Mám 88+ročnú mamu,ktorá má stareckú demenciu.Lieči sa,berie aj výživový doplnok z finclubu,ale začalo sa jej to zhoršovať.Vie niekto o nejakej alternatívnej liečbe alebo babské rady?
Demencia - Alzheimer
Inas nasiel som formu prijatelnu pre kokosak, zmixujem 2 lyzice s tekutym jogurtom(sam si doma zakvasujem jogurt) a je to podstatne prijatelnejsia forma, najma ked to ochutim ovocim.
To som rad. najma tomu D-3, co je cenove pristupny pre kazdeho. lebo dalsi ucinny doplnok, apoaequorin je znacne drahsi, hoci este stale dostupny, a predava sa aj pod menom Prevagen, lebo sa toho chytila aj farmacia, kdeze jej patentovane lieky nic nepomahaju a ludia to uz davnejsie objavili.
Je totiz nedostojne, aby clovek na starost stratil rozum a sudnost. To sa mi zda prilis krute.
S potešením všetkým oznamujem a najmä RNG,že mama oslávila svoje 90-te narodeniny a VNÍMALA.
Naozaj jej tie výživove doplnky pomáhajú.
Teraz užíva len Ebixu z liekov a z výživových doplnkov jej dávam stále vit.D3 10 000 IU.Koenzym Q10,Gingo Bilobu,vit.E.Kokosový olej už nechce,ale myslím si,že aj tak prispel k zlepšeniu jej stavu.
Už v noci nechodí po byte,celkom dobre spí a stále ma pozná.
Jej stav sa výrazne zlepšil po preparátoch,ktoré doporučoval RNG.
Patrí vám veľká vďaka RNG.
RNG
vit.D 3 jej dávam 45 000 IU už druhý týždeň.
Musia to posúdiť aj iní,ale mne sa zdá už teraz lepšia.
Samozrejme,že vás všetkých budem informovať o priebehu liečby a symptómov.
Inac lecitin, DHA, EPA(z krill oleja), rozne rozomlete neprazene orechy
(daju sa dat aj do drinkov a polievok , tak ich beriem aj ja, lebo mam problem s chrupom napr pri hryzeni mandiel)
pomahaju mozog regenerovat
Nezabudaj na selen, zinok, jod vitaminy C E a najma D-3.
3 lyzice kokosaku stacia. A nahradia jej hodne sacharidov, ktore pri zvysenom, cukre v krvi musis obmedzovat aj tak.
Nezabudni napisat, ako sa ti dari.
A nezabudni ani na tie masivne davky vitaminu D-3, od toho si slubujem najviac podla rad lekarov, co mali s tym tak dobre a rychle vysledky.
RNG,Vlad
už som začala dávať mame aj NAC,aj kurkuminoidy,aj GSE + kokosový olej,ten jej dávam už druhý týždeň.
Stačia 3 polievkové lyžice denne?
Vlad
ako sa má vaša starká?
Mne sa zdá,že mama má viac dobrých dní aj nocí.
RNG
ďakujem za info,už som sa bála,že jej nebudem môcť dávať kokosový olej.
Kokosovy olej neovplyvnuje hladiny glukozy v krvi, aspon som sa s tym este nestretol. A iste by som to vedel, ved som diabetik DM2, a casto jem kokosovy olej a meram si dost pravidelne cukor uz vyse 10 rokov.
Cukor 18 je uz definitivne diabetes , nech ti lekar hovori, co chce.
Ale pokial jej klesa az na 2.8, tak to moze jednoducho riesit nejedenim privela sacharidov /cukrov naraz a uprednostovanim komplexnych sacharidov nad jednoduchymi, tj jest jedla s nizkym, glycemickym indexom(postupne uvolnovanie cukru, aby nemala nikdy privysopky a tiez nikdy prinizky, lebo 2.8 je malo.
Mne na nestasti cukor nikdy neklesne pod 8, takze musim sacharidy obmedzovat a brat hromadu doplnkov proti zvysenej hladine cukru a inym dosledkom DM2 na telo.
RNG
mama má posledné 2 dni vysoký cukor,nemôže to byť z užívania kokosového oleja?
Dávam jej ho s medom.
Mama nie je diabetik,ale má kolísavý cukor od 2,8 do 18.