Nakup potravin z Rakuska (Hainburg a ine)

Príspevok v téme: Nakup potravin z Rakuska (Hainburg a ine)
traktorista

Dobry den,

Kedze opovrhujem slovenskymi predajcami masa, kedze je to extremne nebezpecne pre zdravie, a SOI tento dolezity fakt absolutne ignoruje a tym padom aktivne a umyselne hazarduje so zdravym slovenskych obcanov. Tak sa pytam:

Kde nakupujete maso v Rakusku?

Prave som hladal a nasiel velmi vzacne informacie, kde nakupit kvalitne a zaroven lacne (ale toto nie je podstatne) potraviny, maso, syry, mlieko a zeleninu a ovocie a ine veci z Rakuska, hainburgu, mozno aj kittsee a wolfsburgu a podobne okolie ale aj dalej na zapad, popripade madarsko, gyor a ine podobne mesta mimo bratislavy (blavy).

Dovod preco pisem takto retardovane je ten, ze chcem aby co najvacsi pocet ludi naslo tuto temu cez google (cim viac slov, tym lepsie, SEO) a tym dat najavo slovenskym (kvazi)podnikatelom a slovenskej SOI, ze su absolutne postradatelni ;) (helou bičíz)
Sa este uvidi, z coho budete zit, ak u vas nenakupim!

A este jedna vec, DAKUJEM LAHOSTAJNYM SLOVAKOV, CO KASLU NA SVOJE ZDRAVIE A TYM PADOM SA AKTIVNE(!) PODIELAJU NA OHROZOVANI ZDRAVIA NELAHOSTAJNYM SLOVAKOM!!

Este raz, DAKUJEM vam, číp bičíz!
Si dajte na veceru tie granule co mate v pivnici po panelakoch...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cize k teme:
Spar v Hainburgu:
vyborne bezlaktozove produkty, cena v pohode, celkom dobra zelenina. Moznost tankovania (kvalitnejsieho paliva!) o 7-10 centov lacnejsie ako v bratislave (benzin).
Merkur:
Tu som este nebol, avsak pocul som ze maju vyborne maso a celkovo najvacsi vyber. Ten by sa mal nachadzat v Pandorfe.

Ma niekto nejake ine skusenosti, kde nakupit zdravie neohrozujuce potraviny ?

Danke!

0mega

Neviem ci je to len moja paranoja, ale bohuzial, zijem(e) v dobe, kde peniaze su extremnym motivatorom, a aj vysoko vyvinute svedomie obcas ustupi.. A tak nemozem nikdy nikomu a nicomu verit..

Naozaj si staci kupit bezne kura z bezneho obchodu a potom BIO kura.. A uvarit ich presne rovnakym postupom vedla seba.. Rozdiel je badatelny, no niekedy ani to BIO kura nie je to prave orechove.. V porovnani s domacim kuratom..

Ja sa pamatam, ze ked som bol este dieta, tak sliepky vyzerali relativne stihlo, resp "chudo" ale dnes? Dnes su to slepice ala Arnold Svajceneger.. Totalne nabuchane svalnate obrie monstra.. To nemoze byt normalne.. To nie je maso.. to je nieco ine.. ale netusim co..

jankaaaaaaaaa

0mega my ked mame doma zeleninu ci ovocie z trhu citit v chuti ze je to uplne nieco ine ako z beznych obchodov, takze asi si mal dost zle "statsie" na predajcu co miesa tie potraviny,alebo ich nepestuje ale kupuje z obchodu. co aj tak neviem ako sa mu oplati, ked ceny su take iste, ked nie este nizsie na tom trhu
a na slovensku sa tiez predavaju biopotraviny a asi tym jedinym sa tu da verit

0mega

jankaaaaaaaaa

no lebo ma Boh obdaril chutovymi bunkami, je to rozoznatelne, ze to nase je "odlezanina" a tie rakuske su cerstvejsie (v piatok som tam bol naposledy, naposledy po jeden a pol roku toto odskusat a bingo, zas to iste) a to ani nehovorim o PRISTUPE K ZAKAZNIKOVI.

Podporovat slovensku vyrobu? Aku? Kde tu mame normalnu farmu, normalny chov?

Mne je totalne jedno co to stoji pravdupovediac. Ale nemienim si platit 1 cent za kilo, alebo 100 eur za kilo za nieco, co je humus.. To je proti logike prezitia.

jankaaaaaaaaa
nic v zlom, ale poviem ti jednu story:
chodil som na trh, brat od jedneho mileho chlapika, zeleninu. Raz som ho videl, ked v (nemenovanom obchode) nakupoval na 20 kil zeleninu, vypredaj. Tam so ho videl posledny krat v zivote.. (rozumej: na trh uz odmietam chodit).

