Je mlieko zdrave?

LXRa

"Nazory" ludi su v takychto otazkach irelevantne, dolezite su iba data. Vikkkis myslel citanie publikovanych studii, ktore sa venuju danej tematike. Citanim clankov na nete s neznamym autorom bez citacii nepatri do kategorie "studovanie vedeckej literatury".

fazula gula

alebo dalsi clanok...kde hovori autor o mlieku po prestudovani odbornej literaturi... www.zdrava-vyziva.net
Najskôr sa pozrime na vedeckú literatúru. Od 1988 do 1993 roku vyšlo a v medicínskych archívoch bolo uložených viac než 2700 článkov, kde sa pojednávalo o mlieku. 1500 z týchto článkov sa zameriavalo priamo na mlieko. Ak si nájdete čas na preskúmanie týchto článkov, výsledky vášho hodnotenia budú viac než hrozné. Totižto, ani jeden jediný z autorov týchto článkov nepíše o kravskom mlieku ako o “dobrom jedle”, ako nám to neúnavne a nehumánne propaguje mliekarenský priemysel. Všetky články totižto dávajú mlieko do súvislosti s črevnými kolikami, črevným podráždením, črevným krvácaním, anémiou, alergickými reakciami u batoliat a detí a s rôznymi infekciami ako napríklad salmonelóza. Ešte väčšie obavy spôsobujú virálne infekce a obavy z cukrovky u detí. Taktiež sa pojednáva kontaminácia mlieka kravskými bielymi krvinkami (hnis) a mnohými chemikáliami a insekticídmi. Čo sa..... atd atd

fazula gula

napr. citujem z jedneho clanku vec ktoru som citala nielen v tomto clanku o mlieku

"Odoberá z kostí vápnik, pretože má nevyváženú kombináciu vápnika, horčíka a fosforu. Telo sa snaží nahradiť nevhodný pomer vápnika tým, že ho vydá z kostí. Navyše prekysľuje organizmus, ktorý sa snaží vyrovnať rovnováhu kyslo-zásaditého prostredia tým, že vylúči vápnik. Vždy ho použije z kostí a zubov. Preto sa lámu nechty, zuby, kosti. Osteoporóza je jav u ľudí, ktorí pijú veľa mlieka a jedia syry."

fazula gula

ja som patrala a stale som nasla viac proti ako pre... a dava to logiku...mlieko propaguju mliekarne ze ake je zdrave koli peniazom...kazdy chce len peniaze...a teraz neviem co si mysliet...peniaze krutia svetom...citala som mnoho clankov o tom ako ludske telo nedokaze prijat vapnik z mlieka a ze zahlienuje organizmus a mnoho ludi vravelo ako im bolo lepsie ekd vysadili mlieko...dalej mlieko a akne...po vzsadeni mlieka a hlavne syrov akne polavilo...a pod... ma tu este neikto na to nejakz inz nazor ?

vikkkis

precitaj si odborne clanky zo serioznych casopisov alebo rovno nejakku studiu. tu budes mat len same zaujate nazory lebo teraz sa zistilo neviem co vsetko a najlepsie keby sme od narodenia pili len "cistu" chlorovanu vodu z vodovodu. takze najlepsie si spravis nazor ak popatras v literature :)