Genesis
“Ta3 silne pochybujem ze si niekedy bola na samom dne ... myslim ze si sa k nemu ani nepriblizila”
Genesis, velmi sa mylis, uz od skolkarskeho veku prechadzam vaznymi rodinnymi a osobnymi problemami, myslim, ze som Ti to uz hovorila, len co jeden pominul, uz som bola vrhnuta do dalsieho a este horsieho a este dlhodobejsieho, nejdem to tu rozoberat, stalo sa aj to, najma v mladsom veku, ze som bola az tak nizko, ze mi myslou prebehla myslienka na samovrazdu, casto som lihala taka psychicky vycerpana, ze mi bolo uplne jedno, ci sa rano zobudim alebo nie, mozno nekonecnu huzevnatost a totalne odhodlanie mam dane hviezdami a znamenim Barana, lebo prave tieto dve vyrazne charakterove crty mi pomohli zakazdym znovu vstat a celit zase novym prekazkam, ved ja som vlastne v podstate cely zivot plavaja proti prudu ako v profesionalnej, tak aj v osobnej sfere. Ja som ale nezatrpkla a nevinim za vsetko to trapenie nikoho a nic, toboz nie prirodu alebo vyssiu moc, vsetky tie vazne starosti ma nutili roky o veciach premyslat az som dospela do stadia, ze som prijala reinkarnaciu a karmu, pricinu vsetkeho zleho co ma postihlo teda vidim v mojich predchadzajucich inkarnaciach a teda, ak som vinila niekoho, tak samu seba, davno som si ale odpustila a mam sa rada, snazim sa zit cestny zivot, som tolerantna, empaticka, snazim sa slabsim pomahat, nezavidim, snazim sa nerobit hrube alebo tie iste chyby a vyslednicou je, ze sa mi zivot otocil o 360 stupnov v kladnom zmysle, citim sa lepsie, aj dari sa mi lepsie.
Anika ma pravdu, ked tvrdi, ze svet je pre kazdeho presne taky, aky je vnutorne on sam. Ja to este trochu rozvediem, lepsie povedane, ako o okolitom svete zmysla, ci ma pozitivny nahlad na svet a dianie v nom alebo negativny. Ak sa vyskytne desiatim ludom ten isty problem, desat ludi ho bude prezivat svojskym, odlisnym sposobom, pre niekoho to bude uplna malina a prejde nim ako keby sa nic nebolo stalo a v druhom krajnom pripade niekto moze mat z toho az vazne depresie, lebo problem je sice maly, ale on ma tendenciu urobit z komara somara.
Ano, realita je smutna a tazka, bohuzial na svete je velmi vela krutosti a nasilia, my dvaja Genesis sme rozdielneho zmyslania, ale ani jeden z nas tento svet nespasime, mali by sme svet prijat taky aky je, tym skor myslim Teba, lebo sa ho aj tak beriem, tym ale nehovorim, zeby sme sa na to vsetko mali vykaslat, mozme tomuto svetu pomoct trosicku sa odlahcit aj my tym, ze zacneme od seba, konajme ludsky, pomahajme jeden druhemu, vazme si jeden druheho, vyzarujme do svojho okolia usmev a lasku, ludom to zdvihne naladu, povzbudi ich, niekto z nich to snad postupi dalej zasa do svojho najblizsieho okolia a tak svet pomalicky zacne krasniet, lebo dobro lahko moze plodit dobro, ale zlo sotva splodi dobro.
A k Tvojej otazke na mna, ktoru si sformuloval do niekolkych bodov. Vypichol si viacero velmi vaznych problemov a pytas sa, ze k comu mozu byt dobre, pripadne co ludia mozu z tychto situacii vytazit. Velmi vela, to ich prinuti o probleme premyslat, u vacsiny dojde k prehodnoteniu rebricka hodnot, tito ludia sa presvedcia na vlastnej kozi, ze nie materia je najdolezitejsia, ale ze najdolezitejsia je laska, pochopenie, sucit, ohladuplnost, pomoc a zacnu do svojho spravania vnasat viac citov, stanu sa lepsimi, co ich vynesie na duchovnej urovni o priecku vyssie, zaroven ziskaju dusevne naplnenie, ktore im nasledne pomoze lepsie znasat ich kriz. Toto je model, ktorym som ja osobne presla, preto myslim, ze je realny a moze fungovat aj u inych. Neviem Genesis, zda sa mi, ze Ty si stavany velmi racionalne, preto pravdepodobne tento moj vyklad Ta nijako nepresvedci, neuspokoji, este si mlady, pocitam, ze ked nie teraz, ze mozno o par rokov si spomenies na mna a moju filozofiu zivota.
Genesis, na zaver by som sa chcela s Tebou pomerit, viem, ze som sa Tvojich citov nie raz dotkla, za co sa Ti ospravedlnujem, viem, obcas sa mi stane, ze sa unahlim, ale ver, nikdy to nebolo tak mienene, naopak, sympatizujem s Tebou ako s clovekom, ktory sa nie lahko brodi zivotom aj napriek tomu, ze sa nase nazory na vela veci roznia, ja viem, som aj napriek tazkej minulosti nepolepsitelny optimista, keby si mi bol lahostajny, nebola by som diskusii medzi nami venovala tolko casu. Ospravedlnujem sa za rozsiahlost, neviem byt strucna.