Miluj svoj zivot

Príspevok v téme: Miluj svoj zivot
ja40

Ahojte,prave mi kurier priniesol 3 knihy,jedna z nich je Miluj svoj zivot.
Rozhodla som sa,ze vam z nej budem sem tam pisat,aby sa vam lahsie na tomto svete zilo :-)

Dokonalost deti

Deti sa nemusia o svoju dokonalost ani len trochu usilovat. Dokonale sa uz rodia a spravaju sa,akoby o tom vedeli. Vedia,ze su stredobodom Vesmiru. Neboja sa poziadat o to,co chcu. Emocie vyjadruju bez zabran. Ked sa dieta hneva,vie o tom cele okolie. A ked mu je dobre,jeho usmev dokaze naplnit stastim celu miestnost. Deti su plne lasky.
Male dieta moze od nedostatku lasky umriet. Postupom casu sa ucime zit bez lasky,ale male deti to nevydrzia. Maju radi kazdu cast svojho tela,dokonca aj vlastne vykaly. Maju neuveritelnu odvahu. Aj vy ste boli taki. Ked ste sa narodili,boli ste dokonali. Vsetci sme boli taki.Potom sme zacali pocuvat dospelych,ktori sa naucili bat a zacali sme popierat vlastnu dokonalost. Nikdy kientom neverim,ked sa ma snazia presvedcit o tom,aki su nemozni a nehodni lasky. Mojou ulohou je vratit ich do cias,ked vedeli,ako sa maju mat naozaj radi.
Pokracovanie nabuduce :-)

jajka001_

bella, Ježiša uznávam ako skvelého týpka, a chápem ho, chápem aj Jahveho, ale ludia Ježiša bohužial nepochopili, takze smola, cirkev je u mna zaujimava jedine co sa architektury kostolov tyka.
u mna bol problem odmala to ze som si s bohom tykala a nebrala som ho ako Pána :) mam problem s respektovanim autorit, mozes si povedat ale hm :) mame dobry vztah. a jeho meno ma nezaujima kedze na svete existuju tisicky jazykov.

bella12

A nepokúsila si sa odvtedy pozrieť sa na podstatu kresťanskej viery objektívne tak, že by si dala bokom svoje negatívne skúsenosti z detstva? Možno by to teraz dávalo väčší zmysel. My veriaci máme veľkú zodpovednosť a je smutné, ak sme pre druhých pohoršením. Bolo by však nesprávne zavrhovať učiteľa kvôli chybám jeho žiakov.

bella12

jajka001_, čo sa stalo, keď si mala 8 a zavrhla si kresťanstvo?

Genesis, myslím si, že aj napriek Tvojim negatívnym myšlienkam, tam niekde najhlbšie v Tvojom srdci stále tlie túžba, aby sa všetko v našom živote dobre skončilo, túžba aby bolo riešenie a únik od bolesti a trápenia, túžba po dobre, láske, radosti, ktorá nikdy neskončí... Táto túžba je vlastná každému z nás, len si spomeň na to, keď si bol malý a mal si ešte "ilúzie". Nech sa Ti potom v živote stalo čokoľvek, mal by si vedieť, že to nebol Boh, čo Ťa zranil a ublížil Ti.

jajka001_

je jeden taky mudry pribeh ktory toto vystihuje,mozno ho poznate
bolo to nieco ako:
jeden muz mal syna, ten syn si zlomil nohu. muz povedal, nie je to dobre ani zle
potom bola vojna a odviedli vsetkych, okrem jeho syna lebo mal chromu nohu, muz povedal, nie je to dobre ani zle
potom sa zas stalo nieco a takto to pokracovalo
a tiez som citala velmi mudru knizku od Marka Twaina, Tajomny cudzinec. a tam bolo krasne vidno ze človek nikdy nemoze vediet ci to co sa mu stalo, je dobré alebo zlé
jedna zena mala dieťa, ktore malo spadnut v zime cez lad do vody a ostat ochrnute cely zivot, ona sa mala zblaznit a trpiet,ten chlapec mal byt ochrnuty cely zvysok zivota a umriet
a bol tam jeden "anjel" ktory dal kamaratom toho dietata na vyber, ci to chcu alebo nie
a oni kricali jasne ze nie, prosim zachran ho
jedina moznost ako to dieta zachranit pred tym krutym osudom bolo nechat ho umriet...oni to ale nevedeli. tak ten chlapec umrel a ta jeho matka nadavala na boha ze preco to dopustil
a preco nebola ina moznost? lebo vsetko so vsetkym suvisi
chlapci boli na anjela nahnevani, pripadalo im to krute lebo vzdy ked niekoho takto "zachranil" tak dotycny bud umrel alebo zošalel (do stavu radosti)
ja som zazila v zivote par situacii ktore ma presvedcili ze to tymto systemom jednoducho funguje. ze aj ked sa ti stane nieco co povazujes za nestastie, tak to neznamena ze to nemohlo byt ovela horsie.
tazko to ale pochopit niekomu komu umrie dieta alebo ostane postihnute. pretoze sa mi nic podobne este nestalo, som vdacna za to co mam.

Annika1987

jajka, ano, je to relativne, zalezi na cloveku, co ako vnima. Ale cim vaznejsia situacia, tym vacsi podiel ludi to vnima ako utrpenie, napriklad ak niekomu zomrie dieta a tak. Ale mas pravdu v tom, ze absolutna hodnota na tieto veci neexistuje.

jajka001_

utrpenie ti moze sposobit rozlicna škála udalosti od rozliatej polievky cez chorobu az po smrt blizkej osoby. rozdiel je vzdy vo vnimani tej ktorej osoby, ktorej sa to stalo.
naozaj, pre niekoho je aj zlomeny necht tragedia, pre ineho je aj strata prace len zmenou zivotnej situacie.

Annika1987

Ked som napisala, ze sa stane nieco "zle" alebo som pouzila pojem "zlo", myslela som tym, ze sa stane nieco, co cloveku sposobuje pocit utrpenia.
Zlo a dobro vo vyzname "uzitocne" a "skodlive" nerozoberam.
(teda neviem, ci posledne prispevky bola reakcia aj na mna)

atm

uplny suhlas s jajkou. dobro, zlo, spravodlivost atd su cisto ludske, umele kategorie ktore nemaju v prirode a vesmire ziadnu realnu reprezentaciu. aj nam sa tieto kategorie vstiepili do nasho uvazovania a nahliadania na svet az neskor, ked doslo k potrebe mat v rukach nieco, na zaklade coho mozeme riadit a regulovat dianie v nasom spolocenstve, ci spolocnosti tak, aby mohla rast. su to pre nas urcite podstatne prvky nasej fantazie a citenia, ale netreba to zas s nicim prehanat:) v dvadsiatomprvom storoci halucinovat o dobrych a zlych karmach minulych zivotov, archanjeloch a podobnych veciach je uplne vazne akurat na diagnozu:)