Nakup potravin z Rakuska (Hainburg a ine)

Príspevok v téme: Nakup potravin z Rakuska (Hainburg a ine)
traktorista

Dobry den,

Kedze opovrhujem slovenskymi predajcami masa, kedze je to extremne nebezpecne pre zdravie, a SOI tento dolezity fakt absolutne ignoruje a tym padom aktivne a umyselne hazarduje so zdravym slovenskych obcanov. Tak sa pytam:

Kde nakupujete maso v Rakusku?

Prave som hladal a nasiel velmi vzacne informacie, kde nakupit kvalitne a zaroven lacne (ale toto nie je podstatne) potraviny, maso, syry, mlieko a zeleninu a ovocie a ine veci z Rakuska, hainburgu, mozno aj kittsee a wolfsburgu a podobne okolie ale aj dalej na zapad, popripade madarsko, gyor a ine podobne mesta mimo bratislavy (blavy).

Dovod preco pisem takto retardovane je ten, ze chcem aby co najvacsi pocet ludi naslo tuto temu cez google (cim viac slov, tym lepsie, SEO) a tym dat najavo slovenskym (kvazi)podnikatelom a slovenskej SOI, ze su absolutne postradatelni ;) (helou bičíz)
Sa este uvidi, z coho budete zit, ak u vas nenakupim!

A este jedna vec, DAKUJEM LAHOSTAJNYM SLOVAKOV, CO KASLU NA SVOJE ZDRAVIE A TYM PADOM SA AKTIVNE(!) PODIELAJU NA OHROZOVANI ZDRAVIA NELAHOSTAJNYM SLOVAKOM!!

Este raz, DAKUJEM vam, číp bičíz!
Si dajte na veceru tie granule co mate v pivnici po panelakoch...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cize k teme:
Spar v Hainburgu:
vyborne bezlaktozove produkty, cena v pohode, celkom dobra zelenina. Moznost tankovania (kvalitnejsieho paliva!) o 7-10 centov lacnejsie ako v bratislave (benzin).
Merkur:
Tu som este nebol, avsak pocul som ze maju vyborne maso a celkovo najvacsi vyber. Ten by sa mal nachadzat v Pandorfe.

Ma niekto nejake ine skusenosti, kde nakupit zdravie neohrozujuce potraviny ?

Danke!

jankaaaaaaaaa

muc pisem este raz, ze podmienky udelenia certifikatu na biopotravinu je dany zakonom a je rovnaky v celej EU. za biopotravinu moze byt oznacena iba taka potravina, ktora obsahuje minimalne 95% produktov, pochadzajucich z ekologickeho polnohospodarstva , tieto potraviny nemozu byt nijako chemicky osetrene.

muc

tie certifikaty ak su nase slovenske (uz sa mi ich nechce vyhladavat lebo uz som unavena a idem spat)tak je to prakticky nic. samozrejme ze na papieri slovensky certifikacny urad a uz nehovoriac ked ma sam vyrobca udeleny svoj certifikat, tak nepojde predsa proti svojim vyrobkom a eko stempel je velmi lahke udriet. ak by islo o nejaky medzinarodny nestranny kontrolny a certifikacny organ- to je ine kafe.

to je nieco podobne ako v pripade prirodnej kozmetiky. na zaklade smernic EU, za prirodnu moze vyrobca oznacit uz v pripade, ak obsahuje pripravok aspon 1% prirodnej zlozky. fasa nie? ze zbytok 99% je cista chemia, co na tom, nie? a k tomu ak ma udeleny vlastny certifikat vyrobca, tak ten si vies predstavit ake zlozenie na obale vyrobku uvedie, len aby bol na oko co najprirodnejsi. ale ak uz hotovy vyrobok podlieha nezavislej kontrole, tak tam sa uz natolko zavadzat neda.

bru noc :)

jankaaaaaaaaa

jajka: na odlisenie pravych a nepravych bio produktov sluzi certifikat a oznacenie, ktore su zakonom dane. su platne v celej europe a falsovat sa to nesmie, pretoze ide o porusenie zakona s vysokou financnou pokutou
skus si poriet zakon o ekologickom polnohospodarstve 421/2004 Z. z.

jajka001

net a najma reklama toho znesie :) treba si to overit nazivo, najlepsie osobne nakupit tam kde to poznas. inak sa bio znacka moze stat len lakadlom pre tych ktori sa chcu o seba starat a maju na to si priplatit

jankaaaaaaaaa

Biopotravina je potravina vyrábaná bez použitia chemických prostriedkov. Konzumácia biopotravín znižuje chemickú záťaž organizmu. Biopotraviny sú väčšinou drahšie, kvôli vyšším výrobným nákladom na jednotku.
Biopotraviny sa pestujú na ekofarmách. So škodcami sa bojuje ich prirodzenými biologickými nepriateľmi.