Mám 88+ročnú mamu,ktorá má stareckú demenciu.Lieči sa,berie aj výživový doplnok z finclubu,ale začalo sa jej to zhoršovať.Vie niekto o nejakej alternatívnej liečbe alebo babské rady?
Demencia - Alzheimer
Zdravím, chcem sa spýtať či sa ten vitamín D3 nemôže nejako vylučovať s nasledovnou kombináciou liekov:
Pirabene, Ristidic, Alventa a na kosti Caltrate a na štítnu žľazu L-tyroxin.
RNG
swansonvitamins . com
-odkaz odstránený-
našla som si produkty značky NOW FOODS, hlavne ten slnečnicový lecitín, predávajú ho na tejto stránke: -odkaz odstránený-
je za dobrú cenu, uvidím ešte čo ma bude stáť poštovné. Starkej myslím, že tiež doktor hovoril o zníženej činnosti štítnej žľazy a ako som tu nižšie čítala nie je dobré užívať sójový lecitín. Taktiež by som od teba potrebovala radu RNG, z tejto stránky som si našla aj vitamín C 1000mg, ktorý by bol lepší ten obyčajný alebo s predĺženým účinkom a so šípkami.
-odkaz odstránený-
-odkaz odstránený-
Ako píše nižšie malaanka tiež by ma zaujímal názor na ten vit.D, kedže som ho objednala starkej aby sme nepodávali vysoké dávky, možno by stačilo len každý deň 1tbl, či?
tilia
našla som tú stránku na lecitin
www.prozdravi.cz
RNG
dnes som bola u lekára a ten mi povedal,že mama má v krvi vysoké hodnoty vit.D a že jej mám vysadiť vit.D3.Zaujíma ma tvoj názor nato.Ďakujem
Má zníženú funkciu obličiek a povedal to nefrológ.
Tilia
tú vysokú dávku som jej rozdelila na 2 alebo aj 3 časti,teraz,keď berie už len 10000Iu,tak jej ho dávam na obed.
Preto na obed,lebo berie lieky na srdce a na obed ich neberie,tak na obed berie len výživové doplnky.
Lecitín som obj. z Čiech,už si nepamätám z akej stránky,ale je to super Lecitín a samozrejme ešte vit.E
Osobne odporucam lecitin zo slnecnice/sunflower. Tam nie je obava , ze by obsahoval fytoesterogeny alebo goitrogeny, ako moze obsahovat sojovy lecitin.
Inac dobra forma kokosoveho oleja je mix s kyslym mliekom/doma robenym jogurtom. Ja to pijem casto na ranajky, dava mi to hromadu energie na rano, plus samozrejme probiotika z domaceho jogurtu.
Komercne obchodne jogurty maju probiotoka omracene a mizivo malo, inac by sa pokazili a aj tak by ich trvanlivost bola len par dni.
Okrem toho moja zena vari na zmesi kokosoveho a olivoveho oleja(samozrejme panenske/virgin)
Obcas prida aj maslo pre chut, tesne pred skoncenim, aby sa maslo neznicilo prilisnym zahriatim.
Aj maslo sa snazime kupovat len z volne a na trave pasenych krav, "neosetrovanych" hormonami a atb lebo ma podstatne lepsie zlozenie.
akurát som objednala ten vit.D 10000UI z tej stránky, čo som písala nižšie. Ešte k tomu Lecitínu akú značku kupujete? Na nete som si našla rôzne s rôznymi cenami od 2,72 - 8,99e.