normalne.
Mne museli spraviť cisarsky pretože som mala operovany šedy zakal a vtedy sa nemože rodiť klasicky.

??!!??

je to už 10 rokov : ja si pamatam že som bolesti mala. o 16,30 mi spravili klistir a o 20,30 sa mi narodil . viem že som dostala niečo na bolesť aj na urýchlenie...a aj to že som predychavala a mala bolesti a ýe sa mi točila hlava......ale na druhý deň som povedala, že môžem ísť rodiť ešte 10 x. neviem či to tými od bolesti, alebo mám vysoký prah bolesti. ale fakt by som ešte mohla aspň 10 x rodiť

bebkabb

Dievčatá, aj ja som sa strašne bála pôrodu, tých bolestí. Už mám 2 deti a prvý pôrod bol dosť náročný, v podstate mi dcéru vytlačil doktor so sestričkou - tlačili mi na brucho. Museli ma nastrihnúť, ale ten pocit, keď som maličkú uvidela, tak ma nič nebolelo. Druhý pôrod bol krásny a hoci pri pôrode bolesť nejaká je, ja som si to užila a sústredila som sa na dieťatko, ktoré prichádza na svet. Veľmi mi to pomohlo. Všetky sa zamýšľate nad sebou, ako vás to bude bolieť ale skúste sa vžiť do kože toho drobčeka, že aj jeho to môže bolieť, môže mu to byť nepríjemné, tak vám to pomôže. A povedzte si, keď budete mať kontrakciu, že ste zase bližšie k tomu, že maličké uvidíte. Mne nerobili klystír ani pri jednom pôrode. Pri prvom som bola pred pôrodom 3x na veľkej, ale pri druhom som nebola, a vôbec som si nevšimla, žeby som mala nejakú "nehodu". A určite vám pomôže podpora partnera pri pôrode. Ešte na záver, vôbec nečítajte ktorá aký mala pôrod, lebo každá žena znáša bolesť inak a niektoré rady "prikrášľujú" komplikácie. Myslite len na dobré veci, a nie na to, čo sa môže stať a určite je lepšie nespraviť si s pôrodu nejakého strašiaka, aj keď to nie je ľahká vec, ale sme ženy a my to zvládame.

watermelon

preto som rodila doma, aby mi nikto do toho nekecal, kedy mam tlacit. To je nieco, co zena citi, vie kedy ma tlacit, lepsie povedane, moje telo tlacilo samo, zbytocne by mi niekto hovoril nech netlacim, hahaha.

jajka001_

hviezda ale ked rodi zena sama, tak nema nikoho, kto by jej tam pozeral ci je otvorena, a riadi sa svojim telom a tlaci a predsa porodi...tak?
ja som mala pocit ze mi vravia aby som netlacila len preto ze tam este nebol lekar...a vobec cely cas ma len zdrziavali, az som bola uplne vycerpana

m25

po všetkých tých videách o pôrode a o rozprávaní kamarátok o pôrode som sa rozhodla nemať vôbec deti .....