Porodnica Bratislava

Laurina22

V ziadnom pripade by som nerodila doma.Je to velke riziko pre matku aj pre dieta.Mali ste stastie,ze sa nic vazne nestalo.To by sme sa potom uz inak rozpravali.

Obdivujem odvahu tvojej sestry.

Eben

Sestra rodila pred rokom - doma. Prítomná bola aj dula a sestrin manžel. Všetko sa pripravilo dopredu, síce nie priamo pri pôrode, ale doma sme boli aj my - súrodenci a naši rodičia. Každý bol do toho nejako zainteresovaný, lebo sme si uvedomovali, že je to stále ešte neštandardný pôrod. Veľkú službu urobila dula, tá nás pripravovala už predtým a vysvetľovala, že najdôležitejšie je zachovať absolútny pokoj. To sa nám aj podarilo a celý pôrod trval necelú hodinu. Kontrakcie síce začali už 6 hodín pred pôrodom, ale podľa sestrinych slov to bolo všetko úplne znesiteľné a aj bolesť pri pôrode vraj nebola vôbec hrozná, že čakala oveľa intenzívnejšiu. Plodová voda odtiekla až pri samotnom pôrode. Pôrodná asistentka ju ani nenastrihovala a sestra sa vôbec neroztrhla. A po pôrode sestra vyhlásila, že určite neostanú pri jednom dieťati.

User_37597

inak pokial dobre viem uz je vsetko skodlive.na jedno miesto to pomoze na jedno uskodi ako napr:lieky pomozu,zastavia bolest ale skodia peceni.to iste chemoterapia-pomoze a zastavuje ale aj skodi je z nej cloveku zle nie?
takze by sme iba zbytocne polemizovali o tom co viac a co menej skodi.dychame a aj jeme "sracky" len niekto mensie a niekto vacsie ;)

Laurina22

Ja by som si specialny ultrazvuk dala urobit urcite,lekari vedia co maju a co nie.A myslim,ze za tie peniaze detto.

User_37597

ja neviem na co ale asi na to aby sa ty rodicia uistili ze je vsetko ok.alebo sa pripravili na to ze to dieta bude mat taku a taku vadu len po fyzickej stranke.neviem nerodila som este,niesom tehtna a v dohladnej dobe sa ani nechystam byt :D

watermelon

vraj su tie specialne ultrazvuky skodlive, uz obycajne su strasnou zatazou pre dietatko, raz mi to jeden doktor vysvetloval - je to ako by ste dietatku hucali megafonom do ucha, su to skratka vlny, je dokazane, ze dietatka sa odtahuju, ked dr robia ultrazvuky. a tie 3D su vraj este ovela horsie. moj maly sa vzdy odtahoval a kopal akoby mu to vadilo.

cinkaa

Neviem, naco su specialne ultrazvuky. Ked znama zisti, ze dieta nema pozadovany pocet prstov, pojde na potrat alebo naco je to dobre?