Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Psychicky labilna osoba a zivot s nou

Príspevok v téme: Psychicky labilna osoba a zivot s nou
hladajuca

Som psychicky labilna, mam depresie, myslienky na samovrazdu, nie som stastna v zivote.........tieto pocity sa mi vracaju v pravidelnych intervaloch uz od detstva

Mam 5 rocny vztah, priatel nevedel, ako zle som na tom, vlastna ani ja sama som si to neuvedomovala....nepripustala som si to.
Mam 26 rokov a za posledne 2 roky sa mi to zacalo extremne stupnovat, aj priatel si to uvedomuje a zaroven som mu povedala, ze podobnymi pocitmi trpim cely zivot.
Z celkom logickych a rozumnych dovodov mi povedal, ze ak s tym nezacnem nieco riesit, mali by sme sa rozist. Povedal mi to po tom, ako som mu vysvelila, ze podobne pocity mam cely zivot a ze to bude dlhodobeho a chronickeho razu...sama si zacinam uvedomovat, ze mam psychicky problem a nie len prechodnu depresiu.
Co si myslite o pristupe mojho priatela, je spravne zlaknut sa, ked si zrazu aj on uvedomil, ze to nie je len nejaka depka, ale mozno vazny psychicky problem, kt pretrvava cely zivot.

Z mojho pohladu zlyhal, zlakol sa, ze zivot so mnou by nebol az taky pohodlny...na druhej strane ho chapem, lebo sama uvazujem o tom, ze ukoncim tento 5 rocny vztah a zameram sa na seba, pokusim sa najst pricinu a pokusim sa popracovat na mojej osobnosti a psychike.

Prosim o vase nazory:
Co si myslite o pristupe mojho priatela?
Mam zahodit 5 rocny vztah, mam mu dat moznsot, nech si najde zdraveho cloveka?

Za rady dakujem.

no2

Daj si najprv spraviť psychotesty a až potom hovor o diagnózach. Samovr. myšlienky môžu byť prejavom rôznych psychických chorôb, aj ťažších.

no2

Vzťah je aj vec dohody a komunikácie. Čo by sa stalo, ak by ste boli pred vzťahom obidvaja zdraví a potom by ste ochoreli? To sa aj stáva a je to viac ako isté, že sa to stane každému.
Ja si myslím, že častokrát človek ochorie zo stresu.
Ide aj o to, či sa človek lieči alebo nelieči.
atd. atd.

ivobrick

Zewa nemas celkom pravdu.

Najlepsi terapeut pre cloveka je on sam pre seba. Ale musi vediet ako na to.

Osobne verim ze viac ako 50% chorob, psychickych si sposobujeme sami.

Nestretavame sa s ludmi, nechodime vonku, nerozpravame sa, zereme lieky, cakame ze sa zanas vsetko vyriesi samo.

Ale to je totalna hovadina, ja proste neverim ze lieky ktore posobia ukludnujuco a destruktivne na nervovy system nieco vyriesia. Tiez neverim ze psychiater ti ponuka riesenie bez liekov krok po kroku sa so svojich sraciek dostat. A dat sa to da.

Kto sa nezdrbal aspon 100 x v zivote, ten nechodi..

zewa

Nikto chory nema pravo byt s niekym zdravym! Cakat cokolvek od niekto zdraveho. Sme odsudeni zit v samote. Zmierte sa s tym. Nikto nie je povinny chranit nas. Je to tak, je to zivot.

ivobrick

Ako si mozes byt ista svojou diagnozou?

Tvoje spravanie voci priatelovi je totalne v poriadku (sms, vyhrazky, utoky, emo).

Ja vidim tvoj najvacsi problem v tom, ze si izolovana a nevyuzita zaco si mozes sama.

Izolovana - mas len par ludi s ktorymi si v kontakte.
Nevyuzita - necital som vsetko co si pisala ale asi nemas pracu.
Introvert - fajn ale aj tak nieje dovod byt ticho, sediet doma, ja dobre viem ze ta to strasne serie, takmer uplne vsetko.

Lieky - neber, znicia ti hlavu
Priatel - nuz, zbabelec, tak isto ako aj ty - preco si to neriesila skvor, navyse ak ho teraz stratis, bude to ovela horsie preteba.

Takze tvoj prvy a najvacsi krok by mal byt teraz ze zdvihnes zadok od pc a pojdes von, je jedno kde, len nesed doma.

pepek nám.

Ahoj presne chápem ako sa cítiš..Mala som podobný problém, tiež vzťah depky a tak..
Problémom je že tie depky mne začali tak výraznejšie až nástupom na veľmi ťažkú vš ktorú som nezvládala a tlak rodičov ktorý mi školu financovali bol veľký...
V tom čase ako som nastupila na vš som spoznala aj svojho priateľa..prvé mesiace bolo všetko super ale ako som nezrobila prvé skúšky..začala som mať nervy, nezvládala som siutáciu..ale ešte som to pred ním dosť úspešne zakrývala..neskôr sa to ale prehlbovalo a ked prišli aj problémy doma už sa zo mňa stalo len klbko plné nešťastia a depresií...
Priateľ sa mi začal vyhýbať..povedal, že za mnou nebude chodiť ked mám zlú náladu...Tak som to ukončila ja ....
Ale je pravda, že dobrú náladu si musíme spraviť len my sami, je blbosť to očakávať od partnera a tiež asi pomoc...a podporu..teda sčasti áno ale nie takúto veľkú..
Teraz viem, že si za to môžem sama. Teda aj som sama ten vzťah ukončila..ale vlastne som ho len predbehla..lebo skôr či neskôr by to spravil on...
Plánujem z vš odísť a dať sa prv psych. dokopy..a potom možno nájsť druhý vzťah v ktorom sa snažiť nezopakovať chyby...

bibica987

hladajuca - aj ja som mala podobny problem v tom, ze som ocakavala od inych ludi nieco, co mi nedali a potom som bola sklamana alebo nahnevana na nich. ale potom som pochopila, ze sa musim najprv sama mat rada. ja viem, nie je lahke s tym zacat, ale musis sa prinutit aspon, potom to uz bude lepsie :) odkedy som zmenila postoj k sebe a neocakavam tolko od inych, moje vztahy sa zlepsili a tiez sa netrapim pre nieco, co by mi pred tym pokazilo naladu na cely den.. drzim ti palceky :-)

malaa

je krute opustit cloveka,ktory ma zaujem riesit a strasne sebecke,stat pri cloveku,ktory v podstate nemusi nic.lebo on ma depku..