Dobrý deň Vám prajem. Mám problém a neviem čo s ním, neviem na akého lekára sa obrátiť, no najprv by som chcela vedieť či je niekto kto má také problémy ako ja. Už dosť dlho (cca 5 rokov, možno viac) mám problémy s tým, že ma nafukuje. Som nafuknutá každý deň, mávam vetry, je mi nedobre na žalúdku (ako keby vo mne škrvkalo, prelieval sa črevný obsah - no neviem čo to môže byť...snažila som sa to nejako dať do kopy z článkov čo som už na nete čítala). Tiež mám zápchu, hnačku, mala som už aj žltú stolicu, no včera dokonca čiernu. Mám veľké brucho a možno to bude aj týmito problémami. Nemusím byť ani nafuknutá a vyzerám ako tehotná, čo isto nie som. Tiež občas mávam bolesti, no teraz neviem presne povedať kde. Napr. včera ma strašne pychalo pod ľavým rebrom, až som mala pocit že nemôžem normálne dýchať, ani hovoriť. Bola som asi v roku 2009 na vyšetrení žalúdka (gastre) - tam mi iba zistili, že mám veľa žalúdočnej kyseliny a syndrom leniveho čreva :( Viete mi niekto pomôcť ??????? ĎAKUJEM...prosím nevtipkujte :)
Nafukovanie, vetry, bolesť, prelievanie..a neviem čo ešte...
podobné problémy môžu súvisieť so syndrómom dráždivého čreva, teraz sa o tom veľa hovorí... mám aj osobnú skúsenosť. Zabralo mi riešiť to nielen s gastroenteorológom, ale aj so psychologičkou. Takisto si upraviť stravu, sledovať čo ti robí dobre, čo nie. Plus nejaký šport, to vplýva nielen na vylučovacie problémy, ale aj na celkovú pohodu. Tráveniu môžu pomôcť probiotiká.
tiez som mala problemy s nafukovanim, treba upravit stravu plus nejake probiotika dlhodobo nasadit, ja uzivam v tekutej forme prirodne, vytazok z 19 bylin vita biosa, nechcela som klasicke z lekarni a mne sa to naduvanie upravilo
Ahoj,
pomáha pohyb, každý deň aspoň polhodinová prechádzka (každý deň to treba dodržať), aby si dala "črievka" do pohybu, ak nemáš možnosť prechádzky a pohybu, tak si môžeš doma poskákať na hudbu, pustiť si nejaký rokenrol a vyskákať sa... Taktiež pomáha cvičenie ako jóga na trávenie. Cviky sa dajú zvládnuť aj doma.. a uvidíš výsledky
Ako na toto som si už čítala veľa článkov. Strašne záleží čo je vo veci, lebo ja som trebárs jednu dobu strašne grgala a je to predsa nepríjemné a nemohla som to občas ani zastaviť :/ nakoniec som zistila, že je to štýlom môjho stravovania - rýchlo rýchlo a tým prišli aj ďalšie problémy a to nafukovanie a nemôcť ísť ani poriadne na toaletu. Čítala som si aj o probiotikách v umelej forme a nakoniec mi aj lekárka povedala, že po tom množstve antibiotík - lebo som bola chorá, by som si mala nasadiť probiotiká, aby sa obnovila črevná mikroflóra. V tej dobe som si zakúpila www.valosun.com. , vôbec som nemala poňatia v tej dobe, čo sú to probiotiká, ale vravím si dobre, je to lekár vie viac ako ja. Teraz už pomaly probiotiká v tobolkovej forme používam denne. I na stres, zvlášť keď mám nepravidelnú stravu, tak mi to pomáha nielen sfúknuť s bruchom :)
Ahoj, tak ja momentálne ako prevenciu beriem probiotiká, ktoré mi pomáhajú pri trávení. Predsa len teraz nie je letná sezóna, kedy človek môže dostať čerstvé, pekné a zdravé ovocie a zeleninu, síce ani v lete to nie je sto percentné, ale stále lepšie ako nič :) Kúpila som si ich cez net: www.unikatnilekarna.cz a majú tam celkovo celkom pekný výber probiotík. Čo sa týka hnačiek (recepty od maminky), tak tam by som odporučila horkú čokoládu, banány a čučoriedky. Netreba však zanedbávať lekárov a vždy je lepšie sa za tým lekárom prejsť a uistiť sa, že to nie je nič vážne/akútne.
Ahojte, aj ja som mala podobný problém s nadúvaním a nafukovaním a plynatosťou a tak potobne... , ale keďže mám panický strach z lekárov tak som sa to snažila riešiť nejak sama, začala som brať brobiotiká a najmä piť alkalickú vodu.. najprv som tomu vôbec neverila, že by niečo také mohlo pomôcť, ale pomohlo =) ... skús si prečítať tento článok, možno ti to pomôže alebo hocikde na nete nájdeš podobné -odkaz odstránený-
Bežné tráviace problémy sa dajú riešiť napríklad doplnkami stravy, zmenou jedálničku. Tvoj problém ale znie vážnejšie a ten by bolo asi treba riešiť skôr u lekára. Oni ti radi povedia, že ti nič nie je, ale ak máš naozaj problém, musíš ich o tom presvedčiť. Mne tiež veľa vecí neverili, až kým som ich nepresvedčila a spravili mi testy a voilá, mala som pravdu. Inak na tú probiotickú mikroflóru sú dobré probiotiká, treba si pozrieť, koľko je tam živých kultúr a tiež, koľko kmeňov baktérií. Dajú sa objednať aj z netu.
Ahojte dievčatá ,neviem ci vás poteším, ale malá som podobne problémy a tiež som behala po gastre odd 2010 a stále len samé diagnózy vedľa:( až prišiel deň kedy mi takmer skolaboval pankreas,skončila som s akútnou pankreatitidou v nemocnici. Ak vás pichá a pobolieva pod ľavým rebrom žlčník to nebude, je to pankreas, určite si ho dajte vyšetriť, stačí nato odber krvi a sono
prosim vas mam bolest krku pomaly nemozem ani otocit hlavu moze byt na to aj veral gel alebo este co moze byt niake obklady ?
prosim vas mam bolest krku pomaly nemozem ani otocit hlavu moze byt na to aj veral gel alebo este co moze byt niake obklady ?