pred nedávnom som sa začala zdavo stravovať.... začala som jesť omnoho viac zeleniny ako nikedy, piť veľa vody.. a začala som vynechávať veľmi sladké a mastné jedla.... pretože trpím stredne ťažkou formou akné... keď som bola u doktorky a povedala som jej, že som vylučila niektoré potraviny povedala mi, že akne suvisi LEN S HORMONMI a že mam začať opať normalne jesť... to som aj urobila a opať sa mi začali robít veľké bolestivé vredy na brade... čo mam robiť?
Komu veriť? doktorom či vlastným inštinktom?
S tou vodou to zase neprehanaj. Vsetkeho privela skodi.
čiže keď chcem zlepšiť travenie..musím stále jesť veľa zeleniny, ovocia, jesť menej masla, salamy a piť veeeeeeeeľa vody... ak som správne pochopila :)
dalsia vec je starostlivost o plet, ja mam mastnu plet, takze si ju casto umyvam, cim sa vysusuje, a teda tym sa aj podporuje tvorba mazu - snazim sa aj kremovat ale nie vzdy sa mi podari. mastna plet je dost zasadna pre tvorbu akne a priamo suvisi s hormonmi. ale je to tiez len jeden z faktorov. pred par dnami som citala ze sucha koza je - samozrejme - citlivejsia, praska a skor tam preniknu bakterie. takze treba cistit, tonizovat, hydratovat a stale dokola.
tucni ludia maju tie toxiny pekne obalene v tuku
co sa tyka stravovania lekarom verit nemusis, lebo oni nestudovali zdrave stravovanie, pokial viem ucia sa len ako liecit liekmi a operaciami nie stravou. takze obmedz co najviac zivocisne produkty a sladke a pomozes tym celkovo svojmu zdraviu nielen pokozke, pokozka je jednym z poslednych organov ktore signalizuju ze nieco nie je v poriadku, ked uz sa telo nevie zbavit toxinov normalnymi cestami (moc, pot) tak to ide cez pokozku.
ja som pocula/citala ze mnohym ludom sa tie skodliviny nedostavaju von cez kozu ale usadzaju sa dnu, v organoch. ti obezni ludia maju ine choroby...zas si vsimni kolko chuduckych bab ma akne. ono to moze suvisiet s travenim. podstatne je ze lekari prd vedia, musis sa pozorovat sama a sama vediet, co ti robi dobre a co zle.
možno je to tak ano napísala jajka, že niektorí ľudia maju problem likvidovať škodliviny
vela ludi je uplne nezdravo, fast foody, masla, tuky, vyprazane, salamy.... a podobne.. a akne nema vobec. takze akne v prvom rade suvisi s hormonalnou nerovnovahou a ta nezdrava strava to len viac podporuje
janka, ja si myslím že može.... jajka, suhlasim s tebou
ja som si dala zakusok po sto rokoch a šup! na druhy den mi tam už svietil.
mozno mame problem s likvidovanim škodlivin v tele, tak či onak, kedze nam nik nepomoze, musime sa takym veciam vyhybat.