Komu veriť? doktorom či vlastným inštinktom?

Príspevok v téme: Komu veriť? doktorom či vlastným inštinktom?
Ellaa

pred nedávnom som sa začala zdavo stravovať.... začala som jesť omnoho viac zeleniny ako nikedy, piť veľa vody.. a začala som vynechávať veľmi sladké a mastné jedla.... pretože trpím stredne ťažkou formou akné... keď som bola u doktorky a povedala som jej, že som vylučila niektoré potraviny povedala mi, že akne suvisi LEN S HORMONMI a že mam začať opať normalne jesť... to som aj urobila a opať sa mi začali robít veľké bolestivé vredy na brade... čo mam robiť?

Maros75

Instinktom???

Rakovina tiez na zaciatku neboli......necham ju az kym budem si mysliet,ze nieco nieje so mnou v pohode?

Ellaa

ale tak maslo vo veľkom množstve som mala na posledy včera.... po dlhšom čase.... a dnes mam na brade jeden veeeeeeeeľky bolavý vred, ktorý fakt že bolí....

jankaaaaaaaaa

vidis, ani si nejako extra zdravo nejedla v ten cas ked sa ti zlepsila plet, takze mozno to ani tou stravou nebolo.
ale urcite je lepsie pre plet aj cele telo jest zdravo

jajka001_

obmedz aj maso, nejedz salamy, to je pekne svinstvo. maso jedz len chude a varene.
jasne ze strava ma vplyv na akne. prave tie tuhe tuky ci ako sa tomu vravi ti ucpavaju pory. musim si sakra davat pozor na jedlo ale mozem zodpovedne vyhlasit ze ak sa vyhybam cokolade a podobnym svinstvam tak sa mi bolave pupaky netvoria. myslela som ze je to tym stuzenym tukom ale asi to ma na svedomi aj kakao. pozor na margariny. len pokracuj, cerstva zelenina, vela cistej vody, ryza, celozrnne pecivo, ryby, len prírodné tuky
ano hormonalna nerovnovaha ma svoj podiel ale aj strava. a prilis never lekarom, su to len ludia.

Ellaa

hmm, no možno bude aj v tom pes zakopaný.. najradšej mam tie kockové-smotanové... možno bude aj v tom pes zakopaný...

jankaaaaaaaaa

doktorka mala pravdu, ake suvisi s hormonmi. preco ho tak asi ma 90% ludi v puberte..???
ale takisto suvisi aj so stravou. cim viac mastneho a nezdraveho jes (napr. salamy, maslo..) tym viac nestraveneho nezdraveho tuku sa ti uklada v tele, mas zanesene creva. a telo sa tychto tukov zbavuje cez pokozku-tvoria sa vyrazky.