Je mlieko zdrave?

xy:)

watermelon, nie, potkanie mlieko by som nepila, takisto ani by som nejedla potkanie maso, ani psie mlieko by som nepila, ani by som nezjedla rezen zo psa. ale kravske mlieko pijem a takisto nemam problem si dat dobre hovadzie maso.

doubledog

ano, ja by som pil akekolvek mlieko.
inak je ale pravda, ze z tych druhov, co som ochutnal, je najlepsie ludske mlieko :)

watermelon
preco teda ty jes vyslachtene ovocie? to takisto nie je prirodzena strava.
preco napr. nejes hmyz, ten predsa patri k prirodzenej potrave?

watermelon

pre tych co tvrdia ze co skodi jednemu je pre druheho zdrave - BLBOST - v prirode vsetky zvierata jedia podla svojho druhu (okrem chudat chovnych zvierat vo velkochovoch ktore cpu tymi najhorsimi s.rackami ake sa najdu), skratka vsetky zvierata jedia to na co su preurcene ich traviace systemy (no a este okrem domacich zvierat, ktore chudatka musia jest varene). tak aj clovek ma jest to co jeho traviaci system povodne travil a veru mlieko to nebolo. kravske mlieko je urcene pre teliatka, macacie pre macky, potkanie pre potkany,
pre tych zastancov mlieka : pili by ste aj potkanie? psie?

doubledog

matyo
a nesuvisi to tak trosku s tym, ze ziadne ine zviera nie je schopne ziskat mlieko ineho zvierata? :)
ved to priroda zariadila, ze clovek to dokaze

inak, suhlasim s tym, co pise genesis
vsetko zavisi od konkretnej situacie a konkretneho cloveka, niekedy je prospesne, niekedy nie je

VaMo

Ak sa bavime aj o kyslomliecnych vyrobkoch, tak tam nesuhlasim s nazorom, ze nemaju co hladat v dospelom veku. Lahkostravitelne, rozklad na uplne inom principe ako sladke mlieko, ... Takze ja osobne na jogurty, acidka a podobne veci nedam dopustit, hoci klasicke mlieko velmi nemusim. Pasterizovane mlieko okrem toho prekysluje organizmus, s cim su spojene dalsie problemy, ale to je uz ina tema.

Matyo

Žiadny iný živočíšny druh okrem človeka nepije mlieko po dosiahnutí dospelosti, takže niečo na tom asi bude. Príroda vie čo robí, ak by človek potreboval mlieko aj po tomto období, tak by matky kojili svoje deti trebárs aj do 15 rokov : )

LETICIA

mne to je jedo, ja ho nepije a ani nebudem, nechapemco to mozu do malych babatiek trepat, ved to je pre telata, potom aj tak vyzeraju

vikkkis

genesis velmi mudro :)
hej suhlas, mne napriklad mlieko nevadi a mam ho rada, ale ked vela miecnych vyrobkov jem tak sa mi zapaluju vlasove folikuly (cibulky chlpkov napr na nohach) neviem ci je to od toho ale ked menej mam mlieka tak sa mi nerobia tak... proste ak ti nevadi tak ho kludne pi :) ale v rozumnej miere lebo vlastne to co dnes kupime ako mlieko... tazko povedat z coho je ked z vlastnej skusenosi sa mi za tri dni nepokazilo ked som zabudla na drese postavene v krabici... :-/
myslim ze genesis nespominal/a -intolerancia sa vacsinou prejavi nejako ze ti je z toho zle a to moze kludne aj nahle ked si aj dovtedy s tym problem nemala :) zas etelu co nerobi dobre tak sa toho vie efektivne zbavit co sa teda potravin tyka :) bud vrchom alebo spodom ;)

Genesis

na tuto otazku nepozna odpoved nik ... studie su naprd vela krat prax vobec neodrazaju.

to co je dobre pre niekoho teba moze zabijat napr cez potravinovu intoleranciu a ty o tom vobec nemusis vediet pretoze nebudes mat ziadne priznaky.

ak ti niekto bude hovorit ze nejaka potravina je zdrava alebo nie tak ho ignoruj bo nema paru co hovori :) .. on totiz pise len svoj nazor ale pravda je individualna a vela raz uplne inde :)

preto mas plno ludi co jedia podla studii nezdravo a su zdravi a plni energie kdezto na druhej strane mas kopec ludi co sa stravovali zdravo a sportovali nepili a nefajcili a teraz lezia na onkologiach.

priroda je proste mrcha .. ludskost a spravodlivost jej nehovori nic .. kludne si mohla zdedit alebo ziskat napr intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka a dajme tomu ze za dvanast rokov ti kvoli tomu odide oblicka .. rovnako vsak mozes tu intoleranciu mat na hoc aku inu potravinu a pritom mlieko pre teba moze byt uplne bezpecne.

takze podla mojho nazoru mlieko kludne mozes pouzivat ale v rozumnej miere tak ako kazdu inu potravinu pokial sa po nej necitis zle (je to jednoducho metoda pokus omyl aby si zistila ktore potraviny ti vyhovuju) ... bohuzial ani tato metoda nie je 100 na pretoze priroda je dokonca taka mrcha ze vela krat potraviny ktore nam robia zle nam najviac chutia ... okrem toho zistit potravinu z ktorej nam je zle je vela krat takmer nemozne kvoli tomu ze ucinok moze byt dost oneskoreny aj niekolko dni po poziti a teda urcite vinnika je vela krat riadna makacka.