Maju dlhodobe hnacky suvis s psychikou?

Príspevok v téme: Maju dlhodobe hnacky suvis s psychikou?
Limeta996

Ahojte, moj problem s hnackami trva uz niekolko mesiacov vkuse. Prvykrat sa to zacalo prejavovat po uzivani antidepresiv nakolko sa u mna objavila panicka porucha pri nezvladani tazsich situacii som sa sama riadne vystresovala. Dlhsie som to riesila endiexom a podobne. Antidepresiva uz neberiem nakolko som zistila ze mi az tak velmi vobec nepomohli. Kedze problemy neprestavali navstivila som gastro kde mi urobili kolonoskopiu podla ktorej bolo vsetko v poriadku. Lekar skonstatoval ze ma na tom podiel aj psychika predpisal duspatalin a dicetel. Hnacky ale dalej pokracuju takze nic sa to nevyriesilo nie je to pre mna prijemne ist z wc s bolestami v konecniku. Vacsinu ludi chyti hnacka v stresujucich situaciach, no u mna je to uz hocikedy a hocizcoho. Trapi ma ze ten gastro to proste uzavrel a ja mam problemy dalej. Chapem ze mozno to bude aj tym ze sa dost casto zlostim a stresujem ale za psychiatrom uz ist nechcem lebo ten moj mi vedel len predpisat antidepresiva a to bolo vsetko pritom som sa necitila tak psychicky chora, len sa vacsinou citim pod tlakom. Inac mam 23 a studujem na VS ktora mi z mojho pohladu da dost zabrat. Co sa tyka stravy neda sa povedat ze sa orientujem na nejaku makrobioticku alebo super zdravu stravu, skor konzumujem to co vacsina ludi. Dakujem za akukolvek radu hnacky mi velmi zneprijemnuju bezny zivot.

erika_r

urcite to moze mat psychologicky povod... tiez sme mali v rodine pripad syndromu drazdiveho creva, ktory sa liecil okrem probiotik aj terapiou s psychologom a pomohlo. ono je zname vec, ze mozog a creva su prepojene a niektori ludia takto reaguju na stres ci tazsie zivotne obdobia... navstevu psychologa urcite naodkladaj

pepkoska

vyluc mliecne vyrobky!!! robia zle kazdemu a vobeec, co to my ludia mame za logiku pit materske lieko zvierat? necudo, ze tolko intoleracii na vsetko moznee

romca258

na tuto starsiu temu som narazila po tom, co som si uvedomila, ze moje dlhodobe problemy s hcakami uz musim riesit... tiez ma lekar odpinkal, ze spravil testy a nic, ze problem je v hlav... uz som objednana aj k psychologicke, tak uvidime, ale co som sa docitala, tak okrem toho, ze treba dat dokopy psychiku, tak treba dat dokopy aj crevnu floru... mate s tym nejake skusenosti, co by pomohlo?

AlisonWolf

GIZKA22 Bezpodmienečne k psychológovi. Tiež som mala takéto problémy, u mňa to začalo školou a potom to prerástlo do takého stavu, že som mala hnačku vždy, keď som odišla niekam z domu, či už na autobus, ku doktorke, do obchodu... nezanedbávajte svoje telo a dušu a nebojte sa odbornej pomoci, nie je to nič strašné :)

GIZKA22

Dobry den chcela by som poradit.Mam problem s dlodobou hnackou.Hnackujem uz 17 rokou a to len v takom pripade ked mam niekde ist, na naustevu na nakup a pod. mohli by ste mi poradit ci sa da s tym nieco spravit alebo ci su nato niejake lieky. Rada by som s tym zasla aj k lekarovi ale nemozem neda sa to. DAKUJEM

Najčítanejšie články