Chcela by som sa spýtať na vás názor, poprípade skúsenosti..Kedže doma máme dosť vážne osobné problemy, tak chcem odísť z domu...Za necelý rok mám 18 a jedina možnosť je isť priatelovi, sme spolu rok aj niečo, s jeho rodčimi mám dobrý vzťah, len nevedia o mojich problémoch a tak či by ma prijali na nejaký ten čas...Kedže iná možnosť nie je ...Čo myslíte mám to skúsiť? A bojím sa toho že aj keby ma prijali tak aj keby im niečo vadí že by mi to nepovedali, alebo by som im tam vadila...:/
Bývanie u svokrovcov
Ja si práveže myslím, že keby im o tom spoločne poviete tak by ťa prijali k sebe, ved ked sú neni taký blbci tak pochopia tvoju situáciu a pomožu ti dočasne...treba skusiť
Ešte nie, kedže poriadne ani neni koho...ked sociálku tak sa bojím že ma dajú do decáku, takže tomu sa nejako snažím vyhýbať...Sem tam si hovorím že to skusim do tej 18tky vydržať aj ked vela mi to nepomože, kedže nebudem mocť ist ešte ani robiť ani nič kedže ešte budeš študovať...a je len otázka času kedy nás majitel bytu vystahuje lebo mama nájom platí ako sa jej zachce, to ma štve skor ako tej jej alkohol...
Laura, tak ako, uz si sa pohla z miesta? Skusila si niekoho oslovit?
Tak o to súkromie sa nebojím..toho tam máme dosť vždy a neotravujú :) A s tými zábavkami...Aj by som chcela len to je tak ked clovek na nič ine nemyslí len nato čo je doma, či nas nevystahuju a tak...takže tak nejako..ja by som si rada uživala ale v takejto situacii to absolutne nejde
podla mna najhoršie čo može byt je bývanie u svokrovcou z viacerohladísk.Ale sú výninmky ked človek nájde pochopenie a to čo doma nenašiel.
Ešte si velmi mladá na osamostnatenie podla mna ,mala by si si uživat život lyžovat,užívat hobby a teraz sa už viazat tak mladá? bože kriste ja som v tvojom veku bola ešte také velké dieta a aj dlho potom.
Podla mna pred svokrovcami sa nedá s partnerom akoby proste sexuálne zahrat si počas dna len večer v posteli aj treba sa triast či niekto ta nepočuje,mne by to vadilo.Nijaké sexuálne prejavy a všetky sa mi zdaju tak trapné pred svokrovcami či rodičmi ,lepšie je sukromie vtedy si možte užit seba.
Práveže možno by si to mala skúsiť ísť bývať k nim...Určite ti tam bude lepšie ako doma, budeš viac psychicky v pohode, budeš sa sústrediť na školu a po škole si nájsť robotu/brigádu/výsku...Jednoznačne si myslím že by to bolo lepšie
Na škole síce máme poradcu, ale s tou profesorkou nemám dobré skúsenosti, či už ja alebo ostatní :) no pokúsim sa to riešiť, ani pre mna to neni najlahšie ..predsa len to je moja mama...
Laura, nie asi, ale rozhodne sa odhodlaj a stanov si presne den, kedy sa do toho pustis. Neviem, akych mas ucitelov v skole, ale povinne na kazdej strednej funguje jeden taky studijny poradca a ten je povinny Ti poskytnut pomocnu ruku a zachovat tajomstvo, ak ho o to poziadas. Napr. Ti pomoze aj s vybavenim navstevy u soc. pracovnicky. Alebo mas este moznost zavolat ci napisat na linku dovery: www.dusevnezdravie.sk
Len necakaj a ries to! Daj vediet, ako si dopadla, aj svojou spatnou reakciou mozes pomoct inym ludom, ktori mozno maju podobny problem.
PS: Aj moja matka bola alkoholicka, viem si predstavit ake strasne to pre Teba musi byt, a to v mojom pripade nebolo az take zle ako u Teba.
Asi sa obrátim natú socialku a priatelovych rodičov...no musim nabrat odvahu trochu :)) Ja viem a nikto mi s tym nepomože kym to nezacnem sama riešiť...proste je to čim dalej tým horšie..dakujem :)
Mala by si sa obratit na socialku - poradia Ti na ake financne prispevky mas narok a budu s Tebou hladat nejake riesenia. Nemusi to byt hned decak, su azylove domy, rozne centra a pod. Nemozes sa takto trapit sama, si mladunka, musi Ti niekto pomoct. Pripadne Ta mozu zverit do docasnej opatery priatelovym rodicom (za co by mali dostat nejake peniazky). Nepoznam presne postupy, ale ries tento problem cim skor! Ak mas dobry vztah so svokrovcami, treba im o tom povedat, mozno Ti sami navrhnu pomoc alebo nejake riesenie. Na skole mate urcite ucitela, ktory ma na starosti byt nieco ako dovernik alebo studijny poradca - ten by Ti mohol pomoct... Len sa musis odhodlat, prestat to riesit sama a zdoverit sa s problemom. Ved takto si velmi ublizujes! Velmi Ti drzim palce.