Svajciar a Slovak ?
ufffff... silna kava, silne porovnanie..
Slovak ta zapreda za 5 centov.. svajciar vlastneho neotravi.. (pokial to nie je pristahovalec co dostal obcianstvo).

Neviem ci je to pravda, ale raz jeden dochodca zevraj kupil vajicka v obchode a suverejne ich oplieskal o hlavu predajcovi, ze nech sa nazerie, ked pyta tak vela.. Tiez mam chut take nieco urobit.

Coca cola uz neexistuje, existovala pred 30 rokmi nanajvys :) Dnes je to uz len WC-dezinfikator/cistic.. (to je fuk kde na svete)

K trhom - poznam dost ludi, co pestuju na dedine a povedia si "ale co, pomiesam to, zoberu to" cize tolko k tej kvalite.. A tito ludia su schopni sa ti pozriet do oci a klamat..

V marketoch sa maso a parky prebaluju, davaju do octu (ak si spravne pamatam), aby ziskali "lesk" - toto viem z prvej ruky a nie jednej :)

zuzi74 no jasne, "na slovensku je to tak" je tu bieda, sme tretia krajina, do sa neda vyvratit.. ja som osobne z Nitry ale kedze mam znamych v BA, tak potom skocim 20km dalej na zapad, aby som nakupil na dlhsie.. (horsie je, ked maju vypredane, odidem na prazdno).

jednoducho na slovensku NEEXISTUJE TREST za porusnie tychto veci. NEEXISTUE, v opacnom pripade by 50% obchodov zavreli.. odobrali licenciu a zabasli az by skameneli ti teroristi...
tak jasne ze si kazdy nakradne, kazdy ohrozi kazdeho a neexistuje tu ucta k ludom..

pre tych, co su daleko od rakuska..
ak by aspon ti, co su blizko hranic isli za hranice, domaci dopyt by klesol na taku uroven, ze by s tym niekto nieco musel robit...

a jasne, aj tam sa moze najst nieco plesnive alebo tak.. ale to musi byt fakt rarita :) respektive neviem, ale neverim ze by si to tam niekde doslova neodsral, ak by sa to riesilo..
ono problem s balenym produktom ani nie je to, ze predajca je vinny, ale to, ze je vinny z toho, ze to berie od pofidernych balicov (vyrobcov)..
vtip je v tom, ze 1 paleta moze byt dokonale super, a prejde kontrolou a dalsich 999 paliet bude plesen..

zuzi74

Moja znama je tiez zatazena len na maso z Rakuska, vraj je tam ovela kvalitnejsie...kde...to neviem, ale viem, ze ta znama pochadza z BA. Takze mily traktorista, je sice pekne, ze chces zdravo zit a nabadas k tomu aj inych, ale keby sme my zo stredneho a vychodneho Slovenska mali chodit pravidelne na nakupy do Osterreich alebo Ungarn, tak by sme minuli tolko paliva, ze by nam uz na tie bajecne potraviny vela eur neostalo.

Teta dora to tu napisala strucne a vystizne a nieco podobne napadlo hned aj mna po precitani Tvojho prispevku.

jankaaaaaaaaa

nastastie maso nejem
ale dnes tiez otec v obchode chcel kupit v takom kelimku uz pomlete maso na fasirky.. ze aha jaka dobra cena. a uz je to dokonca aj pomlete! vychadzalo to asi lacnejsie ako cerstve maso.. a ked som sa pozrela na zlozenie? tak tam maso bolo asi tak 60% ..

jajka001_

ked vidim sem tam spravy...farmy kde umieraju kravy od hladu, ci ine zvierata, tu je taky bordel, ze neverim nikomu a nicomu, jedine sebe
mrtve zvierata co neodvezu do kafilerky ale vyhodia na pole
nelegalne skladky kade tade
prebalovane maso v hypermarketoch

jankaaaaaaaaa

jajka je to kontrolovane zakonom a za porusenia su fakt velke pokuty a nemyslim, zeby tieto produkty boli nepravom oznacovane za bio, ked takych produktov vela nieje a myslim ze sa to da teda lahko odhalit.
no sak hej, mozno budem do konca zivota byvat u rodicov, ked sa tak pozeram nato kde zijeme