Chcela by som sa spýtať na vás názor, poprípade skúsenosti..Kedže doma máme dosť vážne osobné problemy, tak chcem odísť z domu...Za necelý rok mám 18 a jedina možnosť je isť priatelovi, sme spolu rok aj niečo, s jeho rodčimi mám dobrý vzťah, len nevedia o mojich problémoch a tak či by ma prijali na nejaký ten čas...Kedže iná možnosť nie je ...Čo myslíte mám to skúsiť? A bojím sa toho že aj keby ma prijali tak aj keby im niečo vadí že by mi to nepovedali, alebo by som im tam vadila...:/
Bývanie u svokrovcov
Tá situacia sa už vydržať nedá...a čo s tym ked to začne riešiť socialka? nič...pojdem akurat tak do decáku na ten rok a kto vie potom kam...Už teraz na nič ine nemyslim iba na problemy doma, kam isť čo ked nas vysťahuju ostaneme na ulici, a mama furt len pije..na nic ine nemysli..to sa proste uz dalej vydrzat neda...A inam nemam ist kam...tiež mi to príde blbe isť k nim aj ked viem že ma maju radi, ale čo ine my ostáva..ja sama už rozmýšlam nad hocijakymi sprostostami čo si spravim aby som sa konečne oslobodila od tých problemov...proste to už dalej takto nezvladam
musis to vydrzat, mozes byt u priatela kolko to len pojde a co najmenej doma, ale nemozes zobrat veci a odstahovat sa... asi by som to riesila jednou nohou tam a jednou tam... a casom uvidis... a najlepsie oddist na intrak na vysoku skolu a potom sa uvidi... ja som mala podobnu skusenost, rodicia pili, odisla som na intrak, priatel odisiel po roku za mnou do BA pracovat, a po skole sme kupili byt pri BA na hypoteku samozrejme a uz som nemusela domov, chodim len na vikendy sem tam, ale dost ma to psychicky ubija ked vidim ze sa nic nezmenilo a stale piju... Drzim palce a pevne nervy
Mas 17 a chces byvat u pseudosvokrovcov? Skor ci neskor to zacne riesit socialka a ktovie, kde skoncis nakoniec...
Vyckaj do plnoletosti. A ak situaciu u vas doma socialka este neriesi, tak si zabezpec, aby ju riesila.
som velmi smutny z toho, ze ludia sa takto spravaju k "navsteve"
necudujem sa, ze sme taky zatrpknuty narod, ked nie sme schopni ani na par mesiacov pomoct inemu..
necudo, ze nas rozvrati kadejaky analfabet "zhora" ked nikdy nedrzime pokope..
tie tak nesnierne vzacne porekadla, napr tri pruty, sme nejak velmi rychlo zabudli.
k svokrovcom nechod,vsetko sa ti to pokazi po case.To si len myslis,ze je to dobre riesenie.Ver mi.
teraz to vyzera ako dobre riesenie ale vies ...je lepsie sa osamostatnit. aj ked to nebude lahke, to je jasne ale najlepsie by bolo najst si pracu a vlastne byvanie. este asi studujes tak vydrz kym skoncis skolu a potom spolu s priatelom, ak sa da, vypadnite do zahranicia a najdite si pracu, lebo tu sa tazko hlada.
budu na teba pozerat cez prsty, ako na votrelca, je ine tam byt na navsteve a ine s nimi byvat. navyse ani nic platit nebudes kedze nemas prijem, to nie je ako byvat v podnajme. aj keby si platila stale budes ta ktora sa k nim navtierala.
Buduci svokrovci teda :) alee lepšie ako byť doma...proste nemam kam inam isť a takuto situaciu už dalej nezvladam
Sú to problémy s nájom večné, alkohol, a som nato všetko sama...A to žijem iba s jedným rodičom...Toho pohádania sa nebojím, a u nich som bývala aj bývam dosť často..či uz prazniny, víkendy a tak...a vtťahy máme viac než dobre :) Len iná možnost proste neni..už sa ťo ťahá od mojho narodenia a už to nezvládam proste celé..Ked sa človek bojí prisť domov čo tam bude, či nas nevystahuju a tak a plus ten alkohol
btw: ste uz minimalne zasnubeny ked ich nazyvas svokrovci? Aby si nebola prekvapena ze vsetko bude inak.
moj nazor je ze by to bolo prizivnictvo