Dobrý deň Vám prajem. Mám problém a neviem čo s ním, neviem na akého lekára sa obrátiť, no najprv by som chcela vedieť či je niekto kto má také problémy ako ja. Už dosť dlho (cca 5 rokov, možno viac) mám problémy s tým, že ma nafukuje. Som nafuknutá každý deň, mávam vetry, je mi nedobre na žalúdku (ako keby vo mne škrvkalo, prelieval sa črevný obsah - no neviem čo to môže byť...snažila som sa to nejako dať do kopy z článkov čo som už na nete čítala). Tiež mám zápchu, hnačku, mala som už aj žltú stolicu, no včera dokonca čiernu. Mám veľké brucho a možno to bude aj týmito problémami. Nemusím byť ani nafuknutá a vyzerám ako tehotná, čo isto nie som. Tiež občas mávam bolesti, no teraz neviem presne povedať kde. Napr. včera ma strašne pychalo pod ľavým rebrom, až som mala pocit že nemôžem normálne dýchať, ani hovoriť. Bola som asi v roku 2009 na vyšetrení žalúdka (gastre) - tam mi iba zistili, že mám veľa žalúdočnej kyseliny a syndrom leniveho čreva :( Viete mi niekto pomôcť ??????? ĎAKUJEM...prosím nevtipkujte :)
Nafukovanie, vetry, bolesť, prelievanie..a neviem čo ešte...
Travenie je vec dostatku kyselin enzymov mikrovlaknin a spravnej probiotickej crevnej flory, ktoru si treba udrzovast branim mikrovlaknin a doplnanim chybajucich kyselin a enzymov, Inac sa ta flora pokazi velmi rychlo. Najma podporovana volnymi cukrami a nedostatkom kyselin v zaludku, co sa prejavi nafukovanim uz v zaludku a palou, ked kvasne a hnilobne plyny vytlacia nasilne obsah zaludka do pazeraku.
Prva pomoc je jest mensie davky, nepit s jedlom ale az neskor, o 2-3 hodiny, a to hojne, bez jedenia.
Ak to nestaci treba brat uvedene doplnky
ahoj...mam presne rovnake problemy je to uz vyse 9 rokov...nenormalne mi to zneprijemnuje zivot...nemozem nikam ist bez toho aby som sa nebala ze ma nezacne boliet brucho pichat v zaludku a isto vies ake to je ked si nemozes...hroza! bola som 3x na gastro, prva diagnoza - celiakia, lenze nakolko mi ziadna bezlepkova dieta nepomohla sla som zase...zrazu som uz celiakiu nemala...doktorka povedala nech skusim vylucit mliecne vyrobky alebo pripadne mozno mam malo kyseliny, ale ziadne testy mi neurobila, citila som sa ako hypochonder...skusila som vsetko! vsetky mozne pripravky proti naduvaniu, probiotika a neviem co este...vysledok? problemy nezmizli...som uz z toho zufala...vsade sa pise o tom istom tie iste rady, ale ak to raz nezabera...ja uz neviem z coho to moze byt...som mlada baba a toto ma fakt dost depta...preto ak niekto vie o co by mohlo ist prip. o niecom co by mohlo naozaj zabrat nech to tu napise...ja som ochotna sa dat aj operovat len nech mam svaty pokoj! dakujem
noooo tak ide o to, že ja to nepociťujem pri určitej strave, resp. je to asi nezávislé a čo sa týka mliečnych vyrobkov mlieka, tak ehm nekonzumujem. Mlieko tak akurat do CARA (ak viete čo to je), kavu nepijem, nejdem mäso, resp. iba kuracie. Ine mi nechuti.
Ani lahku anemiu alebo nieco take? Nuz keby ti aj vsetky testy vysli negativne, predsa len by som to skusila tou zmenou stravy. Hlavne to mlieko a lepok by som vyhodila, telu to chybat nebude neboj.
Lekari ta odpalkuju syndromov leniveho, drazdiveho a neviem este akeho creva, lebo nevedia.. tak si s tym budes musiet poradit sama.
Myslim si, že Espumisan mi isto nepomôže. Čo sa týka toho gastra, bola som nan v roku 2009 a vtedy som nemala taketo problemy, preto gastro. Z testov (ked mi zobrali krv) mi nikdy nič nezistili, chodim aj na alergologiu, už mi chybaju iba 2 potravinove testy.
Ach boze, uz len na gastre ti toho zistia, to viš.
Staci ti ist aj za obvodakom, nech ti spravi krv.testy. Podla mna bude z teba bezlepkacka. Mozes byt len intolerantna na niektore potraviny (najcastejsie gluten, mlieko-mliecny cukor, bielkovina). Ak ti vyjde nieco pozitivne, na gastre ti to potom len potvrdia velmi prijemnymi hadicovymi vysetreniami.
Obmedzis par potravin, zjednodusis jedalnicek (predstav si, ze si skolkar a tak aj papaj: malo soli, tuku, cukru,vela zeleniny, ovocia,vlakniny, male porcie viackrat za den) a si fit. Len necakaj, ze zmena pride do tyzdna. Chce to vela trpezlivosti a odriekania.
Esteze su na svete aj ine pozitky ako jedlo..hmm:)
kup si v lekarni Espumisan, { je z bylin| do 1 -2 hodin je po problemoch.Ak si dam dve tabletky zarucene
mam tiez problem stym zaludkom co sa tyka prelievania a tak.. akurat ze nemam hnacky ani podobne nafukuje ma obcas a este ma tiez picha pod rebrom sem tam .. ale mne zas zistili ze mam problem so zlcnikom ze ho mam skryveny ci co to je .. tak neviem :/