vevericka, tvrdi tu niekto ze len a len mlieko ako jedina potravina tvori hlieny? no lebo NIE, nie je len mlieko tym vinnikom. Aj vsetky skrobove potraviny cize obilniny (ja viem napises mi zas nejaky blud, ze to nie je pravda, daj nejaku teoriu, prosim).
Ak si myslis ze si pestujes hlieny len preto aby ta ochranovali, tak na to ani nemam co namietnut, super, mas zahlieneny organizmus, v hlienoch sa dari kadejakej pliage, len si ju pestuj. MOzes si vypestovat celu farmu.
Este nejaky update o mlieku:
Dr. Hiromi Shinya, profesor klinickej chirurgie, autor knihy Enzymy lkice ke zdravi, priekupnik kolonoskopickej chirurgie, popredny lekar sveta, vraj lieci prezidentov, a kadejakych papalasov cez filmove hviezdy, hudobnikov az po obyc. ludi... to je jedno. V jeho knihe pise, ze v 60. rokoch sa zacali na skolach v Japonsku zavadzat povinne mliecne desiaty a odvtedy sa zhorsil zdravotny stav japonskych mladych ludi. Pise, ze podla klinickych studii deti tehotnych, co pili mlieko, su nachylnejsie na atopicky ekzem. Za poslednych 30 rokov sa v Japonsku zvysil pocet pacientov s atopickym ekzemom a sennou nadchou (ma ich kazdy 5 clovek). Tvrdi, ze mlieko s obsahom zoxidovanych tukov skodi crevam, a ich flore. V dosledku toho sa v crevach mnozia toxiny. Vraj ma mlieko dokonca podiel na vzniku cukrovky u deti. Pise ze mlieko je jednou z najtazsie travenych potravin.
Vraj ked krmite teliatko mliekom z obchodu zomrie do 4 - 5 dni.
No a k tej tvojej teorii o intolerancii laktozy, trochu opravim cisla: malo ludi je uplne intolerantnych voci laktoze, ale 90% Aziatov chyba velke mnozstvo laktazy, 75% Hispancov, 60% ludi z oblasti Stredozemneho mora, 15 % ludi v severnej Europe.