Bývanie u svokrovcov

Príspevok v téme: Bývanie u svokrovcov
LauraT

Chcela by som sa spýtať na vás názor, poprípade skúsenosti..Kedže doma máme dosť vážne osobné problemy, tak chcem odísť z domu...Za necelý rok mám 18 a jedina možnosť je isť priatelovi, sme spolu rok aj niečo, s jeho rodčimi mám dobrý vzťah, len nevedia o mojich problémoch a tak či by ma prijali na nejaký ten čas...Kedže iná možnosť nie je ...Čo myslíte mám to skúsiť? A bojím sa toho že aj keby ma prijali tak aj keby im niečo vadí že by mi to nepovedali, alebo by som im tam vadila...:/

LauraT

Bohužial este studuje na vyške...keby pracuje tak by to bolo ine lebo by si mohol prenajat nejaky byt a byvat tam...ale bohužial to tak nie je, bolo by to tak ovela lahsie

LauraT

Samozrejme že nie..s každej práce ju vyhodili, a teraz nedostala ani davky v hmotnej nudze takze cakať kedy nas najomnim vyhodi :) ja sa potom uz asi važne zblaznim...ja chcem čo najskor vypadnuť od nej, ked sa ona nestara o mna ani o seba ani o nikoho ineho tak naco sa mam ja prenu trapiť..ved toto sa už nedá..stat pomaly neriesi už nič

jajka001_

je hrozne ze stat neriesi problem alkoholu v rodinach. je to príšerné. a také bežné.
zisti si ake mas zakonne naroky na nejake davky, prídavky, sociálne davky, vyzivne. mama asi nepracuje ze.

LauraT

Raz som na čas odišla..na par mesiacov...a neuvedomila sa ani vtedy..len som sa musela vratiť kvoli skole...ja sa už vratit ani nechcem..proste chcem toto všetko skončiť, a žit konečne ako tak normálne...ju nic nezaujima iba chlast...vela krat ju zbili,skončila v nemocnici, a ine problemy a stále je taká istá..proste jej už niet pomoci...a s tou socialkou by som moc neriskovala, kto vie kde by ma potom ony dali a čo by bolo somnou už dvojnasobne...este horšie ako je

jajka001_

ked odides od mamy takto tak budes ty ta zla ...ked ta vezme socialka, neuvedomi sa skor? neviem skus popremyslat este nad inymi moznostami, ked uz raz odides uz sa nevratis. popytaj sa na socialke

LauraT

Ako vravím samozrejme že im to najprv chcem pvoedať a až potom možno isť k nim...Aspon kým doštudujem strednú...nechápete ak to je doma, aké su z toho psychicke problemy, ked človek nemá kam isť, nevie čo bude zajtra, ci neskonči na ulici za chybu niekoho nezodpovedneho...

LauraT

Ale ved samozrejme že by sme im to najprv oznamili čo mám doma, a potom by sme sa spýtali či teda na nejaky čas možem teda byť u nich..kym aspon neskončim školu...A všetka ostatna rodina je bud na druhom slovensku, alebo v čechach..takže tak...my nejako extra velku rodinu nemáme a aj to čo máme je s prepačenim ,,uderené,,...takže som nato sama..bohužial...

jajka001_

nemozes tam len tak prist byvat. to nie je len o tom ze si jeho priatelka tak sa tam nastahujes. oni s tym musia suhlasit. je dost mozne ze tam ostanes roky...a budes tam ako prizivnik? to sa neda. riesenie z blata do kaluže.

natusa42

preboha,to mi príde scenár ako z nejakého zlého ,veľmi zlého filmu :(:(
je to príšerná situácia ..a čo ostatná rodina tvoja ?okrem alkoholičky matky muusíš mať aj niekoho iného,nie ?tety,ujov,dedkovcov ..nemôžeš byť na svete sama len s nou ..preboha ....
a tvoj priateľ ak vie,aké máš rodinné zázemie-že nijaké,tak potom to mal povedať jeho rodičom,nie je správne že to nevedia,raz ti to môžu vytýkať ..a dokonca ťa nepriať medzi seba a myslím,že bývať k nim je hlúposť,aj ked chceš,ale čo by si povedala,že prečo sa k nim nasáčkuješ ?že čo doma ?akože ?...rozmýeľaj hlavou a nie unáhlene .-..